Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Discussie over de onverwachte leegstand van de opgeleverde nieuwbouw
Plaats reactie
Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door Redactie »

BakEenEi schreef:(...)
Vandaag stond er opnieuw een artikel in de krant over een zorginstelling die nu mogelijk ten onder gaat door financieel wanbeheer:
 • Afbeelding

  Bron: De Volkskrant, maandag 5 december 2011
Ik volgde het nieuws hieromtrent al enige tijd. De problemen begonnen met een ten onrecht noodzakelijk geachte fusie. Een vader met veel ervaring in het internationale bedrijfsleven, wiens dochter al 25 jaar bij deze instelling wordt verpleegd, wil er wel het volgende over kwijt: "En dat allemaal omdat de bestuurders bedrijfje gingen spelen in de geestelijke gezondheidszorg." Hoewel hijzelf jarenlang in de cliëntenraad zat, bleek er geen kruid gewassen te zijn tegen het slechte management van de afgelopen vier jaar. Achteraf kwam het ook nog uit dat een bestuurder die slecht gepresteerd had, bij vertrek een kwart miljoen als afkoopsom had meegekregen. "Intussen is niet te begrijpen dat er zo achteloos en onzorgvuldig met gehandicapten en zorgsinstellingen wordt omgegaan. Dat went nooit.", zo besluit hij in het betreffende interview.

(...)


Uit: Bericht door BakEenEi op "ma 05 dec 2011, 17:44"
@all

Op dinsdag 27 december jl. werd de Zorggroep Zonnehuizen failliet verklaard. De positie van 800 bewoners en 1.300 personeelsleden van deze GGZ-instelling is ongewis. Het mismanagement kostte in twee jaar tijd ongeveer 20 miljoen euro.

Ondertussen vertoeft districtsapostel Armin Brinkmann, tezamen met 15.000 ingeschreven leden bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland, schijnbaar nog... "entspannt in friedliche und freudige Weihnachtstage".

Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 462
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door willempower »

RIJSWIJK - Het Openbaar Ministerie claimt 9,4 miljoen euro terug
van de aangehouden Vestia-topman Marcel de V.. Hij wordt verdacht van fraude. Een
betrouwbare bron heeft dat maandag
bevestigd. De V. was bij de woningstichting
verantwoordelijk voor het kopen van
risicovolle derivaten, financiële producten die
Vestia moesten verzekeren tegen
rentestijgingen op grote leningen. Doordat de
rente daalde, moest Vestia geld bijstorten. De woningstichting kwam daardoor in grote financiële problemen. De NOS meldde maandagavond dat het Openbaar Ministerie beslag
heeft gelegd op de woning van de Vestia-topman. Dat blijkt volgens
de omroep uit gegevens van het kadaster. Omkoping De FIOD doet onderzoek naar mogelijke omkoping, witwassen en
belastingfraude bij woningcorporatie Vestia. Het functioneel parket van
het Openbaar Ministerie (OM) liet zaterdag weten dat ook een
tussenpersoon in beeld is als verdachte. Een woordvoerder van het bedrijf sprak maandag tegen dat het bedrijf
op omvallen zou staan.

Ja weledele meneer districts apostel Brinkmann was u ook niet verantwoordelijk voor het door de plee , sorry wc , een verkeerde man geld mee te geven waar u echt niets aan kunt doen , u mag nog niet eens beslissen over een orgeltje , en dan nog iemand 250 duizend provisie te geven , die nu werkloos thuis zit , das toch een behoorlijk orgeltje al .
En zou me niet verbazen als u zelf ook zo een provisie voor u zelf had bedacht , tuurlijk ik begrijp het wel u stortte dat uiteraard direct in het offerblok , zo bent u wel .
Maar het beslag is overeenkomstig deze affaire bij visje al , nu het O.M. nog een keer rammelen bij u zou me goed doen , en graag direct nadat Brinkmann u een geweldig status geeft en u dan laat vallen als een baksteen .

Armin u had van dat geld het Nederlandse probleem met die 10 miljoen die u vergokte zo kunnen lossen , maar u moest zo nodig het casino in en gokken .
Wat een betrouwbare Dap heeft Nederland nu , een voorbeeld die navolging verdiend .
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .

ACE
Berichten: 474
Lid geworden op: wo 29 sep 2010, 22:05

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door ACE »

@WT
De inhoud van een tussendoor van de voorzitter van het internationale kerkbestuur ontvangen reactie heeft ons doen besluiten om thans "in het algemeen belang" ook op onze beurt maar zo veel mogelijk de zwijgzaamheid te betrachten.
Dit schreeuwt om nadere uitleg! Is er sprake van pressie en dreiging?

Groet,
ACE

Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door Redactie »

[Bijgewerkt: 10-05-2012, 14.00 uur]
ACE schreef:@WT
De inhoud van een tussendoor van de voorzitter van het internationale kerkbestuur ontvangen reactie heeft ons doen besluiten om thans "in het algemeen belang" ook op onze beurt maar zo veel mogelijk de zwijgzaamheid te betrachten.
Dit schreeuwt om nadere uitleg! Is er sprake van pressie en dreiging?

Groet,
ACE
@ACE

In het bewuste schrijven maakt stamapostel Leber optimaal gebruik (lees: misbruik) van de hem vooralsnog ten dienste staande machtsverhoudingen. Op deze manier meent de kerkleiding zeker te kunnen afstevenen op het aangekondigde jubeljaar, 2013. De bewoordingen bewijzen echter eerder onbehoorlijk bestuur dan intimidatie. In plaats van er op dit Forum nóg langer in alle toonaarden schande over te blijven spreken, vatten wij intussen liever de koe bij de hoorns. Vandaar nu onze terughoudendheid in het doen van extra mededelingen.

Zoals districtsapostel Brinkmann jarenlang heeft weten te (doen) verzwijgen dat hij met 10 miljoen Euro het schip in was gegaan, hebben wij ook in Nederland te maken met een kerkbestuur dat in dezelfde orde van grootte financiële risico's aangaat. Voor ons was dit anderhalf jaar geleden al volslagen duidelijk. Zie bijvoorbeeld in deze thread het bericht door BakEenEi op "Zo 21 Nov 2010, 17:05". Ontegenzeglijk mede vanwege de kadaverdiscipline die er heerst in de Nieuw-Apostolische Kerk, al wil vrijwel niemand dit onder ogen zien, laten nagenoeg allen die het aangaat de zaken op hun beloop. Maar deze zaken zijn ronduit alarmerend!

Van onze kant zijn de "hogere verantwoordelijke leidinggevenden" die in deze samenhang blijk geven van incompetentie werkelijk vele malen gewaarschuwd voor de gevolgen van hun machtsmisbruik, waar het in feite allemaal op neerkomt. Het is zelfs zo, dat wij daarbij bijna geen mogelijkheid onbenut hebben gelaten! Doch de "Godsgezanten" wendden consequent de blik af, tot en met de stamapostel. Geen enkele boodschap, geen enkel bericht, geen enkele mededeling werd door de betrokkenen serieus genomen. Zelfgenoegzaam zwolg men in het genot van ieders vermeende voornaamheid in het "werk des Heren".

Terwijl de hoogmogende heren zich van zegenstonde naar zegenstonde spoeden, zwijgt men in alle talen over de dubbele agenda's die er worden gehanteerd. Stel daarover géén vragen, woon geen rechtszitting bij waarin deze "schippers naast God" aan de tand worden gevoeld; wee ieders gebeente! De voorbeeldig gedresseerde schaapjes hunner weiden hadden aan een half woord genoeg. Niemand keek op dit Forum, niemand las op de site en niemand durfde zich te vertonen in één van de diverse rechtszalen waar het allemaal te beleven viel. Zo wierp de kadaverdiscipline haar vruchten rijkelijk af.

Toch rekenen de onaantastbaren in hun piramidespel op deze manier buiten de waard. Nogmaals: onzerzijds is van het begin af aan álles maar dan ook helemaal alles eraan gedaan om er achter de schermen (!) tijdig, volledig en juist aan te geven waarom men hier onverantwoordelijk te werk gaat en waarom dat zo níet moet doorgaan, maar het kon de elkaar "dienende zegenaars" geen biet schelen. Het wilde onze nieuw-apostolische broeders en zusters blijkbaar geen van allen aan, dat er bij de kerkleiding écht ontzettend veel laconiek in de waagschaal wordt gesteld. Zie ook de thread "Kerkbestuur maalt niet om reputatieschade..."

