NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Berichten die al dan niet tevens op de website verschijnen en reacties van lezers
Forumregels
Doordat de redactie een wisselende samenstelling heeft, neemt zijzelf in beginsel niet deel aan een eventuele discussie. Het is ook niet erg praktisch om na het plaatsen van redactionele stukken, waar tijd en voorbereiding mee gemoeid zijn geweest, niet de handen vrij te hebben om alvast met nieuwe onderwerpen aan de slag te kunnen gaan. Bovendien is ieders vrije tijd beperkt. Beurtelings vervullen de redactieleden op het Forum de taak van Moderator. Eventueel overleg kan het best via een privé-bericht.
Plaats reactie
Criticus
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 15 mei 2011, 12:36

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door Criticus » zo 26 feb 2012, 14:40

willempower schreef: Criticus nogmaals de vraag maar in andere bewordingen :
Jij durft te zeggen dat ze wel Godsgezanten zijn ?
Jij durft te zeggen dat dat dezelfde God is als waar jij in geloofd ?
Jij durft te zeggen dat ze de 10 geboden naleven ?

Gij zult niet stelen.
Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.
Gij zult niets begeren dat van uw naaste is.


Volgens mij kennen ze maar een ding , hoe vul ik mijn zakken over de rug van offerraars , en kan ik het geloof naar mijn hand zetten .
Criticus schreef:"oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld zult worden"

zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

glaubenskultur.de door Brinkmann voorgelogen

Bericht door zefyr » zo 26 feb 2012, 14:41

Een paar dagen geleden werd districtsapostel Armin Brinkmann geinterviewd door Michael Koch van glaubenskultur.de met betrekking tot het jongste fiasco in de gebiedskerk Nordrhein-Westfalen. In dit interview werd door Brinkmann consequent het begrip 'externe adviseur/deskundige' gebezigd, waarmee hij suggereerde dat er rekening was gehouden met een 'check of balances'. Een dag later werd bekend, dat deze zogenaamde 'externe adviseur/deskundige' werd belichaamd door een districtsoudste, die werkzaam was in de gebiedskerk Nordrhein-Westfalen... Dit is het voorbeeld par excellence om de kluit te belazeren! Vandaag is bekend gemaakt, dat deze districtoudste dispensatie is verleend. Daarentegen blijft districtsapostel Brinkmann (voorlopig?) aan het NAK-roer staan... De nieuw-apostolische trap wordt opnieuw niet van boven naar beneden schoongeveegd!

De kans is niet uitgesloten, dat Diderot (met of zonder puntje) mij zal betichten van een losse flodder :mrgreen:

Tosca
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 20:29
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door Tosca » zo 26 feb 2012, 14:55

Criticus schreef:
Tosca schreef:U vraagt naar de bron, wel nu die zal ik u verklappen, maar niet verder vertellen! Mijn bron is hun gedrag!

Met vriendelijke groet,
Tosca
Geweldig. Ik ben daarom grenzeloos blij dat u zo goed bent in het geven van het juiste voorbeeld.
@Criticus,
Dat beweer ik nergens! Overigens is Beoordelen iets anders dan Veroordelen! En, neem mij het maar niet kwalijk, we mogen alles beoordelen. Behoud het goede…Kan alleen na het beoordelen van iets.
Nu maar weer iets anders? Over Brinkmaan bijvoorbeeld?

Met vriendelijke groet,
Tosca
Moeten de Schapen en de Lammeren de Herder weiden en hoeden? Zo is het wel in de Nieuw Apostolische Kerk, de Apostelen hebben altijd feest van de ‘’tienden’’

Criticus
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 15 mei 2011, 12:36

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door Criticus » zo 26 feb 2012, 15:02

Tosca schreef:Nu maar weer iets anders? Over Brinkmaan bijvoorbeeld?
Laten we maar doen. Apostolische kritiek is blijkbaar geen zelfkritiek.

