NAK Drachten wordt in 2019 opgeheven

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Plaats reactie
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 299
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

NAK Drachten wordt in 2019 opgeheven

Bericht door zefyr » za 12 jan 2019, 14:35

@allen,

Gisteren maakte John Berendsen (Assen) van het facebookaccount apostolische heiligdommen melding van de aankondiging op zondag 23 december 2018 in de NAK Drachten dat de nieuw-apostolische gemeenschap aldaar in 2019 wordt opgeheven (zie verder onderstaande tekst).

"Drachten, Nieuw-Apostolische Kerk
OPHEFFING a.s.
Op zondag 23 december 2018 is in de NAK-gemeenschap Drachten bekend gemaakt, dat de gemeenschap in 2019 opgeheven zal worden. De opheffing zal effectief worden als de huidige voorganger in ambtsrust gaat.
Opmerkelijk is dat in het afgelopen jaar 2018 ook het Apostolisch Genootschap in Drachten de deuren heeft gesloten. Een stad met 45.000 inwoners, waar het voor wat betreft het apostolische werk is afgelopen...
Na een apostolische historie van 98 jaar (de gemeenschap begon hier in 1921)."

In de afgelopen decennia werd in de NAK NL her en der nieuw-apostolische gemeenten opgeheven en samengevoegd. Zelfs op districtsniveau werd er drastisch gereorganiseerd. Tot heden was het district Leeuwarden, waartoe de NAK Drachten behoort, het enige district dat de dans ontsprong qua opheffing van een nieuw-apostolische gemeente.

Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 299
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

Re: NAK Drachten wordt in 2019 opgeheven

Bericht door zefyr » wo 23 jan 2019, 20:26

@allen,

Vorig jaar werd de gemeenschap van het Apostolisch Genootschap opgeheven. Dit jaar zal de nieuw-apostolische gemeente te Drachten worden opgeheven.

Drachten stond in de 20e eeuw bekend als een gereformeerd (vooral van synodale signatuur) bolwerk. De bekende respectievelijk beruchte en omstreden gereformeerd theoloog prof. dr. Harry Kuitert (VU Amsterdam) was afkomstig uit Drachten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_Kuitert

Vandaag publiceerde het Friesch Dagblad op pagina 9 (Geloven) een artikel (Drachten sluit twee PKN-kerken), waarin wordt aangekondigd, dat de Protestantse Gemeente te Drachten maandag 21 januari jongstleden heeft besloten de kerkgebouwen de Arke en de Menorah af te stoten. Enkele citaten uit dit artikel: "Het voorgenomen besluit daartoe was al in september 2018 genomen. De Zuiderkerk, De Oase, de Grote Kerk en de Schakel blijven in bezit van de protestantse gemeente."

Het is volstrekt duidelijk, dat de neergang van het institutionele en conventionele christendom overal in Nederland om zich heen grijpt, ook in Fryslân. De Vrije Baptistengemeente Bethel (bekend door ds. Orlando Bottenbley, bijgenaamd 'happy clappy') is een van de zeer weinige kerken in Fryslân die floreert. Deze gemeente wordt vooral bevolkt door een 'legioen' ex-gereformeerden, die de (post)moderne theologie afwijst en hun heil hebben gezocht in (vermeende?) absolute geloofszekerheden en een rigide moraal. Slechts een gering percentage heeft van oorsprong geen kerkelijke en/of godsdienstige achtergrond.

https://www.bethel.nl/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Orlando_Bottenbley

willempower
Berichten: 276
Lid geworden op: wo 11 dec 2013, 21:50

Re: NAK Drachten wordt in 2019 opgeheven

Bericht door willempower » do 24 jan 2019, 10:34

Gelukkig weer een minder .
Gaat goedzo worden ze wakker ?

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”