De NAK - een 'groene' kerk?

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 659
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

De NAK - een 'groene' kerk?

Bericht door zefyr »

@allen,

In de afgelopen dagen vonden bij onze Oosterburen de zogeheten Evangelischer Kirchentag plaats te Berlijn en Wittenberg. Dit vond plaats tegen de achtergrond van het jubileumjaar van 500 jaar Reformatie. U herinnert zich wellicht de bekende en beruchte naam van een augustijner monnik, geheten Maarten Luther, die het paapse bed opschudde en de paapse stoutigheden en uitwassen (publiekelijk!) aan de kaak stelde.

https://www.kirchentag.de/aktuell_2017.html

De NAK was bij deze megamanifestatie present. Een deel van het nieuw-apostolische programma stond in het teken van 'Voneinander lernen – Schöpfungsverantwortung in Gemeinden leben'.

http://www.nak-bbrb.de/fileadmin/dokume ... KT2017.pdf

Op het eerste gezicht lijkt het erop, dat de NAK oog heeft/krijgt voor de schepping en het milieu. Nog niet zo lang geleden had de NAK alleen oog voor een kleine en exclusieve groep van 'kroondragers' - de verzegelden. Dat waren nog eens tijden. Ellenlange en oeverloze discussies over de betekenis van de 144.000. Sinds enkele jaren toont de NAK niet alleen belangstelling voor de oecumene, maar participeert met ijver in oecumenische activiteiten. Daar blijft het niet bij - althans op het eerste gezicht. Nee, ook de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor de schepping en het milieu dringt door in de burelen van de nieuw-apostolische kerkpresidenten. Dit is ook een logische consequentie, als men tot het inzicht is gekomen dat de overspannen eindtijdverwachting achterhaald is, ja een valse horizon is, en dat de schepping en het milieu mondiaal dreigt te worden ontwricht en uitgeput. In dit licht is het raadzaam de koers te verleggen en zich te bekleden met de identiteit van een 'groene' kerk. Welbegrepen eigenbelang kan hand-in-hand gaan met een aantrekkelijke missionair oogmerk. Nietwaar?

Voor de fijnproevers onder u, in het bijzonder voor hen die zichzelf niet (meer) zien als 'kroondragers' en arrogante 'sprinkhanen' van de diersoort mens, is de jongste publicatie, 'Onder dieren', van Ton Lemaire aan te bevelen.

http://www.amboanthos.nl/boek/onder-dieren/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ton_Lemaire
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”