Tosca
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 20:29
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: glaubenskultur.de door Brinkmann voorgelogen

Bericht door Tosca » zo 26 feb 2012, 15:57

zefyr schreef:Een paar dagen geleden werd districtsapostel Armin Brinkmann geinterviewd door Michael Koch van glaubenskultur.de met betrekking tot het jongste fiasco in de gebiedskerk Nordrhein-Westfalen. In dit interview werd door Brinkmann consequent het begrip 'externe adviseur/deskundige' gebezigd, waarmee hij suggereerde dat er rekening was gehouden met een 'check of balances'. Een dag later werd bekend, dat deze zogenaamde 'externe adviseur/deskundige' werd belichaamd door een districtsoudste, die werkzaam was in de gebiedskerk Nordrhein-Westfalen... Dit is het voorbeeld par excellence om de kluit te belazeren! Vandaag is bekend gemaakt, dat deze districtoudste dispensatie is verleend. Daarentegen blijft districtsapostel Brinkmann (voorlopig?) aan het NAK-roer staan... De nieuw-apostolische trap wordt opnieuw niet van boven naar beneden schoongeveegd!

De kans is niet uitgesloten, dat Diderot (met of zonder puntje) mij zal betichten van een losse flodder :mrgreen:
@Zefyr,

De Nieuw Apostolische Kerk in Nederland heeft in de District-Oudste R.D.Vis ook haar adviseur/deskundige ,maar hij is voorlopig nog wel intern(…) En hij is goed! In Utrecht heeft hij een mooi stukje toneel opgevoerd bij de rechter, jammer genoeg had deze rechter al snel door dat Ruud Vis er een ‘Pinokkio’ verhaal van maakte! Nu ja, tja, zie kijk als je niet deskundig bent, dan tja, dan probeer je de rechter op een simpele wijze te overbluffen, Laat Oudste Vis zijn wie hij is…Bluffen kan hij als geen ander. Hij staat/stond ook op de nominatie om bevorderd te worden tot Opziener, maar er zijn grote twijfels. Ach, zo heeft iedere Apostel zijn eigen ‘Kop van Jut’

Met vriendelijke groet,
‘Tosca’
Moeten de Schapen en de Lammeren de Herder weiden en hoeden? Zo is het wel in de Nieuw Apostolische Kerk, de Apostelen hebben altijd feest van de ‘’tienden’’

Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door Redactie » zo 26 feb 2012, 16:28

@all

Zojuist las ik onder de kop "Leber blendet Finanzaffäre aus!" het laatste redactionele artikel bij RELIGIONSREPORT. Het betrof de dienst vanochtend in Hamm (Nordrhein-Westfalen), waarin stamapostel Leber voorging. Werkelijk, hoe deze man kan rechtpraten wat krom is, grenst aan het onwaarschijnlijke. Moeder Teresa werd erbij aangehaald want zij zou nooit iemand wat voor de voeten hebben geworpen. Of dat inderdaad klopt, weet ik niet, maar zo werden dus in Nordrhein-Westfalen alle straatjes weer keurig netjes schoongeveegd.

Ook mij was het bij Glaubenskultur-Magazine in het interview van jl. donderdag met districtsapostel Brinkmann opgevallen dat hij vier keer herhaalde hoezeer men de expertise van externe deskundige zijde had ingewonnen en bij toekomstige beleggingen evenzeer zal inwinnen:
 • "Ich sehe mich primär als Seelsorger und versuche aus den Expertengremien der Kirche, die mir zuarbeiten, und den Referaten, die es in der Kirchenverwaltung gibt, letztlich auch aus externen Informationen, die besten Entscheidungen für die Kirche zu treffen."
 • "Das lief ausschließlich über den externen Berater, der mein Vertrauen genossen hat."
 • "Ich habe dagegen der Einschätzung des externen Beraters lange vertraut."
 • "Parallel haben wir externe Fachleute gesucht, die aus dem Wirtschafts- und Anlagebereich kommen. Mir ist wichtig, dass diese Experten keine Ja-Sager sind, sondern die Vorschläge kritisch prüfen."
Hierna duurde het nog geen dag, of de aap kwam uit de mouw toen diezelfde districtsapostel Brinkmann in Engeland tegenover de rechtbank verklaarde dat de bewuste externe expert die hij had geraadpleegd alvorens in december 2007 een handtekening te zetten onder het contract, waarmee er daarna al heel snel 10 miljoen euro zou verdwijnen, feitelijk de interne districtsoudste Z. (NAK-Bezirk Gelsenkirchen) betrof.
 • De hier toegepaste truc (!),
  namelijk het "openhartig prijsgeven" van wat bij nader inzien telkens fragmentarische informatie zal blijken te zijn, werkt in de Nieuw-Apostolische Kerk bijna altijd.

