Nog meer goed rentmeesterschap

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Plaats reactie
Chi
Berichten: 65
Lid geworden op: za 11 jun 2016, 16:40

Nog meer goed rentmeesterschap

Bericht door Chi » di 05 jul 2016, 21:15

Onderstaand voorbeeld van goed rentmeesterschap had ik nog gemist hier op het forum, vandaar dat ik het nog maar even onder de aandacht breng. Men kan wel uit bescheidenheid de teksten van de site weghalen, maar we willen de herders en opzieners en apostelen niet tekort doen en wel de credits geven die men verdient, niet dan?
De vraag is alleen, WIE PROFITEERT?

30.11.2015
Grondlegger-van-gemeente-Dankbaar-Kondre-Suriname-overleden

30.11.2015
verwijderd Maar dan is er nog Google cache :lol:
 • "Eigendommen van de kerk in Suriname juridisch vastgelegd

  In Suriname zijn een groot aantal kerkgebouwen nog onvoldoende juridisch vastgelegd. Enerzijds heeft dit te maken met het ontbreken van kadastrale gegevens in het binnenland en anderzijds omdat dit destijds (soms wel 30 jaar geleden) juridisch niet of onvoldoende is vastgelegd. Een complicerende factor is de grote twist inzake het eigendom van het land tussen de centrale overheid en de lokale Marron dorpen in het binnenland.
  De kerk kan de uitkomst van deze twist niet afwachten. Het Surinaams recht bepaalt dat de eigenaar van de grond ook de eigenaar van de opstallen is. Dus als het eigendom niet is vastgelegd, wie is er dan eigenaar van de kerk?
  Gelukkig zijn alle eigendommen in en rondom Paramaribo wel vastgelegd. Evenals de laatste nieuwe kerk in Tamansarie.

  Om deze zaken goed vast te leggen is herder S. Kuipers ( voorganger van de gemeenten Apeldoorn en Zutphen) deze reis met de opziener meegegaan. De herder is van beroep notaris. Ter voorbereiding van deze reis heeft hij reeds contact gezocht met een lokale notaris en het openbaar bestuur.

  In Suriname wachtten nog vele bezoeken aan centraal en lokaal bestuur. De eerste ontmoeting was met de kapitein (=burgemeester) van Tapoeripa. Nadat de herder en de opziener hadden uitgelegd wat de bedoeling was, tekende de kapitein de overdrachtsdocumenten. Hij was blij met de kerk in Tapoeripa.

  De tweede ontmoeting (in Balingsoela) bleek lastiger. Nadat de herder en opziener ook hier de bedoeling hadden uitgelegd, werd er eerst een kroetoe belegd. De kapitein wilde niet zonder instemming van de bevolking het document tekenen. Een dag later werden de herder en de opziener echter op de kroetoe ontboden. Na een hectische vergadering werd besloten dat de grond in eigendom werd afgestaan aan de kerk. De kapitein tekende voor de overdracht. Uiteindelijk werd er nog een aanzienlijk stuk grond toegewezen voor toekomstige activiteiten.

  Tussen deze werkzaamheden door zullen de herder en opziener nog een voorgangersvergadering leiden, twee kerkdiensten en een jeugdavond houden in Paramaribo.

  Dinsdag 1 december 2015 reist de opziener door naar Curaçao en herder Kuipers keert terug naar Nederland. Het doel is om dan alle eigendommen te hebben vastgelegd."

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2060
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: Nog meer goed rentmeesterschap

Bericht door TjerkB » di 05 jul 2016, 22:02

@Chi

Ook een tweede artikel op de officiële website van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland over notaris Kuipers blijkt te zijn verwijderd:
"Impressie Surinamereis november 2012" d.d. 02-12-2012.

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Chi
Berichten: 65
Lid geworden op: za 11 jun 2016, 16:40

Re: Nog meer goed rentmeesterschap

Bericht door Chi » di 05 jul 2016, 23:39

Vrijwel alles is verwijderd van Suriname.
Had een paar grapjes bedacht maar de kans is te groot dat ze op waarheid berusten, gezien de aard ervan zijn ze dan niet grappig meer. Dus zelfs qua grapjes is het zout noch zoet bij de NAK.
Uit protest verwijder ik nu alles van de NAK uit mijn denksysteem.

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2060
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: Nog meer goed rentmeesterschap

Bericht door TjerkB » wo 06 jul 2016, 14:29

Chi schreef:Het gaat nu hard.
Ook de kleermakers van de P&C verwijderd.


Bron: Bericht op "Wo 06 Jul 2016, 11:36" in de thread "OPEN BRIEF d.d. 01-11-2010 - aan actualiteit ingeboet?"
@Chi

Ook hierin voorziet Google-cache:
Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”