NIEUWE BARBARAKERK

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Certina
Berichten: 171
Lid geworden op: zo 08 dec 2013, 21:15

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door Certina » do 25 jan 2018, 09:15

@All,
Nieuw bericht omtrent het project zie link;http://nakinews.blogspot.nl/

Levi
Berichten: 499
Lid geworden op: vr 28 mar 2014, 07:05

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door Levi » do 25 jan 2018, 20:33

@ll

De architect is in iedergeval lid van de NAK.
Asbestploeg is beschikbaar en voorganger Kamphuis voert vakkundig asbestplaten af.
Nu nog een aannemer die ze een flinke poot kunnen uitdraaien.
Van Rey doet niet mee, volgens hem ‘te link’.

Groet,
Levi

Certina
Berichten: 171
Lid geworden op: zo 08 dec 2013, 21:15

NIEUWE BARBARA KERK

Bericht door Certina » di 11 sep 2018, 07:51

All,
Uit betrouwbare bron vernomen dat de opziener naar Landgraaf en Kerkrade komt.
Zie ook bekendmaking op de nak website.
''Landgraaf. Op 12 september geen dienst in Landgraaf. De gemeente is dan in Kerkrade uitgenodigd.''
''Kerkrade. Op 19 september geen dienst in Kerkrade. De gemeente is uitgenodigd bij de opziener in Landgraaf.''
Wat de reden is van zijn bezoek dat is niet bekend doch het vermoeden is dat hij gaat bekend maken hoe het verder gaat met het project de NIEUWE BARBARA KERK in Landgraaf.
Daar is tot op heden nog niets mee gedaan.
mvg Certina.

Gebruikersavatar
ZwartSchaap
Berichten: 104
Lid geworden op: wo 21 okt 2015, 13:23

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door ZwartSchaap » wo 12 sep 2018, 16:16

@ Certina,

Dank voor deze informatie. Ben nieuwsgierig naar de eerstvolgende informatie over
het BARBERA project.
Mogelijk komt BARBERA terecht in het rijtje met Nieuwegein en Bonaire.

ZwartSchaap

Certina
Berichten: 171
Lid geworden op: zo 08 dec 2013, 21:15

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door Certina » wo 12 sep 2018, 19:31

@All,
Het is niet bekend of deze kerk reeds gekocht is door de nak.
Voor nader informatie sturen ze je van het kastje naar de muur.
zie bericht en klik op de pagina op ''Over het project'';http://archief.iba-parkstad.nl/nl/barbarakerk-landgraaf

Certina
Berichten: 171
Lid geworden op: zo 08 dec 2013, 21:15

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door Certina » wo 12 sep 2018, 19:34

@All
Wat ik wel zie is dat Peter Klene, Bestuurder Kerkgenootschap Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland
Projecteigenaar de projecteigenaar is.http://archief.iba-parkstad.nl/nl/barbarakerk-landgraaf

Gebruikersavatar
ZwartSchaap
Berichten: 104
Lid geworden op: wo 21 okt 2015, 13:23

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door ZwartSchaap » do 13 sep 2018, 11:41

@ Allen,

Het NAK kerkje gemeente Uithuizen district Groningen is onlangs verkocht.
Wat het heeft opgeleverd is mij onbekend, het heeft vele jaren te koop gestaan.

ZwartSchaap

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2077
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door TjerkB » vr 14 sep 2018, 21:48

@Zwartschaap
@all

Over Uithuizen gesproken...
basis schreef:(...)

Stervende kerk...
Gaat werkelijk langzaam het licht uit?
Zijn Sneek-Sperkhem en Uithuizen, Winschoten en Venlo nu aan de beurt?
Is er nog enige warmte en genegenheid bij het kader voor trouwe broeders en zusters die zich vaak jarenlang vele offers moesten getroosten om zich een eigen lokaaltje te kunnen veroorloven die soms kilometers ver naar de gemeenschap onderweg waren en uren in pioniersarbeid staken of in het onderhouden van de gemeenschap door ziekenbezoek en het mee helpen dragen van elkanders lasten. Of is het kader nog slechts bezig met vergaderen over alweer een kerksluiting, financiële prognoses, pensioenvoorzieningen en onroerend goed...
Is deze kerk aan haar laatste jaren bezig of is het wachten op een nieuw charismatische leider en een renaissance?
Ik hoop dat de "doktoren" uit Nordrhein-Westfalen spoedig met een goed medicijn komen om de doodzieke patiënt te redden, helaas zo heb ik vernomen is in genoemde regio er ook al geen smeren meer aan...