  Vrijwel iedereen trapt erin. Keer op keer. Op keer!
Wie zich dus ook nú alweer de hele tijd afvraagt wat er toch speciaal zo bedrieglijk is aan de handelwijze van de nieuw-apostolische kerkleiding; dIt is het. Het lijkt wel steeds alsof men netjes informeert, doch, zeker wanneer er in de praktijk iets te verbergen valt, gebeurt dat steevast níet tijdig, níet volledig en (alleen al daardoor) níet juist. "Niet altijd gaat alles iedereen aan!", zo zal men dan onmiddellijk schaamteloos quasi-verontwaardigd en belerend tegenwerpen. Maar pas op: ondertussen lopen de zaken nóg verder -ongestraft- uit de hand lopen en drukken de verantwoordelijke "Godsgezanten" opzettelijk -onopvallend- hun neus.

Verder spelen degenen, die bij de Nieuw-Apostolische Kerk als bestuurders de topfuncties bekleden, gelovigen handig tegen elkaar uit met de verwarring die er ontstaat en die menigeen vervolgens onderling verdeeld houdt doordat velen "voorbeeldig" uitgaan en vasthouden aan het binnen en buiten de kerk allesbepalende hoge geestelijke gezag van hun vermeende "zegenaars", terwijl anderen, die zich minder "voorbeeldig" gedragen door er een "eigen mening" op na te houden (wat "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" niet de bedoeling is), dit gezag bij voorkeur beperkt wensen te zien tot aangelegenheden op het vlak van zielzorg.

In elk geval hebben de "Boden van Jezus Christus" het op deze manier in de Nieuw-Apostolische Kerk gaandeweg weten bereiken dat vrijwel niemand anders dan alleen zijzelf nagenoeg overal over gaan. Voor zover lagere kerkelijke ambtsdragers op de besluitvorming nog enige invloed kunnen uitoefenen, zullen dezen het doorgaans niet wagen om hun "zegenaars" te "belasten" met eigenzinnige commentaren. Alleen al de schijn van weerbarstigheid zal voor hen de "zegensweg" stilaan doen blokkeren. Anders gezegd: met een non-conformistische opstelling valt men bij de bestuurders in ongenade. Je wordt dan "gewoon" op subtiele wijze weggepest.

Het WebTeam/TjerkB
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Tosca
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 20:29
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door Tosca » zo 26 feb 2012, 16:53

Redactie schreef:@all

Zojuist las ik onder de kop "Leber blendet Finanzaffäre aus!" het laatste redactionele artikel bij RELIGIONSREPORT. Het betrof de dienst vanochtend in Hamm (Nordrhein-Westfalen), waarin stamapostel Leber voorging. Werkelijk, hoe deze man kan rechtpraten wat krom is, grenst aan het onwaarschijnlijke.
Het WebTeam/TjerkB

@all,
Het begint er nu op te lijken dat Onze District-Oudste R.P. Vis ook nog eens de adviseur is van Stamapostel Dr. Wilhelm Leber ;) . In ieder geval kan hij minstens zo goed rechtpraten wat krom is als Stamapostel Dr. Wilhelm Leber zelf :shock: . Oké, er zijn dan wel weinigen die hem geloven, zelfs rechters niet, maar de wil is er wel(…) :roll:
‘Tosca’
Moeten de Schapen en de Lammeren de Herder weiden en hoeden? Zo is het wel in de Nieuw Apostolische Kerk, de Apostelen hebben altijd feest van de ‘’tienden’’

Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door Redactie » zo 26 feb 2012, 17:24

[Bijgewerkt: 23.00 uur]


@all

De door stamapostel Leber vanochtend opgevoerde schertsvertoning in Hamm (Nordrhein-Westfalen) maakt het in de onderhavige kwestie echter mogelijk om een tussenbalans op te maken.