In ons bericht op "Zo 06 Mei 2012, 13:44" kwam het al aan de orde: morgen, donderdag 10 mei 2012, vindt er bij de rechtbank Arnhem weer een rechtszitting plaats over de privé-zaak Oostenrijk. Aanvang: 09.00 uur. Het staat belangstellenden vrij hierbij aanwezig te zijn. Bezoekadres: Walburgstraat 2-4, 6811 CD Arnhem. Gedagvaard zijn o.a. districtsapostel De Bruijn in ruste en de internationale zakenman W.S., een huisvriend van de voormalige bestuursvoorzitter van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland. Wíj denken dat er een verband bestaat tussen deze "privé-zaak" en het financiële debacle rond Residence Eimersstaete.

Van de zijde van het bestuur van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland werd er bij schrijven "Santpoort, 21 februari 2010" met de grootst mogelijke nadruk op gewezen dat de privé-zaak Oostenrijk geheel en al losstaat van de ontslagaanzegging aan het adres van de oud-projectleider Rohn bij de kerk, waarna (!) het bedoelde financiële debacle plaatsgreep. In de privé-zaak Oostenrijk is het tevens Rohn die er door de districtsapostel in ruste van wordt beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor onderlinge financiële strubbelingen bij de ontwikkeling (in privé) van een vakantiepark in het Oostenrijkse skidorp, Feriendorf Königsberg.

Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door Redactie »

@all

Het besluit bij de Nieuw-Apostolische kerk in Nederland om de commerciële projectontwikkeling voortaan tot instrument te maken van de bestuurlijke inspanningen tot het op peil houden van de jaarlijkse inkomsten hield een belangrijke koerswijziging in. Men koos nu immers principieel voor een winstoogmerk bij de zorgverlening aan hulpbehoevende personen, en voor een aanzienlijke schaalgrootte van de beoogde (neven)activiteiten! Bij andere nieuw-apostolische "gebiedskerken" was dit werkterrein echter al succesvol ontgonnen, zodat men zich mede daardoor uitgedaagd zal hebben gevoeld om -met de Bijbel in de hand- als prijzenswaardige rentmeesters "geld te maken met geld". Toch voelden betrokkenen zich niet vrij om deze lucratieve plannen buiten "de Stamapostel" om compleet uit te werken en daadwerkelijk vorm te geven, wat in het voortraject leidde tot uitvoerig overleg op het hoogste niveau in de kerkelijke organisatie. Zo werd er uiteindelijk tijdens de districtsapostelvergadering in Toronto, in oktober 2007, groen licht gegeven, waarna het heugelijke nieuws als volgt officieel bekend werd gemaakt:
Verandering in beheer van kerkgebouwen

donderdag, 03 januari 2008 19:19


Het beheer van de kerkgebouwen van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland vormt een belangrijk onderdeel van de kerkorganisatie. Daarbij komen vele aspecten om de hoek kijken: onderhoud, aankoop, verkoop en projectontwikkeling. Daarnaast dienen deze gebouwen over gebruikersvergunningen te beschikken, waarbij de kerk met een redelijk ingewikkelde (en van gemeente tot gemeente verschillende) regelgeving op dat gebied wordt geconfronteerd. Op dit moment wordt ruim de helft van de offerinkomsten jaarlijks aan deze gebouwen besteed (inclusief energiekosten en heffingen door de overheid). Echter in de nabije toekomst wordt de kerk geconfronteerd met de toenemende vergrijzing, waardoor de offerinkomsten waarschijnlijk onder neerwaartse druk zullen komen te staan.

Het financiële vermogen van de kerk zit in haar kerkgebouwen. Kerkgebouwen die aangeschaft zijn met behulp van offergelden van geloofsbroeders en -zusters, maar bovenal ook dankzij hun voorouders. Als goede rentmeester wil de kerk gebruik maken van dit opgebouwde vermogen. Daarnaast vraagt het gebouwenbeheer steeds meer om specialisatie. Als proef is de kerk enkele jaren geleden begonnen een deel van deze activiteiten onder te brengen bij een extern bedrijf op het gebied van vastgoedbeheer. Dit mede met het oog op de pensionering van de bouwkundige in dienst van de kerk, broeder J. Nagel in mei 2008. Na het inwinnen van professioneel advies en in overleg met het landelijk bestuur is kort geleden besloten om in de toekomst het vastgoedbeheer niet langer onderdeel te laten zijn van de Centrale Administratie, maar van een door de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland op te richten stichting waarin alle activiteiten op het gebied van vastgoedbeheer worden ondergebracht.