Ik lijd aan deze kerk en heb met haar te doen en zou het graag anders zien, de basis echter is moe en ongeïnspireerd. De vele gortdroge predikingen zijn soms niet om aan te horen en zondag na zondag worden de kerken leger, het gaat zo snel dat ik vermoed dat men binnen het kader nauwelijks zicht heeft op hoe snel het gaat!

(...)


Uit: Bericht -op het voormalige Forum van Bauke Moesker- op "Ma 10 Jan 2011, 18:43", in de thread "Sektetest"
BakEenEi schreef:(...)
Ook ik voel mij met de gemeenschap Uithuizen zeer verbonden. Ik raad alle betrokkenen aan om de hoogmogende heeren van het kerkelijke leergezag te verstaan te geven: "U bent abuis!!" Er dient hier helemaal geen gemeente te worden opgeheven. Laat men eerst maar eens de waarheid en níets dan de waarheid (!) spreken over alle malversaties van nota bene offerontvangsten in de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland. Voor de dag ermee!! Tot hiertoe, en geen stap verder!! Verantwoording nemen en aansprakelijkheid aanvaarden. Opstappen en wegwezen. Als er al mensen een deur uit moeten worden gezet, dan zij: de schijn-heiligen, de meester-oplichters, de zakkenvullers. Punt!!

(...)


Uit: Bericht -op het voormalige Forum van Bauke Moesker- op "ma 14 feb 2011, 21:14", in de thread "Sluiting NAK-Gemeenten".
Groet,
TjerkB


N.B.
Redactie schreef:(...)
Vanaf 1897 zijn het de stamapostel en diens rechterhanden, die de lijnen uitzetten. Allengs namen dezen hun taakopvatting "gestadig ruim op". Dit leidde ertoe dat men het inzicht verwierf dat het verreweg het beste zou zijn indien álle taken onder hun zeggenschap konden vallen. Dit communiceerde men naar de gelovigen toe als zijnde "de wille Gods". Omdat God geen fouten maakt, zijn "Godsgezanten" in theorie (!) vanzelf evenmin in staat om bijvoorbeeld wanbeleid te veroorzaken. Wie zich door hen onverhoopt onheus bejegend voelt, wordt derhalve voorgehouden hoe broeders en zusters voor elkaar -naar Zijn wil- soms ook "slijpstenen" kunnen zijn. God beproeft ons! Staan wij Hem wel toe dat Híj ons vormt? (...) Heb dáár als slachtoffer maar eens van terug! Zó wordt in deze kerk de pijngrens (!) verlegd. Nee, niet bij de "Godsgezanten".
"De Districtsapostelen werden het eens over algemene gegevens: een eigen jubileumlogo, online berichten, regionale open deuren en nog veel meer." Het lijkt wel een schoolreisje dat ons te wachten staat, waarbij de kinderen spannende verrassingen wordt beloofd - door "de meesters" in de Nieuw-Apostolische Kerk (terwijl "de juffrouwen" vast wel voor koek en ranja zullen zorgen). Ziedaar de zegeningen van "Zijn" hiërarchie.

Aldus hebben op het ogenblik zo'n 20 hoofdmeesters er de handen vol aan om overal "speurtochten" te organiseren met heel veel "leuke dingen" onderweg, zoals billboards op straat in Nordrhein-Westfalen zodat de mensen weten waar ze op de Erntedanktag hun geld naartoe kunnen brengen, of een budget van 20 miljoen euro plus nog wat extra voor de bouw van o.a een kinderdagverblijf en een seniorencentrum in het stadsdeel Sterkrade van Oberhausen. Een cadeautje van God was dat. Want in Oberhausen wonen heel lieve mensen. Echt waar. Ook wel in Uithuizen natuurlijk, maar daar hadden ze alles al, vond God. Nog wel, ja...

