bezoekersaantallen districtsdiensten Noord-Nederland

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

bezoekersaantallen districtsdiensten Noord-Nederland

Bericht door zefyr » di 01 mei 2018, 01:08

@allen,

De website van de NAK NL http://www.nak-nl.org/ verstrekt slechts mondjesmaat informatie over bezoekersaantallen tijdens landelijke en (gecombineerde) districtsdiensten, in het bijzonder in de laatste jaren. Toch doe ik een poging een en ander inzichtelijk te maken in het besef dat er geen grotere 'leugen' bestaat dan een statistiek (les 1 van het vak statistiek!). ;)

6 januari 2013 - districten Groningen en Assen - bezoekersaantal 565

Bron: http://www.nak-nl.org/db/406784/Nieuws/ ... 3-in-Roden

13 januari 2013- district Leeuwarden - bezoekersaantal (ruim) 400

Bron: http://www.nak-nl.org/db/406709/Nieuws/ ... Leeuwarden

21 april 2013 - districten Leeuwarden, Groningen en Assen - bezoekersaantal (ruim) 975

Bron: http://www.nak-nl.org/db/406252/Eerdere ... and-deel-1

Zondagochtend 22 april 2018 bezocht districtsapostel Storck het nieuw-apostolische kerkgebouw aan de Emmakade 1-bis Noordzijde te Leeuwarden, alwaar hij een kerkdienst leidde voor het district Leeuwarden. Exacte en officiële cijfers van het bezoekersaantal zijn mij niet bekend, maar ik heb me laten vertellen, dat er voldoende plaats was om ligstoelen neer te zetten. Het Leeuwarder kerkgebouw puilde dus niet uit. Er wordt beweerd, dat er amper 300-350 bezoekers aanwezig waren.

Zondagmiddag 22 april 2018 bezocht districtsapostel Theater De Kielzog te Hoogezand-Sappemeer, alwaar hij een kerkdienst leidde voor de districten Groningen en Assen. Tijdens deze kerkdienst werden twee priesters en drie diakenen geordineerd. Volgens een ooggetuige, die als een betrouwbare bron kan worden gekwalificeerd, waren er ongeveer respectievelijk ruim 400 bezoekers aanwezig. Her en der waren legen plekken in de zaal (naar schatting 10-20), de zondagsschool/kinderkerk in een nevenruimte omvatte nog geen dozijn kinderen en het podium werd door ruim twee dozijn ambtsdragers bevolkt. Dit theater schijnt (volgens eigen opgave) maximaal 400 personen te kunnen herbergen.

Voorzichtige en voorlopige conclusie

Bij grove benadering is het bezoekersaantal van districtsdiensten in Noord-Nederland in pakweg vijf jaar tijd (substantieel) gedaald.

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”