Juist in het licht van het rentmeesterschap wil de kerk een stap verder gaan. Als onderdeel van deze stichting zullen ook activiteiten worden ontplooid op het gebied van exploitatie van vastgoed met als doel in de toekomst de kosten van beheer en onderhoud van de kerkgebouwen grotendeels (of op termijn zelfs geheel) uit de inkomsten van deze stichting te kunnen dekken. Daardoor zullen de offergelden steeds meer beschikbaar komen voor zielzorg en missiearbeid. Dit is een weg die andere kerken reeds zijn ingeslagen.

Momenteel wordt in Arnhem gebouwd aan een nieuw kerkgebouw met daaraan gekoppeld 31 appartementen voor mensen die speciale zorg nodig hebben. De zorg zal in samenwerking met een christelijke thuiszorgorganisatie, die over het HKZ-certificaat beschikt, worden geleverd. Deze zorgappartementen zijn bestemd voor verhuur, waarmee in de toekomst een deel van de vastgoedkosten zullen kunnen worden gefinancierd.
In onderzoek is of het niet meer in gebruik zijnde kerkgebouw in Enschede ook voor dit doel kan worden verbouwd. En mogelijk zullen er in de toekomst nog meer van dergelijke projecten worden ontwikkeld. De stichting opereert weliswaar los van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland, maar blijft 100% in eigendom van de kerk in Nederland. Zij staat onder toezicht van het bestuur van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland met daaraan toegevoegd Districtsoudste N. Klene en Districtsevangelist R. Vis.

De nieuwe ontwikkelingen stelt de kerk niet alleen in staat om het gebouwenbeheer los te koppelen van de Centrale Administratie, maar door een goed rentmeesterschap zullen de offergelden steeds meer ter beschikking komen voor de kerntaak van de kerk: zielzorg.

Oorspronkelijke bron: http://www.nak-nl.org
Hierna laat het verantwoordelijke kerkbestuur nog tweemaal van zich horen, namelijk op 21 februari 2010...
Redactie schreef:(...)
 • P. KLENE

  Santpoort, 21 februari 2010

  Hartelijk geliefde broeders,

  1) Deze brief schrijf ik u mede namens de Opziener, Oudste N. Klene en Evangelist Vis.
  2) Dit weekeinde zijn een aantal van u opnieuw geconfronteerd met een e-mail met bijlagen van broeder R. Rohn.
  3) Ik constateer net als velen van u, dat deze broeder alles in het werk stelt om onze Districtsapostel te beschadigen.
  4) Hij probeert hem te beschadigen als mens en in zijn ambtsopdracht.
  5) Daarom schrijf ik u vandaag als broeder van u allen, maar ook als broeder van onze Districtsapostel.
  6) Ik kan niet accepteren dat dit gebeurt.

  7) Sinds de zomer van 2009 lopen er twee zaken door elkaar heen.

  8) Zoals u weet, hebben wij als bestuur gemeend een zorgproject op te moeten starten als inkomstenbron voor onze kerk in de toekomst.
  9) Een beslissing waar wij wat betreft de intentie nog steeds achter staan.
  10) Broeder Rohn is gedurende een jaar in dienst geweest van de onderneming NVO waarin dit plan gerealiseerd zou worden.
  11) Vanuit deze onderneming was hij ook verantwoordelijk voor het bouwbeheer.
  12) In het bouwbeheer functioneerde broeder Rohn niet goed en daarnaast was hij niet transparant in zijn werkwijze inzake het zorgproject.
  13) Ook waren wij bezorgd over het beheer van de financiële middelen.
  14) Dit heeft geleid tot een intensieve controle van zijn werkzaamheden door een Raad van Toezicht en een inperking van zijn bevoegdheden.
  15) Dit leidde tot spanningen tussen hem en deze Raad van Toezicht.
  16) Uiteindelijk leidde dit ertoe dat hij op 25 mei 2009 eenzijdig de samenwerking met de kerk opzegde.
  17) Daarbij heeft hij gemeend exorbitante eisen aan zijn vertrek te moeten koppelen waar wij als bestuur en Raad van Toezicht niet mee akkoord zijn gegaan.
  18) Dat heeft uiteindelijk geleid tot een conflict, schorsing en ontslag.
  19) Vanzelfsprekend zijn we daarbij juridisch geadviseerd.
  20) In dit traject zijn drie bemiddelingspogingen geïnitieerd vanuit het bestuur van onze kerk.
  21) Helaas zijn deze alle gestrand.