Van dienaren in het werk des Heren (!) wil het ons voorkomen dat dezen integer, neutraal en solidair proberen te zijn. Bij de Nieuw-Apostolische Kerk ben je dan echter aan het verkeerde adres. Zodra er ergens iets verkeerd heeft uitgepakt, wendt ieder de blik af want het is zuiver aan "hogere verantwoordelijke leidinggevenden" voorbehouden om eventueel de helpende hand te reiken. Doorgaans blikt ten slotte de stamapostel evenzeer "deemoedig" omhoog. Ondertussen worden slachtoffers herinnerd aan Psalm 121 waarin David zijn ogen ophief naar de bergen: "vanwaar zal mijn hulp komen?" Reken er in de Nieuw-Apostolische Kerk dus níet op dat de "hooggeplaatsten" hun verantwoordelijkheden waarmaken. Wie geen "onbegrensd vertrouwen" aan de dag legt jegens de "Apostelen van Jezus Christus" (zie het Woord van de maand in februari 2006), onder wie "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" te verstaan de stamapostel en de "met hem verbonden" districtsapostelen, hoeft in de praktijk op hun mededogen níet te rekenen. Hooguit wordt men aangespoord om eerst en vooral trouw te blijven in het offeren van de tienden "opdat er spoedig ook elders kinderdagverblijven en seniorencentra mogen komen", nur wenige Gehminuten von der Neuapostolischen Kirche entfernt. In deze kerk moeten gebrainwashte bijgelovigen ten behoeve van hun "lijden-gevenden" een gekunsteld "wereldomvattend" kastestelsel koesteren; alsof God het met de schepping had meegegeven.

Dit brengt ons terug bij de burn-out problematiek. Wij vinden het namelijk een bevreemdend vaag verhaal dat men ophangt over wat "de expert, een arts-psychotherapeut met een eigen praktijk" aan de "wereldomvattende Districtsapostelvergadering" te melden zou hebben gehad, klaarblijkelijk zonder hiertoe vooraf de geloofspraktijk (!) van Nieuw-Apostolische Kerk grondig te hebben bestudeerd, of informatie erover op het Internet serieus te nemen. Indien de betrokken arts zich daarvan namelijk wél voldoende rekenschap had gegeven, was deze het aan de waardigheid van diens beroep verplicht geweest hier af te zien van een vrijblijvend betoog zoals de kerkleiding het presenteert:
 • Zuletzt gab der Mediziner den Bezirksaposteln mit auf den Weg, dass aus seiner Sicht „Kirche“ als Organisation oder Institution oder die Menschen in ihr durch ihr Verhalten zu Stress oder Belastungen beitragen könnten, die angesprochene Problematik jedoch eher eine gesamtgesellschaftliche oder kulturspezifische zu sein scheint als eine kirchliche. Dennoch wollen die Bezirksapostel die gewonnenen Erkenntnisse in ihre Gebietskirchen mitnehmen.
  Bron: NAK International/Thema der Herbsttagung der Bezirksapostel: „Burnout ist ein Chamäleon“, http://www.nak.org/de/news/nak-internat ... cle/17394/

