De zin van Nanda Ziere (Trouw maandag 16 mei 2022) - landelijk voorganger van het Apostolisch Genootschap

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Plaats reactie
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 659
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

De zin van Nanda Ziere (Trouw maandag 16 mei 2022) - landelijk voorganger van het Apostolisch Genootschap

Bericht door zefyr »

@allen,

Gisteren publiceerde dagblad Trouw het artikel 'De zin van Nanda Ziere - Als je het niet begrijpt, onthoud het tenminste'.

Het artikel gaat over Nanda Ziere (1968, afgestudeerd als bedrijfskundige), die sinds kort landelijk voorganger van het Apostolisch Genootschap is.

Het onderhavige artikel is een premiumartikel. Ik maak ruimschoots gebruik van het citaatrecht.

"(...) Ik kom uit een apostolisch gezin, mijn grootouders waren alle vier apostolisch. Het was een andere tijd, de apostel vervulde nog een grote, centrale rol. Maar dat was niet de kern van het Apostolisch Genootschap, het draaide bij mijn ouders en grootouders niet om Hem. Bij mij ook niet. Ik denk dat zij het wel bijzonder gevonden zouden hebben, dat ik als landelijk voorganger de apostel opvolg. Ik voel me met mijn ouders en grootouders verbonden, we hebben dezelfde drijfveren. Volgens mij is de continuïteit groter dan het verschil, al ben ik na vier apostelen de eerste vrouw die leiding mag geven aan het genootschap. Dat doen we trouwens samen, we hebben een tweekoppig geestelijk leiderschap, en met zeventig gemeenschappen in Nederland en enkele in het buitenland hebben we er een fulltime baan aan. Daarvoor ben ik verpleegkundige geweest, heb als manager van klinieken gewerkt en in de schoonmaak, ben communicatietrainer geweest. En of ik nu de zuster was bij de terminale patiënt of de manager van de medisch specialist, in al die rollen heb ik geleerd dat als je de tijd neemt om mensen echt te leren begrijpen, dat mensen dan eigenlijk altijd boeiend blijken te zijn. Dat doe ik nu ook als landelijk voorganger. Voorgaan in diensten, interesse hebben, zoeken naar wat mensen beweegt. Zo kan ik mensen verder helpen. Daar word ik enthousiast van, wat betekent dat je 'in God' bent. Dat voel ik sterk. Het is niet eenvoudig om tegenwoordig het religieuze aspect te belichten, maar ik doe het graag. Kom maar op! (...)".
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 659
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

Re: De zin van Nanda Ziere (Trouw maandag 16 mei 2022) - landelijk voorganger van het Apostolisch Genootschap

Bericht door zefyr »

@allen,

Via onderstaande link is het gehele Trouw-artikel te lezen.

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~bc4eaec3/
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”