  22) Als tweede bestaat er een project met vakantiewoningen in Oostenrijk.
  23) Hier heeft onze kerk, en dus ons bestuur, niets mee te maken.
  24) Broeder Rohn heeft in de tijd dat de verhoudingen nog goed waren geprobeerd om onze Districtsapostel hierin te betrekken.
  25) Deze heeft daarvan afgezien maar heeft uit interesse voor dit project hier wel een vakantiewoning willen kopen.
  26) Hij heeft daartoe een aanbetaling gedaan.
  27) Mijn inschatting is, dat de Apostel vanuit zijn enthousiasme, en een zekere onschuld van vertrouwen, actief heeft meegedacht in de plannen.
  28) In een kort contact met de advocaat die de zaak van de familie De Bruijn behartigt, heb ik bevestigd gekregen dat onze Districtsapostel niet in dit project zit en zelfs al in 2008 zijn aanbetaling heeft teruggevraagd.
  29) Hij zag af van een vakantiewoning in dit project.
  30) Ook de aandeelhouders die de helft van dit project hebben gekocht bevestigen dat de Districtsapostel geen aandeel hierin heeft.

  31) Beide zaken hebben geresulteerd in een rechtsgang.
  32) Ook vanuit ons bestuur hebben wij dat niet kunnen voorkomen.
  33) Broeder Rohn heeft daarbij niet geschroomd om de leden van het bestuur en de Raad van Toezicht openlijk te beschadigen en met acties lastig te vallen.
  34) Daarbij moet vooral onze Districtsapostel het ontgelden.
  35) Op sluwe wijze probeert broeder Rohn de rechtsgang te compliceren door zaken met klaar te verweven en de positie van de Districtsapostel kwetsbaar te maken.
  36) Indirect probeert hij zo de zaak van het arbeidsconflict en de kwestie Oostenrijk met elkaar te vermengen.
  37) Daarvoor is echter geen grond aanwezig.

  38) In de onderzoeken die inmiddels lopen naar de handelwijze van broeder Rohn, zijn wij in contact gekomen met personen en ondernemingen die in het verleden zowel voor de kerk als broeder Rohn hebben gewerkt.
  39) Deze ontwikkeling is niet alleen onontkoombaar maar ook nodig en volstrekt legitiem.
  40) Het is belangrijk dat de advocaat en de verantwoordelijken vanuit de kerk goed zicht krijgen op alles wat er heeft gespeeld.
  41) Het gaat er ook om dat we moeten weten welke verantwoordelijkheden broeder Rohn als bestuurder van NVO is aangegaan.

  42) Met het bovenstaande hoop ik u een zo zuiver mogelijk beeld van de situatie te hebben geschetst.
  43) Daarbij had ik de behoefte om het op te nemen voor onze Districtsapostel
  44) Hij kan zichzelf hierin lastig verdedigen.
  45) De aanvallen aan zijn adres verdient hij niet en deze zijn ook onterecht.
  46) Heel duidelijk zie ik, dat door deze strategie ook wordt geprobeerd onrust rond onze Districtsapostel te scheppen waardoor de druk op hem wordt verhoogd in de rechtsgang.
  47) Dat is niet fair en niet goed.

  48) Wij waarderen het heel erg dat u allen rond deze kwestie de zwijgzaamheid betracht.
  49) Wij weten dat een aantal van u hier helemaal niets van wil weten, anderen zijn echter terecht bezorgd en willen toch enige duidelijkheid.
  50) Helaas kunnen wij pas na afloop van de rechtsgang volledige duidelijkheid geven.
  51) Tevens willen wij ons voor zover dat vermeden kan worden, niet begeven op het niveau van het openbaar conflict.
  52) Deze brief achtte ik echter toch noodzakelijk.

  Met vriendelijke groet, mede namens de Opziener, de Oudste en Evangelist,

  Uw P. Klene
(...)


Bron: Bericht door Redactie op "Vr 17 Dec 2010, 16:51" in de thread "(8) Een ieder kan zich nu zelf overtuigen!"
... en, ten slotte, kennelijk bevindt men zich alsdan -onder aanvoering van districtsapostel Armin Brinkmann- inmiddels op het oorlogspad, op 16 juni 2011:
Inmiddels weten wij dat de voorzieningenrechter in Utrecht met deze "Rufmord" (!) korte metten maakte door middel van het daaropvolgende vonnis van 20 juli 2011.

Voor zover wij weten zijn er van bestuurszijde voor het overige in het geheel geen mededelingen gedaan, al wordt er in binnen- en buitenland, met name via het Internet, schande gesproken van de laconieke taakopvatting van betrokkenen. Naar verluidt stak districtsapostel De Bruijn het aanvankelijk in "de kring der dienaren" niet onder stoelen of banken dat het iedereen duidelijk is dat er aan de realisatie van Residence Eimersstaete in Arnhem géén risico's verbonden zouden zijn. Meer en meer blijkt nu echter het absolute tegendeel het geval te zijn. Met diens botte optreden op 16 juni 2011 tegenover de voormalige projectleider Rohn heeft districtsapostel Brinkmann de ontstane schade bovendien niet beperkt, doch zelfs nog doen toenemen. Achteraf bleek hoezeer hij daarentegen voor zichzelf onvoorstelbaar mild is! Dit voorjaar kwam immers uit dat hij zich bij de Neuapostolische Kirche Nordrhein-Westfalen 10 miljoen euro aan offerontvangsten afhandig liet maken door in eerste instantie de toepasselijke statutaire bepalingen aan diens laars te lappen. Ongestraft probeert hij hiermee weg te komen. Maar Ronald Rohn, tegen wie er bij de rechtbank Utrecht in de achterliggende jaren nog geen enkel bewijs hard is gemaakt, moet ondertussen in opdracht van diezelfde kleinzerige "Godsgezant" het leven onverminderd zuur worden gemaakt, koste wat het kost. Zelfs de gelegenheid om te komen tot een minnelijke schikking werd door het kerkbestuur niet serieus te baat genomen, ook niet toen de rechtbank moeite deed om het trio Klene-Klene-Vis en districtsapostel De Bruijn in ruste daarvan de redelijkheid te doen inzien. Vol van trotse eigenwaan stevent men nu in volle vaart af op de wal die het schip zal keren. En de (goed)gelovigen met wier offergaven de doffe ellende straks onnodig duurder dan duur mag worden betaald; die geloven het allemaal wel: "wat God doet, dat is welgedaan". Welterusten!

Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door Redactie »

@all

Ter herinnering...
Tosca schreef:(...)
Districts-Apostel Th. J. de Bruijn schrijft op 24 december aan een Broeder en ik citeer:
 • Van: Th.J. de Bruijn
  Datum: 24 december 2010 12:19
  Onderwerp: Vraag aan Stamapostel
  Aan:
  Cc: "Brinkmann, Armin"
  Geachte heer XXXXX
  Onze Stamapostel heeft mij gevraagd te reageren op uw verontruste mail m.b.t. hetgeen in Nederland met de offergelden gebeurt.
  U zult uw informatie ongetwijfeld middels het internet hebben verkregen_ Omdat wij ons als bestuur van de NAK in deze discussies niet mengen, is de informatie die naar buiten komt zeer eenzijdig.
  Wij hebben ervoor gekozen om geen mededelingen naar buiten te doen zolang de rechters nog niet tot een eindoordeel zijn gekomen. Om een goed inzicht in deze zaak te krijgen heeft er een forensisch onderzoek plaatsgevonden. Dit onderzoek is inmiddels bijna afgerond en zal in de komende tijd bij de lopende rechtszaken worden ingebracht. Wij hebben een groot vertrouwen in de afloop van deze zaak.
  Ik kan u verzekeren dat wij zeer zorgvuldig tewerk gaan om uit deze ongelukkige situatie te geraken.
  Vertrouwend u hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven,
  met hartelijke groet, uw,
  Th_J. de Bruijn.
(...)


Uit: Bericht door Tosca op "Vr 24 Feb 2012, 13:47" in de thread "Het uur der waarheid heeft geslagen... "
Zolang de rechters nog niet tot "een eindoordeel" zijn gekomen worden er dus géén mededelingen gedaan. De vraag is nu vanzelf wat er "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" daaronder wordt verstaan!

Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door Redactie »

@all

Zó begon het op 22 september 2010 op dit Forum met een eerste bericht van iemand, die zich er toen over verbaasde dat Residence Eimersstaete er op dat moment verlaten bij stond als... een nieuwbouwruïne:
BakEenEi schreef:(...)
Dit o.m. was erover te lezen in de locale weekkrant van 16 november 2009:
Open dag Residence Eimersstaete groot succes


Er waren ongeveer 60 geïnteresseerden die in de loop van de dag gebruik maakten van de gelegenheid om kennis te maken met Residence Eimersstaete en de medewerkers. Na genoten te hebben van een kopje koffie met een stuk appeltaart, speciaal voor deze gelegenheid gebakken door huiskok R. Snellebrand, volgde een rondleiding door het gloednieuwe gebouw. De bezoekers waren onder de indruk van de sfeervolle inrichting van de gezamenlijke ruimten. Ook de appartementen oogstten veel lof.

Onder de bezoekers bevond zich ook een aantal buurtbewoners. Zij kwamen langs om een kijkje te nemen bij hun nieuwe buur. Omdat ze de bouw van dichtbij meegemaakt hadden, waren ze nieuwsgierig naar het resultaat. En dat viel hen niet tegen. Een van de buurtbewoners vertelde: “Hier was eerst een kaal stuk grond. We zijn blij dat er nu een mooi gebouw staat, dat binnenkort bewoond gaat worden. Die gezelligheid is een aanwinst voor de buurt.”

Dankzij de inspanningen en het enthousiasme van directeur R. Vis, F. en J. Schouwenaar, P. van de Hul en zijn echtgenote werd deze dag een groot succes. Speciale dank is verschuldigd aan de woordvoerster van Curadomi Thuiszorg, die de mensen met vriendelijke deskundigheid informeerde over het zorgaanbod.

Zie http://www.plaats.nl/gemeente-arnhem/ni ... ot-succes/
Wat is er bekend over het lot van de genoemde werknemers, nu het project wordt geplaagd door leegstand?

(...)


Uit: Bericht door BakEenEi op "Wo 22 Sep 2010, 19:13" in de thread "Spraakmakende Open Dag"
Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door Redactie »

@all

Voordat bij ons zo dadelijk het zomerreces en de komkommertijd aanbreken, graag nog even dit...

In het vorige bericht handelde het over het Open Huis bij Residence Eimersstaete. Het is echter belangrijk om te bedenken dat broeder Rohn bij de Nieuw-Apostolische Kerk vijf maanden eerder al op straat was gezet. Maar het kerkbestuur heeft achteraf niet verteld waardoor het ná het vertrek van broeder Rohn en ná het Open Huis tóch nog een fiasco werd met het hele project. Er moet dus simpelweg "een duistere reden" zijn om relevante informatie daaromtrent achter te houden. Dit was destijds dan ook één van de eerste zaken waar wij vanuit het WebTeam bij het kerkbestuur onze aandacht op hebben gericht. Om de procesgang maar niet onnodig te beïnvloeden hebben wij de details, die wij op het spoor kwamen, toen maar gelaten voor wat ze zijn. Ons ging het erom: aan welk "onderbuikgevoel", zoals ACE het verwoordde, moeten wij gehoor geven?

Verder is het hier van belang om te begrijpen dat alleen maar een deel van het probleem ter behandeling voorligt bij de rechtbank, namelijk: hoe schadeplichtig in casu is de kerk, dan wel de oud-medewerker Rohn? Bij de rechtbank gaat het er dus niet direct om of het bestuur wel evenwichtig was samengesteld, of de boekhouding op orde was; of de districtsvoorgangers wel goed genoeg een oogje in het zeil hielden, enzovoort.