In ons vorige bericht gaven wij al aan hoezeer het er stelselmatig -door constant alleen maar flarden van een compleet verhaal te verspreiden- doelbewust op wordt aangestuurd niemand wijzer te maken dan het de hoogmogende heren uitkomt. Maar ja, in dit geval ging het in één keer om 10 miljoen euro tegelijk, en dan wordt het vanzelf riskant. Dan duiken er onder de "dwaze maagden" opeens van die vreemde snoeshanen op -lastpakken, minkukels, onruststokers- die er zo nodig het fijne van moeten weten. "Welnu, zulke 'wederstrevers van het geloof', zulke 'onwillige dienstknechten' die je geen 'zegenaar' toewenst om op weg naar 'het heerlijke einddoel' op sleeptouw te krijgen; die stuur je dus gewoon het riet in (met een kluitje), naar een hooiberg (om er een speld te vinden), of naar het kastje (en daarvandaan naar een willekeurige muur). Heb je een bos in de buurt met flink wat bomen erin, dan mag dat ook. Ze krijgen er vanzelf genoeg van. (...) Als de verloedering in het 'werk Gods' maar niet opvalt en de 'Godsgezanten' nog maar vrij spel hebben."

Welke tussenbalans ligt er nu voor? Nogmaals, je moeten kunnen sprokkelen als een kakelende kip, maar dan vind je ook wat. De hele gang van zaken laat zich in zeven stappen blootleggen:
(...)
(1) Dieser Berater hat mir versichert, dass er dieses Verfahren der Anlage seit Jahren begleitet und weiß, dass es funktioniert.

(...)


Uit: "Trennung von Verwaltung und Seelsorge möglich", Bezirksapostel Brinkmann im Interview zum Betrugsfall, gk/bbfcx, 2012-02-25
(...)
(2) Giving evidence Armin Brinkmann, who is president of the New Apostolic Church, in Dortmund, told a Norwich Crown Court jury how he flew in for a meeting in London in December 2007, and signed a contract to hand over the 10m euros for investment after it had been checked out by Eberhardt Dodt, who was at the time the finance manager of the church and fellow church member Professor Frank Zisowski.

(...)


Uit: "Latest on the trial of men accused of defrauding Norwich businessman Graham Dacre", Eastern Daily Press - Saturday, February 25, 2012 5:47 PM, by CHRISTINE CUNNINGHAM
(...)
(3) Mr Dodt said his understanding was the money would not be withdrawn from the HBF account, but would be linked, four to eight days later, to an account set up in the name of the church in Switzerland.

(...)


Uit: "Graham Dacre fraud case: German church reveals it lost 10m euros", Eastern Daily Press - Thursday, February 23, 2012 2:27 PM - by DAN GRIMMER
(...)
(4) Den Landesvorstand haben wir erstmals 2008 informiert. Damals waren wir noch davon überzeugt, dass wir das Geld kurzfristig zurückbekommen würden. Danach war ich hin und her gerissen: Unser Berater war während des ganzen Zeitraums überzeugt, dass das Geschäft funktioniert und wir unser Geld zurückerhalten. Die Gremien, die dann eingeschaltet wurden, darunter Stammapostel, Landesvorstand und Landesversammlung, wurden immer skeptischer.

(...)


Uit: "Trennung von Verwaltung und Seelsorge möglich", Bezirksapostel Brinkmann im Interview zum Betrugsfall, gk/bbfcx, 2012-02-25
(...)
(5) Mit Blick auf laufende Verfahren bittet Kirchensprecher Frank Schuldt um Verständnis, dass „keine Detailinformationen zum Themenkomplex“ öffentlich gemacht werden könnten. Mitgeteilt wurde lediglich, dass die Landesversammlung der NAK NRW über eine Wertberichtigung informiert wurden und die Finanzanlage in der Bilanz bereits abgeschrieben sei.

(...)


Uit: "Finanzanlage bereits in Bilanz abgeschrieben", Andere NAK-Gebietskirchen wohl nicht betroffen, Steffen Liebendörfer am 15. Februar 2012
(...)
(6) Also wir haben sozusagen die letzten Jahre in einem Wechselbad der Gefühle gelebt. Bis wir dann im Landesvorstand und gemeinsam mit dem Stammapostel entschieden haben, dagegen rechtlich vor zu gehen.

