Stamapostel Schneider tempert eindtijdverwachting

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 296
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

Stamapostel Schneider tempert eindtijdverwachting

Bericht door zefyr » di 04 dec 2018, 16:06

@allen,

Apostel W. Drave (Hamburg) hield in 1999 in Canada een referaat over de zogeheten 'periodisering' in relatie tot de eschatologie (de leer van de laatste dingen). Vooral in de Angelsaksische wereld was er sprake van een eindtijdmanie. Ook in de NAK gingen de eschatologische golven al decennialang hoog. De periodisering schraagde de overspannen eindtijdverwachting in de NAK. Het referaat van apostel Drave 'neutraliseerde' dit. Waarschijnlijk met het oogmerk de overspannen eindtijdverwachting in de NAK te temperen dan wel te ontzenuwen. De periodisering zoals dat in de NAK lang floreerde werd naar de vuilnisbelt ofwel naar het rijk der fabeltjes verwezen.

Gisteren publiceerde glaubenskultur.de het artikel ' Früher sah man nur Europa - NAKI: Zeit der Wiederkunft Jesu lässt sich nicht an Zeitzeichen ablesen'.

https://glaubenskultur.de/

In dit gk-artikel is te lezen, dat recentelijk een Sondernummer der „Leitgedanken zum Gottesdienst“ is gewijd aan het vraagstuk: „Ist es sinnvoll, in der Zeitgeschichte nach Hinweisen für die Nähe der Wiederkunft Christi zu suchen?“. In de NAK werd lange tijd de gebeurtenissen, zoals de Franse Revolutie, vanuit een eurocentrisch perspectief beoordeeld, terwijl andere politieke en maatschappelijke ontwikkelingen elders ter wereld buiten het zicht bleven. Het ziet ernaar uit, dat thans de visie van Drave in 1999 door stamapostel Schneider wordt onderschreven, bijgevolg de (overspannen) eindtijdverwachting wordt getemperd.

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”