  Tot slot gaf de dokter de Districtsapostelen ter overweging mee, dat vanuit zijn visie „de Kerk“ als organisatie of instituut of de mensen daarbinnen, door haar optreden tot stress of belastingen zou kunnen bijdragen, echter schijnt de behandelde problematiek eerder een maatschappelijke of cultuurspecifieke dan een kerkelijke te zijn. Desondanks willen de Districtsapostelen de verkregen inzichten meenemen in hun Aposteldistricten.
  Bron: NAK-I nieuws/Onderwerp van de Herfstvergadering van Districtsapostelen: „Burnout is een kameleon“, http://www.nak.org/nl/nieuws/naki-nieuws/article/17394/
"Hoe durven ze het zó te zeggen?!", wilde een ervaringsdeskundige er vanmiddag aan de telefoon desgevraagd wel over kwijt; "... dat men ondanks al het machtsmisbruik het lef heeft om hiermee nu goede sier (!) te maken." Inderdaad hebben de brutalen op deze manier, met hun uit ingekomen offerontvangsten gefinancierde eenzijdige propagandistische berichtgeving, de halve wereld. Niet voor niets wordt de bedoelde machtspolitiek, waarbij de gezondheid van gelovigen door "hogere verantwoordelijke leidinggevenden" in de Nieuw-Apostolische Kerk brutaal te grabbel wordt gegooid, óók op dít Forum steeds aan de orde gesteld.
 • "Daar sta je dan. Je mocht wel blij zijn, maar niet bang, bedroefd of boos. Je voelt je gekrenkt. Emotioneel was je niet in beeld. Wat is de kerk voor jou in feite nog meer dan alleen maar een soort van activiteitenfabriek? Al je vertrouwen had je ingezet, "de firewall" uitgezet, je beste krachten gaf je bovendien; maar je spontaniteit ben je kwijt; je bent vermurwd. Wáár is het misgegaan?! Wanneer had je béter kunnen weten?! Wat zullen de mensen wel zeggen in de wereld om je heen, nu je bij de pakken neer zit. Waar heb je dit in godsnaam aan verdiend?! (...) Je voelt je misbruikt; gewoonweg verkracht - door de geestelijk elite in de kerk waar jij je hele ziel en zaligheid aan had verbonden. Waar blíjf je nu?!" (...)

  "Er is roofbouw gepleegd; op gezinnen (van "dienaren"), op weldenkende welwillende medewerkers en op vele anderen die uit hun kracht zijn gehaald. Zoiets kan in het werk Gods pertinent niet de bedoeling zijn."

  Uit: Bericht door BakEenEi op "wo 27 okt 2010, 21:38" in de thread "Achtergrondinformatie Nieuw-Apostolische Kerk" (eerder verschenen op 12 februari 2010 op "de indexpagina")
 • "De merkwaardige overeenkomst tussen de opstelling van "hoge dienaren" in de Nieuw-Apostolische Kerk en het dilemma van de persoon in de geschetste politieke kwestie is helaas dat de kerkleiding mensen opoffert omwille van "het systeem". Het systeem dat met name regelt dat ieder consequent naar boven toe in de organisatie moet meehelpen om "het werk des Heren" vorm te geven naar het inzicht van de kerkleiding. Dat zou namelijk "een afgebeden zaak" zijn. Op ten minste twee kernpunten gaat die redenering echter volledig mank: in het echte werk des Heren wordt niemand opgeofferd die de gerechtigheid van God zoekt, en in het echte werk des Heren regeren er geen bazen en bovenbazen.

  Juist de kerkleiding wordt hier geplaagd door ijdelheid; door hoogmoed. Alles moet dienen ten bate van hun machtsbestel. Daardoor staan gelovigen continu bloot aan psychische aanvallen. In feite is er sprake van een destructieve relatie."


  Uit: Bericht door BakEenEi op "wo 27 okt 2010, 21:39" in de thread "Achtergrondinformatie Nieuw-Apostolische Kerk" (eerder verschenen op 12 februari 2010 op "de indexpagina")
Met een burn-out weet men zich in de Nieuw-Apostolische Kerk helemaal geen raad. Überhaupt niet met psychisch letsel, veroorzaakt in (!) de kerk. Wat zinloos geestelijk geweld inhoudt, wil men niet eens weten!
BakEenEi schreef:(...)
De nieuw-apostolische kerkleiding voorziet NIET in hulp aan slachtoffers van geestelijk geweld dat zij (!) had dienen te voorkomen.
Leden van de Nieuw-Apostolische Kerk worden geacht zich met het veelal verborgen leed NIET te bemoeien: wie met pek omgaat wordt ermee besmet.
Wie aldus troosteloos de kerk verlaat, wordt met de nek aangekeken. De "onderste weg" die voor hen tot zegen (!?) binnen de kerk was weggelegd; díe had men moeten gaan...

O ja? Wie dat wil geloven, komt er niet met een geloof als een mosterdzaadje.

Lees eventueel: "Hilfen für Opfer von Gewalt - Ratgeber für neuapostolische Christen und andere Interessierte" door Rainer Ballnus (ISBN: 3-935347-18-9). Of zie: LINDD - Licht nach dem Dunkel e.V..
Voorts zij in dit verband verwezen naar: "Destructieve relaties op de schop - psychopathie herkennen en hanteren" door Jan Storms (ISBN: 978 90 202 03592). Of zie hieromtrent: http://zelfbescherming.org/.

Met handen en benen en bij de organisatie van "diverse activiteiten" vanuit hun ivoren torens druk gebarend trachten "hogere verantwoordelijke leidinggevenden" in de Nieuw-Apostolische Kerk de ongerechtigheden waar zij NIET op aangesproken wensen te worden ondertussen transparant (!) te verbloemen...

(...)


Bron: Bericht door BakEenEi op "do 29 sep 2011, 14:19" in de thread "Criticasters of opbouwwerkers?!"
Als het geen schrijnende toestanden betrof en ten hemel schreiend leed waarover het thans handelt, had er in het geheel niet verder over te hoeven worden uitgeweid. Maar het absolute tegendeel is hier het geval...

(...)
Het is deze ongenaakbaarheid, deze starheid; dit stijve, onverzettelijke, koppige en stugge optreden van stamapostel Leber en een handvol "Betonköpfe" onder de knipmessen in diens omgeving, waardoor de Nieuw-Apostolische Kerk onderhand in vliegende vaart naar de Filistijnen wordt geholpen.

(...)


Uit: Bericht -op het voormalige Forum van Bauke Moesker- op "Di 18 Okt 2011, 15:06", in de thread "Luister naar mijn woorden maar die staan los van mijn daden!"
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2077
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door TjerkB » za 15 sep 2018, 12:39

Certina schreef:(...)
De architect Korfker en ir. Henk Vos verwijzen mij door naar de nak en die reageren niet op mijn mails.

(...)


Uit: Bericht op "Za 14 Jan 2017, 10:16"
@Certina

Zie hieromtrent http://www.korfker.nl/herbestemming/nie ... -landgraaf. Overigens was dezelfde architect betrokken bij de NAK-nieuwbouw in Zwolle. Zie het bericht op "Zo 17 Jan 2016, 14:23", in de thread "Nieuwbouw NAK-Zwolle betrof ontwikkelingshulp uit Duitsland!".

Of de roomse kerk in Parkstad werkelijk wordt getransformeerd in de beoogde "katholiek-apostolische" so­cië­teit, waag (ook) ik inmiddels te betwijfelen. Mogelijk heeft de echte oorzaak van de leegloop van kerken de initiatiefnemers van dit investeringsproject, waarmee men naar alle waarschijnlijkheid hoopte de populariteit van de Neuapostolische Kirche in de regio te vergroten, alsnog van rechts ingehaald. Het wil velen maar niet aan dat "het werk van God" zich niet laat exploiteren.

Groet,
TjerkB :shock:
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 302
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

Re: NIEUWE BARBARAKERK

Bericht door zefyr » zo 16 sep 2018, 22:34

@allen,

Vanavond vernam ik uit betrouwbare bron, dat onlangs opziener Vis en/of apostel Klene de nieuw-apostolische gemeenteleden in het Zuid-Limburgse Parkstad heeft/hebben geïnformeerd over de voortgang van de Barbarakerk, bijgenaamd Barbapappakerk. Er zijn bouwtekeningen ter inzage gegeven aan belangstellenden. Het voornemen is, dat in 2019 de verbouwing zal worden uitgevoerd. Het komt erop neer, dat ongeveer 150 nieuw-apostolische gemeenteleden onderdak zullen krijgen in dit verbouwde en gerenoveerde kerkgebouw (in 2019?). Dit aantal nieuw-apostolische gemeenteleden is de 'heilige rest' van ooit vijf florerende nieuw-apostolische gemeenten in Zuid-Limburg.

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”