NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient

Chi
Berichten: 65
Lid geworden op: za 11 jun 2016, 16:40

Re: NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Bericht door Chi »

Wat staan Peter Klene (bestuurslid), Ruud Vis (opziener) en Ate Blaauw (voorganger Amersfoort) mooi op de foto. Prachtig, bedankt voor de link zefyr.

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 314
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

NAK NL bericht over lidmaatschap RvK NL

Bericht door zefyr »

http://www.nak-nl.org/db/6470632/Actuee ... -Nederland

P.S. In de opsomming van kranten (met orthodox-gereformeerde en christelijke signatuur) ontbreekt (helaas) de berichtgeving in het Friesch Dagblad van woensdag 21 september 2016 (zie onderstaande tekst).

"Oecumene

Nieuw-Apostolische Kerk lid van Raad van Kerken

Amersfoort|De Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland is lid geworden van de landelijke Raad van Kerken. Het is het zeventiende kerkgenootschap dat zich aansluit bij de kerkelijke koepelorganisatie. Vanwege haar streven naar oecumene is de Raad van Kerken verheugd over de toetreding. 'Het is van groot belang dat wij als kerken een gezamenlijke bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving', zei drs. Dirk Gudd, voorzitter van de Raad. De Nieuw-Apostolische Kerk heeft ruim 10.000 leden. Naast de gemeenten in Nederland (63) is zij verantwoordelijk voor gemeenten in Vlaanderen (2), Suriname (9), de Nederlandse Antillen (3) en Malta (1). Wereldwijd kent de kerk ongeveer negen miljoen leden, verspreid over alle continenten. De kerk besteedt veel aandacht aan de zending van de apostelen in deze tijd en aan de verwachting van de wederkomst van Christus. Na in de vorige eeuw wat naar binnen gekeerd te zijn geweest, heeft de kerk zich sinds de eeuwwisseling steeds verder opengesteld voor oecumenische samenwerking. 'Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en naar de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid', aldus bestuurslid Peter Klene van de Nieuw-Apostolische Kerk. De laatste uitbreiding van de Raad van Kerken vond plaats in 2013, toen de Orthodoxe Kerk in Nederland officieel toetrad als lid. In totaal zijn ruim zes miljoen christenen in de Raad vertegenwoordigd. De Raad is voor overheid en media een aanspreek-punt van de kerken."

Levi
Berichten: 499
Lid geworden op: vr 28 mar 2014, 07:05

Re: NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Bericht door Levi »

@ll
'Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en naar de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid', aldus bestuurslid Peter Klene van de Nieuw-Apostolische Kerk.
Zie vooral onze handelswijze rondom het asbest schandaal in Nieuwegein!
Wat een leugenaar!

Groet,
Levi

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2078
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Bericht door TjerkB »

@all

Ter kennisneming...
Blijkbaar viel er tussen 2008 en 2016 bij de Raad van Kerken een kerkgenootschap af, waarvoor de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland nu in de plaats kwam.

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Levi
Berichten: 499
Lid geworden op: vr 28 mar 2014, 07:05

Re: NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Bericht door Levi »

@ll,

Je kunt op de foto wel zien wie het baasje is in Nederland. NIet PK!

Groet,
Levi

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2078
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Bericht door TjerkB »

 • De Nieuw-Apostolische Kerk heeft ruim 10.000 leden. Naast de gemeenten in Nederland (63) is zij verantwoordelijk voor gemeenten in Vlaanderen (2), Suriname (9), de Nederlandse Antillen (3) en Malta (1). Wereldwijd kent de kerk circa 9 miljoen leden op alle continenten. De kerk besteedt veel aandacht aan de zending van de apostelen in deze tijd en aan de verwachting van de wederkomst van Christus. Na in de vorige eeuw aanvankelijk wat naar binnen gekeerd te zijn geweest, heeft de kerk zich vanaf de eeuwwisseling steeds verder open gesteld voor oecumenische samenwerking. ‘Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid’, aldus bestuurslid Peter Klene van de Nieuw-Apostolische Kerk.
Bron: Artikel d.d. september 2016 RvK. Lees verder: http://www.raadvankerken.nl/?b=4127
Zie ook het bericht op "Ma 26 Sep 2016, 19:45" in de thread "Asbestzaak kerkelijk centrum De Bron, Nieuwegein"
Levi schreef:(...)
Ons wacht een mooie taak de RvK wakker te schudden wat voor 'volk' ze is huis hebben gehaald!

(...)


Uit: Bericht op "Di 27 Sep 2016, 08:37" in de thread "Asbestzaak kerkelijk centrum De Bron, Nieuwegein"
@Levi
@all

Het lijkt wel alsof men bij de Raad van Kerken over één nacht ijs is gegaan. (...) Bij Glaubensforum24 verscheen in deze samenhang trouwens dít bericht:
centaurea schreef:
tergram schreef:....

- Vor diesem Hintergrund sieht man in der ACK vermutlich die Notwendigkeit, sich zusammenzuschließen und die noch vorhandenen Stärken zu bündeln. ...
Es gibt sicher einen Teil in der ACK, der so denkt. Aber ich weiß, dass es auch die andere Sicht gibt.

Mit einer sachlichen, reflektierten und sehr kritischen Stimme hatte ich dieser Tage ein längeres Gespräch.

Diese Person fühlt sich allerdings manchmal sehr alleine mit ihrer begründet ablehnden Haltung gegenüber der NAK.

Sie sagt, dass im sozialen sich bei der NAK vieles gewandelt hat und das das nicht verkannt werden dürfe.

Aber im theologischen Kern habe sich bei der NAK bzgl. Exklusivität, Entschlafenenwesen (u.a. Taufe über andere Christen),
Selbstverständnis der Apostel und Versiegelung so gut wie nichts bewegt.
Hier sei nach wie vor unbiblische und mit der Ökumene unvereinbare Lehre präsent und im Katechismus festgeschrieben.

Sinngemässes Zitat: "Ich frage mich manchmal, ob eigentlich nur ich den Katechismus gelesen habe".

Die NAK macht wohl massiven Druck durch permanente Gespräche und Besuche.
Die NAK wolle die ACK sturmreif schießen.
Und es gibt nicht wenige Vertreter in der ACK, die lieber nicht so genau hinsehen und den Wischi-Waschi-Einheitsgedanken vertreten.

Weltanschauungsbeauftragte sehen das sehr viel kritischer.
Sie werden regelmäßig mit den Problemen, die in und mit solchen Gemeinschaften (selbstverständlich auch freikirchliche, evangelikale und pfingstlerische Gemeinschaften) entstehen, konfontiert.

Es hilft nur, die NAK vor Ort in den Gemeinden an den Tisch zu holen und über genau diese unterschiedlichen Sichtweisen und Überzeugungen zu reden.
Nur wenn diese erheblichen theologischen Differenzen überwunden werden, macht Ökumene Sinn.
Ansonsten ist es besser die Bemühungen zu beenden.

Die ACK fügt ihren Mitgliedskirchen mit ihrem aktuellen Kurs erheblichen Schaden in der Wahrnehmung durch Öffentlichkeit und Gesellschaft zu,
indem sie solche höchst zweifelhaften Lehren in ihren Kreis aufnimmt und diesen das Gütesiegel "christlich zu sein" zuerkennt.


Wegsehen, verschweigen und ignorieren wird sich bitter rächen.

Damit beschädigt die ACK das Chritentum, die christliche Kirche und die christliche Lehre.
Sie sorgt selbst dafür, dass Christsein für noch mehr Menschen in der Gesellschaft als überkommen, suspekt und nicht akzeptabel gelten muss.

Und das nicht zu Unrecht - aber völlig unabhängig vom Kern des Evangeliums!

Die christlichen Kirchen sollten sich auf ihren Auftrag besinnen, sich den Sorgen und Nöten von Gesellschaft und Mensch zuwenden und ihnen beistehen,
ihrem christlichen Auftrag gerecht werden und auf die drängenden Sorgen und Fragen dieser Zeit aus dem Evanglium heraus Antworten suchen und geben,
anstatt sich hinter ACK-Mauern mit suspekten Lehren zu verbrüdern und damit vom Rest der Welt abzugrenzen.

Centaurea


Bron: Bericht bij Glaubensforum24 op "25.09.2016, 08:44", in de thread "NAK - jetzt Partner in der Ökumene"
Verder zou ik werkelijk niet weten wat apostel Peter Klene feitelijk bedoelt met de opmerking "Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid". Immers, volgens de statuten hebben gemeenteleden net als hun plaatselijke voorgangers in bestuurlijk opzicht helemaal niets in te brengen!! Het kerkgenootschap de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland is een dictatuur. De internationale kerkleiding verschuilt zich, wat haar activiteiten in Nederland betreft, achter een gefakete Raad van Toezicht, bestaande uit apostel Peter Klene, opziener Ruud Vis en de districtsoudste Nico Klene. Alles in Nederland en haar overzeese gebiedsdelen wisselt op hun wenken. Om districtsapostel Rainer Storck daarbij niet in opspraak te laten komen, is de advocatuur kind aan huis. Met zo'n nieuw-apostolische geloofspraktijk zou ik mij niet graag laten afficheren, maar NAK-voorganger Ate Blaauw (Amersfoort) had er nu tegenover de Raad van Kerken blijkbaar geen moeite mee.

Terugkomend op het afgegeven statement, "Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid"; volgens mij heeft in de betreffende kerkgemeenten vrijwel niemand er een beeld bij welke verantwoordelijkheid hun geestelijk leidsman ze daarmee met koude trots als willoze handlangers heimelijk heeft toegedicht. Moeten ze nu in het maatschappelijk verkeer onder aanvoering van hun -zich hier als life­coach manifesterende- "apostel" nota bene de verzuiling onderstrepen door zich onder de vlag van het christendom telkens te onderscheiden van naasten (!) met een andere levensbeschouwing? Dus, als gemeentelid in de Nieuw-Apostolische Kerk heb je nergens wat over te zeggen, je moest aan het kerkbestuur ook al geen vragen stellen, en nu mag je je op afroep als decorstuk beschikbaar houden voor het oppoetsen van het imago van die dictatuur zodat de "Raad van Toezicht" haar gezicht nog een beetje kan redden.

Het valt mij van de Raad van Kerken heel erg tegen dat men de nieuw-apostolische kerkleiding niet eerst heeft genoodzaakt om bijvoorbeeld zorg te dragen voor een deugdelijke klachtenprocedure. Overigens, hoewel er nu een catechismus voorligt, zijn de accent- en aardverschuivingen in de nieuw-apostolische geloofsleer nog allerminst van de baan. Het laatste nieuws schijnt te zijn dat de NAK-gebonden "uitverkiezing" op een misverstand berust. Zie bij Glaubenskultur-Magazine daaromtrent het Premium-Artikel "Nur Erwählte bilden Kirche Christi im Jetzt - Leitgedanken-Sondernummer modifiziert NAK-Kirchenverständnis" d.d. 19-09-2016.

Hoe ik iemands geweten wakker kan schudden is mij spijtig genoeg nog altijd niet duidelijk. Maar het is mij óók nog niet duidelijk waarom ik dat per se zou willen...

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2078
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Bericht door TjerkB »

[Bijgewerkt: 22:30 uur]
 • De Nieuw-Apostolische Kerk heeft ruim 10.000 leden. Naast de gemeenten in Nederland (63) is zij verantwoordelijk voor gemeenten in Vlaanderen (2), Suriname (9), de Nederlandse Antillen (3) en Malta (1). Wereldwijd kent de kerk circa 9 miljoen leden op alle continenten. De kerk besteedt veel aandacht aan de zending van de apostelen in deze tijd en aan de verwachting van de wederkomst van Christus. Na in de vorige eeuw aanvankelijk wat naar binnen gekeerd te zijn geweest, heeft de kerk zich vanaf de eeuwwisseling steeds verder open gesteld voor oecumenische samenwerking. ‘Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid’, aldus bestuurslid Peter Klene van de Nieuw-Apostolische Kerk.
Bron: Artikel d.d. september 2016 RvK. Lees verder: http://www.raadvankerken.nl/?b=4127
Zie ook het bericht op "Ma 26 Sep 2016, 19:45" in de thread "Asbestzaak kerkelijk centrum De Bron, Nieuwegein"
TjerkB schreef:(...)
Overigens, hoewel er nu een catechismus voorligt, zijn de accent- en aardverschuivingen in de nieuw-apostolische geloofsleer nog allerminst van de baan. Het laatste nieuws schijnt te zijn dat de NAK-gebonden "uitverkiezing" op een misverstand berust. Zie bij Glaubenskultur-Magazine daaromtrent het Premium-Artikel "Nur Erwählte bilden Kirche Christi im Jetzt - Leitgedanken-Sondernummer modifiziert NAK-Kirchenverständnis" d.d. 19-09-2016.

(...)


Uit: Bericht op "Wo 28 Sep 2016, 12:06"
@all

Niettegenstaande het "welluidend vocaal" van apostel Peter Klene tegenover de Raad van Kerken slaat in de Nieuw-Apostolische Kerk de verrechtsing verder toe:
Afbeelding
Bron: NAK»talk. Lees verder: Kirchenreform und Gesellschaftsreform, die beiden Seiten ein und der selben Medaille

Klik »HIER« om het document "Ökumenisches Reinheitssiegel trotz exklusiver Erwählung" van Rudolf J. Stiegelmeyr te downloaden. Citaat (uit pagina 4):

Afbeelding
Zie verder in dit verband (holle frasen) bij NAK»talk het artikel "200 MAL GEISTIGE IMPULSE" d.d. 13-09-2016. Klik »HIER« om het complete artikel "200 mal Apostelwort-Impulse 
in die Sozialen Medien" d.d. 13-09-2016 te downloaden.

Groet,
TjerkB


N.B.
BakEenEi schreef:(...)
De (tweede) Europese Informatieavond op 4 december 2007 diende trouwens een tweeledig doel. Met het toen geïntroduceerde "zelfbeeld" werd namelijk het startsein gegeven voor een nieuwe "politieke koers" die men zou gaan varen. Voor menigeen was het in elk geval duidelijk dat de Nieuw-Apostolische Kerk aan de vooravond stond van veranderingen; alleen, in welke richting zouden die gaan? De kerkleiding liet er geen enkel misverstand over bestaan:
 • Zelfbeeld van de Nieuw-Apostolische Kerk
  De formulering van een zelfbeeld scheen voor de kerkleiding belangrijk met het oog op het feit dat de leden van de kerk in gesprekken met andersgezinden in korte en eenvoudige bewoordingen duidelijk kunnen maken, wat de wezenlijke kenmerken van het nieuw-apostolische geloof en van de kerk zijn. Met het zelfbeeld moet een basis voor wereldwijd uniforme uitspraken in de openbaarheid geschapen worden.

  De door Jezus Christus gelegde weg naar heil in onze tijd
  1. Jezus Christus leidt de Nieuw-Apostolische Kerk door levende Apostelen. Hun leer is gebaseerd op de Heilige Schrift.
  2. Het Apostelambt is het door Jezus Christus gemachtigde ambt voor heilsbemiddeling.
  3. Apostelen zijn noodzakelijk om Zijn kerk op de door Hem beloofde wederkomst voor te bereiden.
  4. De Nieuw-Apostolische Kerk kent de drie sacramenten Heilige Waterdoop, Heilige Verzegeling en Heilig Avondmaal.
  5. De afdracht van de sacramenten Heilige Verzegeling en Heilig Avondmaal, en de vergeving van zonden zijn gebonden aan het Apostelambt.
  6. Nieuw-apostolische christenen hebben door de Heilige Verzegeling de gave van de Heilige Geest ontvangen.
  7. Jezus Christus, waarvan de Heilige Schrift getuigt, staat in het middelpunt van het geloofsleven van de nieuw-apostolische christen. Hij werkt tegenwoordig in Zijn kerk en zal wederkomen. Het geloofsdoel van de nieuw-apostolische christen is, met Christus verenigd te worden bij Zijn wederkomst.

  Bron: Nieuw-Apostolische Kerk Internationaal, http://www.nak.org/nl/over-ons/zelfbeeld/
Het zelfbeeld diende als opstapje naar de herziene geloofsbelijdenis. Met de presentatie daarvan wachtte de kerkleiding (met in de tussentijd nog de Europese Jeugddag van 24 mei 2009) tot juni 2010. Het onloochenbare zelfbeeld leidde toen tot de onderstaande formuleringen:
 • Geloofsbelijdenis

  Het 1e geloofsartikel:
  Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, de Schepper van hemel en aarde.

  Het 2e geloofsartikel:
  Ik geloof in Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon, onze Heer, die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd Maria, die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven, begraven, ingegaan in het rijk van de dood, op de derde dag opgestaan uit de doden en opgenomen in de hemel. Hij zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader, vanwaar Hij wederkomen zal.

  Het 3e geloofsartikel:
  Ik geloof in de Heilige Geest, en één, heilige, algemene en apostolische kerk, de gemeenschap van de heiligen, vergeving van de zonden, opstanding van de doden en het eeuwige leven.

  Het 4e geloofsartikel:
  Ik geloof dat de Heer Jezus Zijn kerk regeert en daartoe Zijn Apostelen heeft gezonden en nog zendt tot aan Zijn wederkomst, met de opdracht te onderwijzen, in Zijn naam zonden te vergeven en met water en Heilige Geest te dopen.

  Het 5e geloofsartikel:
  Ik geloof dat degenen die door God tot een ambt zijn geroepen, slechts door Apostelen tot hun ambt worden gewijd en dat uit het apostelambt volmacht, zegening en heiliging voor hun dienst voortkomen.

  Het 6e geloofsartikel:
  Ik geloof dat de Heilige Doop met water de eerste stap is naar de vernieuwing van de mens in de Heilige Geest en dat de gedoopte daardoor wordt opgenomen in de gemeenschap van degenen die in Jezus Christus geloven en Hem als hun Heer belijden.

  Het 7e geloofsartikel:
  Ik geloof dat het Heilig Avondmaal ter gedachtenis aan het eenmaal gebrachte, algenoegzame offer en aan het bittere lijden en sterven van Christus, door de Heer zelf is ingesteld. Het waardig genieten van het Heilig Avondmaal waarborgt ons de levensgemeenschap met Christus Jezus, onze Heer. Het wordt gevierd met ongezuurd brood en wijn; beide moeten door een ambtsdrager die door de Apostel gevolmachtigd is, worden afgezonderd en toegediend.

  Het 8e geloofsartikel:
  Ik geloof dat de met water gedoopte zielen door een Apostel de gave van de Heilige Geest moeten ontvangen om het kindschap Gods en de voorwaarden voor het eerstelingschap te verkrijgen.

  Het 9e geloofsartikel:
  Ik geloof dat de Heer Jezus zal wederkomen, zo zeker als Hij in de hemel is opgenomen, en de eerstelingen uit de doden en de levenden, die op Zijn komst hoopten en werden voorbereid, tot zich neemt en dat Hij na de bruiloft in de hemel met dezen op de aarde terugkomt, Zijn Vredesrijk sticht en zij met Hem als koninklijke priesters zullen regeren. Na afsluiting van het Vredesrijk zal Hij het eindgericht houden. Dan zal God een nieuwe hemel en een nieuwe aarde scheppen en bij Zijn volk wonen.

  Het 10e geloofsartikel:
  Ik geloof dat ik verplicht ben de wereldlijke overheid te gehoorzamen voor zover dit niet in strijd is met goddelijke wetten.

  Bron: Nieuw-Apostolische Kerk Internationaal, http://www.nak.org/nl/geloof-en-kerk/geloofsbelijdenis/
Vanuit het "zelfbeeld" wordt er dus via de "geloofsbelijdenis" toegewerkt naar de thans op handen zijnde "catechismus". De onloochenbare inhoud van de geloofsbelijdenis zette stamapostel Leber er in diens "Woord van de maand" in augustus 2010 inmiddels toe aan om onder de titel "Geloofsbelijdenis en catechismus" daartussen vast de verbindende schakel aan te brengen:
 • De geloofsartikelen bieden ons zekerheid. Ze beschrijven centrale punten uit ons geloof in een bondige vorm. Dat zorgt er per definitie voor dat niet alle aspecten van de geloofsleer opgenomen kunnen worden. In het bijzonder brengen de geloofsartikelen niet tot uitdrukking hoe wij tegenover andere christelijke overtuigingen staan. Een principieel punt is echter al vaker door mij benadrukt, ik herhaal het hier nog eens: God is Zijn handelen altijd soeverein. Wij kunnen niet uitsluiten dat God in individuele gevallen ook buiten de door ons erkende orde werkt. Verdere uitspraken over onze houding komen in volgende publicaties ter sprake.

  Bron: Geloofsbelijdenis en catechismus
Hiermee waren de laatste twijfels weggenomen die er onder geïnteresseerde lezers nog konden bestaan over de implicaties van de "koerscorrectie" waartoe de kerkleiding op 4 december 2007 haar eerste officiële mededelingen had gedaan. Het zou bijvoorbeeld afgelopen zijn met de gesprekken op ooghoogte met andersgezinde christenen! De kerkleiding had onmiskenbaar besloten tot een "ruk naar rechts". Even volgde er nadien een zekere stilte maar in december 2010 zagen ook de belangrijkste gesprekspartners in oecumenisch verband in, dat men elkaar in 10 jaar tijd nauwelijks naderbij was gekomen.

(...)


Uit: Bericht -op het voormalige Forum van Bauke Moesker- op "Zo 13 Feb 2011, 17:56", in de thread "Levend geloof"
Zie aldaar ook het bericht op "Zo 01 Sep 2013, 21:32", in de thread "Profiel NAK-top: geraffineerd, onhebbelijk en meedogenloos"
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2078
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: NAK NL lid Raad van Kerken in NL

Bericht door TjerkB »

"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 314
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

proces van informatievoorziening/wederzijdse doorerkenning

Bericht door zefyr »

@allen

In hoeverre en op welke wijze zijn de nieuw-apostolische gemeenteleden in Nederland in de afgelopen jaren geïnformeerd over de toenadering van de NAK NL tot de Raad van Kerken in Nederland? Waaruit zou dat moeten blijken? Wie kan hierop antwoord geven?

Tevens vraag ik mij af in hoeverre de NAK NL bereid is alsnog de wederzijdse dooperkenning (Heiloo 2012) zonder enige reserve en terughoudendheid te onderschrijven? Voor nadere informatie verwijs ik naar onderstaande links. Reeds in 2012 was de NAK NL in gesprek met de Raad van Kerken in Nederland...

http://www.raadvankerken.nl/pagina/1994 ... dooperkenn

http://www.raadvankerken.nl/pagina/1896 ... dooperkenn

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”