NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Plaats reactie
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw

Bericht door zefyr » vr 22 dec 2017, 15:27

Vandaag publiceerde de website van de Leeuwarder Courant het onderstaande (premium)artikel (Nieuw Apostolische Kerk onderzoekt nieuwbouw) in verband met de verkoop van het nieuw-apostolische kerkgebouw aan de Emmakade 1-bis Noordzijde te Leeuwarden en bijgevolg de nieuwbouwplannen.

https://www.lc.nl/friesland/Nieuw-Apost ... 69242.html

"De Nieuw Apostolische Kerk aan de Emmakade in Leeuwarden overweegt te verhuizen naar een nieuw te bouwen godshuis aan de rand van de stad.

,,We hebben in Leeuwarden een heel levendige gemeente, maar het gebouw is wel wat groot’’, zegt Ruud Vis, landelijk bestuurslid van de kerkelijke organisatie. Het monumentale onderkomen aan de Emmakade Noord staat vlak tegen de binnenstad aan. De toegankelijkheid en parkeermogelijkheden zijn er niet ideaal.

De kerkelijke organisatie denkt daarom al jaren na over een verhuizing, maar tijdens de crisis bleek dit lastig te verwezenlijken. Er moest eerst een ontwikkelaar bereid worden gevonden om het oude gebouw over te nemen. Nu het economisch beter gaat, is de belangstelling voor het pand weer groter, merkt Vis.

Een ontwikkelaar heeft bij de gemeente een plan ingediend om de kerk te verbouwen tot woonfunctie met een bed & breakfast. In januari vinden hierover gesprekken plaats. ,,Het bouwplan in de kerk is nu nog wat prematuur’’, zegt Vis. Als de deal doorgaat, verrijst er waarschijnlijk een nieuw kerkgebouw aan de zuidoostkant van de stad. Groot voordeel is dan de betere toegankelijkheid.

Op dit moment worden de kerkdiensten door ongeveer tachtig mensen bezocht, maar het gebouw is oorspronkelijk bedoeld om zeshonderd mensen te kunnen ontvangen. De Hersteld Apostolische Gemeente heeft het onderkomen in 1933 laten bouwen. Het werd ontworpen in een zogeheten kubistische stijl, die zeldzaam is in Leeuwarden. Sinds enkele jaren is het een gemeentelijk monument." (Erwin Boers)

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

Re: NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw - kerk verkocht?

Bericht door zefyr » do 18 jan 2018, 14:43

@allen,

Vandaag bereikte mij uit betrouwbare bron het bericht, dat de verkoop van het nieuw-apostolische kerkgebouw aan de Emmakade 1-bis Noordzijde is beklonken. Mocht dit bericht juist zijn, dan kan in 'Amersfoort' de champagnefles worden ontkurkt.

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

Re: NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw - verkoop

Bericht door zefyr » wo 24 jan 2018, 19:22

@allen,

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat de voorganger van de NAK Leeuwarden (herder/voorganger Gjalt Hoeksma) recentelijk door zowel gemeenteleden als ambtsdragers is bevraagd met betrekking tot de verkoop van het nieuw-apostolische kerkgebouw aan de Emmakade 1-bis Noordzijde en de plannen van een nieuw kerkgebouw in Leeuwarden e.o. Antwoord: mijn naam is haas en ik weet van niets! Ach, binnenkort is het weer carnaval ;)

https://www.youtube.com/watch?v=N3MAKCZMDpw

De Leeuwarder nieuw-apostolische gemeenteleden en ambtsdragers moeten het tot heden doen met berichtgeving in de Leeuwarder Courant (afgekort LC). De LC-redacteur is door hen dringend verzocht Ruud Vis aan de tand te voelen. :shock: De LC-redacteur heeft laten weten hiervan binnenkort werk te maken. :lol:

willempower
Berichten: 276
Lid geworden op: wo 11 dec 2013, 21:50

Re: NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw

Bericht door willempower » wo 24 jan 2018, 22:01

@ all
Welke clubhuizen blijven of zijn er over nog over 5 jaar .
Assen dicht Winschoten dicht Veendam een bouwval en ik zag op de begroting 2 exloeermond zou voor een toch opgeknapt worden vorig jaar , niks aan gebeurd .
Emmen ligt dichtbij dan .
Groningen Haren er ook wel een van dicht .
Zwolle net en nieuw clubhuis , maar kan zo een ander kantoor in .
Ik denk over 5 jaar Amersfoort nog over das alles , maar wel graag de contributie blijven betalen vroeg Klene met nadruk om .

