Chinese maaltijd

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient

Chinese maaltijd

Berichtdoor TjerkB » Vr 02 Feb 2018, 17:26


@all

Blijkens het bovenstaande bericht, vandaag in het Nederlands Dagblad, werd Romeinen 13 vanuit Rome nieuw leven ingeblazen...

    [1] Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet van God komt; ook het huidige gezag is door God ingesteld. [2] Wie zich tegen dit gezag verzet, verzet zich dus tegen een instelling van God, en wie dat doet roept over zichzelf zijn veroordeling af. [3] Wie doet wat goed is heeft van de gezagsdragers niets te vrezen, alleen wie doet wat slecht is. U wilt niets van de overheid te vrezen hebben? Doe dan wat goed is en ze zal u prijzen, [4] want ze staat in dienst van God en is er voor uw welzijn. Maar wanneer u doet wat slecht is, kunt u haar beter vrezen: ze voert het zwaard niet voor niets, want ze staat in dienst van God, en door hem die het slechte doet zijn verdiende straf te geven, toont ze Gods toorn. [5] U moet haar gezag dus erkennen, en niet alleen uit angst voor Gods toorn, maar ook omwille van uw geweten. [6] Daarom betaalt u ook belasting en staat wie belasting int in dienst van God. [7] Geef iedereen wat hem toekomt: belasting aan wie u belasting verschuldigd bent, accijns aan wie u accijns verschuldigd bent, ontzag aan wie ontzag toekomt, eerbied aan wie eerbied toekomt.

    Uit: Romeinen 13 (NBV)

Zie ook https://www.volkskrant.nl/buitenland/paus-komt-beijing-tegemoet-leiders-ondergrondse-kerk-ingeruild-voor-staatsbisschoppen~a4565008/ alsmede https://nl.wikipedia.org/wiki/Chinese_Katholieke_Patriottische_Vereniging.

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
Gebruikers-avatar
TjerkB
 
Berichten: 2026
Geregistreerd: Di 03 Dec 2013, 16:28

Terug naar Nieuws en andere actuele zaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten