De Verwondering zondag 6 december 2020 - Monique E. van Strien-Van Milaan (Apostolisch Genootschap)

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 657
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

De Verwondering zondag 6 december 2020 - Monique E. van Strien-Van Milaan (Apostolisch Genootschap)

Bericht door zefyr »

@allen,

Op zondag 6 december 2020 stond het tv-programma 'De Verwondering' in het teken van een interview met Monique E. van Strien-Van Milaan), die landelijk voorganger (voorheen opziener geheten) is van het Apostolisch Genootschap.

https://www.npostart.nl/de-verwondering ... KN_1716117

https://www.apgen.nl/over-ons/actueel/m ... erwonderi/

Voor nadere informatie over Monique E. van Strien-Van Milaan verwijs ik naar onderstaande.

"De Apostel heeft woensdagavond 18 december (zefyr: 1996) zuster M.E. van Strien-van Milaan aangewezen als Voorganger van de gemeente Leiden-I en haar de herder-naam gegeven. Zij volgt opziener Kooreman op, die tot die avond Voorganger van deze gemeente was. Herder Van Strien is 20 mei 1962 in de Sleutelstad (zefyr: Leiden) geboren. Na de middelbare school volgde zij de opleiding tot operatieassistente chirurgie en was als zodanig werkzaam in het Academisch Ziekenhuis Leiden van 1981 tot 1994. De laatste vijf jaar in de functie van hoofd/teamleider neurochirurgie. September 1993 begon zij aan een (deeltijd)studie pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden. (...) Na haar afstuderen in december 1997 hoopt zij hierin ook werk te kunnen vinden." (Ons Maandblad, januari 1997, p6)

"'Ik wil nu een bijzonder moment met jullie delen', zegt de apostel (zefyr: Wiegman) wat later tijdens de dienst als zuster Van Strien haar bijdrage aan de samenkomst wil beëindigen. 'Iets wat we nog nooit eerder op een jeugdappel hebben meegemaakt. We vinden het heel belangrijk om met jeugdverzorging bezig te zijn. Ik heb daarom oudste Van Strien (zefyr: districtsverzorger van het district Leiden) gevraagd om middelpunt te zijn voor de jeugdverzorging als opziener voor jeugd!' 'Oudste Van Strien, graag wil ik u als opziener voor jeugd aanwijzen. Wilt u mij daarin helpen?', vraagt de apostel ontroerd. 'Als het goed is voor ons Werk, doe ik alles. Ja, apostel', antwoordt opziener Van Strien. De apostel: 'Opdat we samen steeds de goede koers houden. Waar al deze mooie mensen', hij gebaart naar de zaal, 'bij gebaat zijn.' En zo krijgen we er 'zomaar' een tweede opziener bij." (De Stroom, september 2011, p5 en p32)

Recent (gewraakt!) citaat van landelijk voorganger Monique E. van Strien-Van Milaan in relatie tot het boek 'Apostelkind' van Renske Doorenspleet (2020): "Boek klopt, maar is niet mijn waarheid". (Reformatorisch Dagblad van vrijdag 10 april 2020, Elke dag bedankte ik onze lieve Apostel, Janita van Hoeven)

https://www.apgen.nl/over-ons/organisatie/

https://www.nieuwwij.nl/opinie/ik-beken-kleur/

https://nieuwegein.hu.nl/monique-van-st ... nspireren/

https://www.wwvk.nl/organisatie-1/advies-en-toezicht

https://www.apgen.nl/levenskunst/wekeli ... ondenheid/

https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oo ... enootschap

https://www.youtube.com/watch?v=fh3OqkQtOI8
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”