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

na 85 jaar NAK Leeuwarden geboekstaafd

Bericht door zefyr » ma 19 feb 2018, 23:57

@allen,

Het is dit jaar 85 jaar geleden, dat het hersteld-apostolische respectievelijk nieuw-apostolische kerkgebouw aan de Emmakade 1-bis Noordzijde te Leeuwarden in gebruik werd genomen. Dit jaar bestaat de NAK Leeuwarden 120 jaar. Het onderhavige kerkgebouw staat (sinds enkele jaren) te koop en de Leeuwarder nieuw-apostolische gemeente is zieltogend.

Gisteren werd in het Historisch Centrum Leeuwarden te Leeuwarden een lezing gehouden door Henk de Vries over de bebouwing en bewoners van de monumentale en statige Emmakade te Leeuwarden. Henk de Vries beoogt eind dit jaar een publicatie over de Emmakade het licht te doen zien.

http://www.lc.nl/friesland/Prins-Bernha ... 23964.html

Ongetwijfeld zal het nieuw-apostolisch kerkgebouw aan de Leeuwarder Emmakade en h'r bewoners in eerder genoemd boek aan de orde komen.

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

Re: NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw

Bericht door zefyr » wo 07 mar 2018, 00:25

@allen,

Het gezantschap G'ds in de persoon van 'apostel' Peter Klene frequenteerde woensdagavond 28 februari jongstleden Leeuwarden. Laatst genoemde leidde de kerkdienst in het nieuw-apostolische kerkgebouw aan de Emmakade 1-bis Noordzijde aldaar, dat al geruime tijd te koop staat en waarover slechts in de (regionale) media is bericht. In deze kerkdienst heeft hij met geen woord gerept over de onderhavige vastgoedkwestie en de aanwezigen ook niet geïnformeerd over de toekomstige locatie. Transparant? Het is glashelder hoe de heers-en-verdeelpolitiek ter hand wordt genomen - ook in onze dagen.

willempower
Berichten: 276
Lid geworden op: wo 11 dec 2013, 21:50

Re: NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw

Bericht door willempower » wo 07 mar 2018, 12:58

@ zefyr
De leden kunnen na de verkoop naar de kerk op Aruba elke zondag . :D :D :D

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

nieuwbouw in Leeuwarden - opheffing NAK Drachten in zicht

Bericht door zefyr » zo 20 mei 2018, 22:59

@allen,

Uit betrouwbare bron is mij ter ore gekomen, dat de kerkleiding van de NAK NL beoogt de nieuwbouw van een kerkgebouw in Leeuwarden te laten bevolken door gemeenteleden van de NAK Leeuwarden én de NAK Drachten. Nieuwbouw in Leeuwarden zal dus leiden tot de opheffing van de NAK Drachten... In het district Leeuwarden is tot heden, in tegenstelling tot andere districten in de NAK NL, geen enkele kerkelijke gemeente opgeheven. Het ziet ernaar uit, dat ook het district Leeuwarden de dans niet zal ontspringen.

willempower
Berichten: 276
Lid geworden op: wo 11 dec 2013, 21:50

Re: NAK Leeuwarden - onderzoek nieuwbouw

Bericht door willempower » wo 30 mei 2018, 22:26

@ all
Assen Leeuwarden Groningen Haren Drachten Heerenveen kunnen straks samen wel in een kerk .
Er blijft toch niks over .
En daar ben ik wel blij om ook hoe meer dicht hoe beter .

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”