(...)


Uit: "Trennung von Verwaltung und Seelsorge möglich", Bezirksapostel Brinkmann im Interview zum Betrugsfall, gk/bbfcx, 2012-02-25
(...)
(7) Erst im Mai 2010 habe man schließlich Anzeige erstattet.

(...)


Uit: "Betrüger wollten Geld auf Sauberkeit prüfen", Brinkmanns und Dodts Aussagen vor Gericht zum Hergang, m.koch/bbfcx, 2012-02-25
Het komt er dus op neer dat...
 • de districtsoudste Z. op districtsapostel Brinkmann heeft ingepraat en hij daarbij -onder verwijzing naar zijn beroepspraktijk als jurist- sprak van succeservaringen door de jaren heen met het bewuste beleggingsfonds (van de oplichters),
 • waarna later het hoofd Financiën van de NAK Nordrhein-Westfalen, de districtsevangelist D., in december 2007 in Londen het ter ondertekening voorgelegde contract in orde bevond zodat de districtsapostel Brinkmann diens handtekening eronder zette, zulks mede in het bijzijn van de districtsoudste Z.;
 • hierna werd de 10 miljoen euro overgemaakt naar een soort van tussenrekening (van de oplichters) in de verwachting dat het met ongeveer een week zou zijn doorgesluisd naar een nieuwe rekening op naam van de kerk in Zwitserland;
 • toen dat begin 2008 niet was gebeurd, werd er dat jaar op alle bestuursniveaus over gesproken, terwijl de districtsoudste Z. volhield dat het met beleggingsfonds heus wel goed zat;
 • weliswaar moest het intussen ongrijpbare bedrag in 2008 volgens de regels worden afgeboekt en dat werd kennelijk later geaccordeerd door "De landelijke vergadering", bestaande uit de gezamenlijke districtsvoorgangers onder voorzitterschap van de districtsapostel;
 • hierna leefde men gedurig tussen hoop en vrees,
 • doch pas in mei 2010 werd er bij de politie aangifte gedaan.
Wat betekent dit echter, als wij voor de rest de informatie in het achterhoofd hebben die de kerkleiding in Dortmund vanaf woensdag 15 februari jl. officieel bekendmaakte via haar website, nadat het schandaal de dag ervoor in Engeland al via de media naar buiten was gekomen?! Bij hoog en bij laag hield de kerkleiding vervolgens tot en met jl. donderdag 23 februari vol dat men was blindgevaren op een externe deskundige totdat de media aansluitend onthulden dat het hier de districtsoudste Z. betrof.

De drievoudige clou blijkt te zijn...
 • 1. dat districtsapostel Brinkmann weliswaar de districtsoudste Z. de hand boven het hoofd hield, maar dat dit naar alle waarschijnlijkheid alleen gebeurde omdat hij zichzelf en daarmee diens hoofd Financiën wilde sparen,
  2. wat blijkbaar de stamapostel door de vingers heeft willen zien,
  3. waarna alle districtsvoorgangers in Nordrhein-Westfalen erin meegingen.
Welnu, dan is het hele kerkbestuur dus door en door corrupt! Men houdt zich immers niet aan de regels die men zelf heeft opgesteld, namelijk...
Redactie schreef:Rechtliche Grundlage der Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen K.d.ö.R. ist die Verfassung.
Die vorliegende Fassung trat mit Beschlussfassung durch die Landesversammlung am 28. Februar 1999 in Kraft. Sie ersetzte damals die bisherige Verfassung vom 18. November 1981.


(...)
 • Artikel 4 : Organe
  Die Neuapostolische Kirche Nordrhein-Westfalen hat folgende Organe:
 • Der Stammapostel
 • Der Landesvorstand
 • Die Landesversammlung
(...)
 • Artikel 6 : Der Landesvorstand
 • Der Landesvorstand besteht aus mindestens drei Mitgliedern: dem Bezirksapostel (Kirchenpräsidenten) als Vorsitzenden sowie den Aposteln und Bischöfen des Kirchengebietes der Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen. Soweit die Mindestzahl von drei Mitgliedern nicht erreicht ist, beruft der Bezirksapostel dementsprechend weitere Amtsträger aus der Landesversammlung in den Landesvorstand.
 • Die Mitglieder des Landesvorstandes tragen gemeinsam die Verantwortung für die administrative Leitung der Kirche. Der Landesvorstand entscheidet insbesondere in folgenden Angelegenheiten:
  • Genehmigung des Budgets für das kommende Haushaltsjahr
  • Beschlussfassung über Investitionen und Eingehung von Verbindlichkeiten mit einem Gesamtaufwand von mehr als EURO 500.000,00 im Einzelfall
  • Feststellung des Jahresabschlusses
  • Entscheidung über Kirchenausschlüsse
  • Angelegenheiten, die der Bezirksapostel zur Entscheidung vorgelegt hat.
 • Der Bezirksapostel ist alleinvertretungsberechtigt; er vertritt die Kirche gerichtlich und aussergerichtlich. Er kann zur Erfüllung seiner Aufgaben jederzeit Vertreter beauftragen, Vollmachten erteilen und widerrufen.
 • Der Landesvorstand wird vom Bezirksapostel einberufen. Er tagt mindestens einmal jährlich und darüber hinaus bei Bedarf beziehungsweise wenn 1/3 seiner Mitglieder dieses schriftlich beim Bezirksapostel beantragen. Er ist beschlussfähig, wenn mindestens 2/3 seiner Mitglieder anwesend oder gültig vertreten sind. Jedes Mitglied des Landesvorstandes kann ein anderes, der Bezirksapostel auch mehrere andere Mitglieder, jedoch höchstens 1/3 aller Mitglieder, mit schriftlicher Vollmacht vertreten.
 • Beschlüsse des Landesvorstandes werden mit ¾-Mehrheit der Stimmen der anwesenden und gültig vertretenen Mitglieder gefasst.

  Artikel 7 : Die Landesversammlung
 • Die Landesversammlung besteht aus den Mitgliedern des Landesvorstandes und den Bezirksvorstehern des Kirchengebietes der Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen.
 • Vorsitzender der Landesversammlung ist der Bezirksapostel oder ein von ihm bestellter Vertreter.
 • Die Landesversammlung hat das Recht und die Aufgabe, Vorschläge und Anträge hinsichtlich der kirchlichen Arbeit zu beraten und zur weiteren Bearbeitung an den Landesvorstand weiterzugeben. Ihr obliegen ferner folgende Aufgaben:
  • Beschlussfassung über den Jahresabschluss sowie Entlastung des Landesvorstandes
  • Wahl des Wirtschaftsprüfers zur Prüfung des Jahresabschlusses
  • Änderung der Verfassung und Beschlussfassung über eine Änderung der Rechtsform
  • Beschlussfassung über die Auflösung der Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen.
 • Die Landesversammlung wird vom Bezirksapostel einberufen. Sie tagt mindestens einmal jährlich und darüber hinaus bei Bedarf bzw. wenn 1/3 ihrer Mitglieder dieses schriftlich beim Bezirksapostel beantragt.

  Die Landesversammlung ist beschlussfähig, wenn mindestens 2/3 ihrer Mitglieder anwesend oder gültig vertreten sind. Jedes Mitglied der Landesversammlung kann ein anderes, der Bezirksapostel auch mehrere andere Mitglieder, jedoch höchstens 1/3 aller Mitglieder, mit schriftlicher Vollmacht vertreten.

  Bei der Beschlussfassung und Entlastung gemäss Ziff. 3a) haben die Mitglieder des Landesvorstandes kein Stimm- und kein Vertretungsrecht.

  Die Beschlussfassung erfolgt mit einfacher Mehrheit.
 • Für Verfassungsänderungen, für eine Änderung der Rechtsform sowie zu einer Auflösung der Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen ist eine 3/4-Mehrheit der Anwesenden bzw. wirksam vertretenen Stimmberechtigten und zugleich eine 2/3-Mehrheit sämtlicher Mitglieder der Landesversammlung erforderlich.
 • Beschlüsse über eine Verfassungsänderung, eine Änderung der Rechtsform oder eine Auflösung der Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen bedürfen zu ihrer Wirksamkeit der schriftlichen Zustimmung des Stammapostels. Wird die Zustimmung nicht innerhalb einer Frist von drei Monaten nach Zugang des Protokolls der Landesversammlung schriftlich mitgeteilt, so gilt sie als verweigert.
(...)


Uit: Bericht door Redactie op "za 18 feb 2012, 16:45" in de thread "Verfassung der Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen".
... en dat heeft men willens en wetens voor allen die het rechtstreeks aanging, onder wie in de eerste plaats de ingeschreven leden, verborgen willen houden. Echter, zijn we er nu met dit scenario? Spijtig genoeg niet! Wat gebeurde er immers in de tussentijd?!

In de tussentijd bezondigt bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland op 8 juni 2009 apostel Peter Klene zich evenzeer aan artikel 6 van de statuten. Ook hij zorgt niet vooraf voor een geldig bestuursbesluit wanneer er vanwege de contractbreuk ten opzichte van de vaststellingsovereenkomst van 21 mei 2008 impliciet bedragen over de toonbank gaan van boven de € 500.000. Stamapostel Leber en districtsapostel Brinkmann kunnen dan niet anders dan ook hem de hand boven het hoofd houden! De verdorvenheid ten top...

Met deze "tussenbalans" in de hand, kan wat mij betreft het Openbaar Ministerie worden ingeschakeld.

Het WebTeam/TjerkB


N.B. Bronvermelding:

Glaubenskultur-Magazine
Neuapostolischen Kirche Nordrhein-Westfalen K.d.ö.R.
RELIGIONSREPORT
Overige
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 462
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door willempower » zo 26 feb 2012, 19:37

@redactie
Een goed overzicht met linken , maar mijn gevoel zegt en is steeds sterker aan het worden er is veel meer aan de hand dan deze 10 miljoen .
Beschlussfassung über Investitionen und Eingehung von Verbindlichkeiten mit einem Gesamtaufwand von mehr als EURO 500.000,00 im Einzelfall
Was Brinkmann effe vergeten , sorry .
Volgens woordvoerder Schuldt heeft de zaak geen personele consequenties.
Das op zich heel raar want Leber stuurt mensen voor minder weg .
Bezirksältester Frank Zisowski hat Bezirksapostel Armin Brinkmann gebeten, ihn von seinem Amtsauftrag zu beurlauben. Dies teilt der Bezirksapostel in einem Rundschreiben mit, das am Sonntag in den Gemeinden vorgelesen wird.
Zelfs Bauke mag geen oogcontact meer hebben met een aantal , om minder dan dit , stelde alleen wat vragen das alles .
“U en de medewerkers van uw website worden hiermee dan ook gesommeerd elk (telefonisch) contact met de heren R.D. Vis, P. Klene, N. Klene, Th. J. de Bruijn en Kamminga achterwege te laten, nu en in de toekomst.”
Het zal toch nier waar zijn dat Leber zelf ook wat geflikt heeft en dat Brinkmann iets heeft waarmee hij chantabel is , of wist hij hier allang van en speelde hij met grotere sommen mee in het zelfde casino .
Dit jaar word het jaar van de waarheid voor de N.A.K.

Wat zeker is dit is het topje nog maar van wat gaat komen omdat Brinkmann op zijn plekje mag blijven , en de externe adviseur is weg , of was die toch intern en een afkoopsom gehad , met als voorwaarde kop dicht en zwijgen .

Afbeelding

Oproep aan van Markus schrijf eens op de nederlandse site wat er loos is , dat lef heb je niet want ook voor jouw geld kop dicht van die Brinkmann of ik lazer je eruit .
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .

zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

Re: NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT

Bericht door zefyr » zo 26 feb 2012, 23:59

Tja, het verbaast mij, dat Diderot (met of zonder puntje) nog niet heeft gereageerd met de opmerking: 'Oh, wat is dit toch een ongenuanceerde reactie van de redactie!' Wat is dit toch een losse flodder!'... :shock:

Plaats reactie