Voor de aangesloten leden bij "de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland" echter doet het wel degelijk ter zake wie er hier heeft gelogen en bedrogen, én wat daaraan vooraf ging. Wat is er met deze organisatie mis waardoor dit überhaupt kon gebeuren? Wat moet er veranderen om te vermijden dat financiële verliezen opnieuw ongemerkt oplopen tot in de miljoenen euro's en dat bestuurders het zich permitteren om te zwijgen?

Zie in dit verband het naschrift d.d. heden bij het bericht door BakEenEi op "Vr 12 Jul 2013, 16:42" in de thread “Versöhnung jetzt!”.

Een ander aspect blijft dat alle verliezen die het kerkbestuur vooralsnog toeschrijft aan hun zondebok, de verschrikkelijke broeder Ronald Rohn, de situatie hebben opgeleverd dat het kerkgenootschap als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) een wanprestatie van formaat heeft neergezet. Elk boekjaar moet bij een fiscale controle te zien geven dat ten minste 90% van de bestedingen daadwerkelijk ten goede kwam aan het algemeen nut! Of je nu zo'n verschrikkelijke broeder Ronald Rohn in dienst hebt genomen, of niet! Daarom was het voor ons geen vraag óf er hier sprake was van onbehoorlijk bestuur want dat is gewoon... een feit.

Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.

Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door BakEenEi »

@all

Vandaag stond er een aansprekend artikel in De Volkskrant. Hieronder enkele quotes eruit:
Halsema: immoreel gedrag bestuurder niet uit te bannen
Van onze verslaggever Robert Giebels

Den Haag. Een kant en klare gedragscode voorkomt niet dat bestuurders en toezichthouders van semipublieke instellingen zoals ziekenhuizen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen in de fout gaan. Die misstanden komen door slechte bestuurders die niet worden teruggefloten. Maar ook door de sterke neiging van semipublieke organisaties om zich als bedrijven te gedragen.

Dat stelt een commissie onder leiding van voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema in een woensdag gepresenteerd advies aan minister Kamp van Economische Zaken. Kamp had de commissie gevraagd om een gedragscode voor semipublieke instellingen naar aanleiding van wanbestuur en zelfverrijking bij de grootste woningbouwvereniging van Nederland, Vestia, en bij de destijds grootste scholenkoepel, Amarantis.

(...)

In plaats van de gevraagde gedragscode komt de commissie-Halsema, die verder bestaat uit bestuursvoorzitter van Hogeschool InHolland, Doekle Terpstra, schrijver Maxim Februari en consultant Marco van Kalleveen, met 12 aanbevelingen hoe semipublieke instellingen zo'n code zelf kunnen maken en waaraan die zou moeten voldoen.

(...)

Een gedragscode voor de semipublieke sector geeft de commissie-Halsema niet, maar wie de aanbevelingen leest, komt hierop uit:
 • 1 Maak u niet schuldig aan tunnelvisie, ijdelheid en groepsdenken
 • 2 Gedraag u niet alsof u eigenaar van een bedrijf bent
 • 3 U bent regelmatig op de werkvloer
 • 4 Wees altijd slechts dienend aan uw maatschappelijke taak
 • 5 Spreek elkaar aan op gedrag en functioneren
 • 6 Geef alle ruimte aan toezichthouders die uw functioneren evalueren
 • 7 Benoem geen vriendjes, maar professionals die houden van de semipublieke zaak
 • 8 Vermijd elke schijn van belangenverstrengeling
 • 9 Organiseer tegenspraak, zodat u geen zonnekoning wordt
 • 10 Neem geen risico's met publiek geld
Bron: De Volkskrant donderdag 12 september 2013/Ten eerste/pagina 5
De "nieuw-apostolische bedrijfsvoering" zou ermee gebaat zijn indien allen die het aangaat zich van het bovenstaande rekenschap geven...

Groet,
BakEenEi
Less Is More

Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: Nieuw-apostolische bedrijfsvoering

Bericht door BakEenEi »

BakEenEi schreef:(...)
Men putte hoop uit de ontwikkelingen die wezen op een openingsproces waarin de kerk zich leek te bevinden. Daarover verscheen in 2004 zelfs nog een boek, getiteld "Neuere Entwicklungen in der Neuapostolischen Kirche: Eine Dokumentation des Öffnungsprozesses" door Katja Rakow. Eén van onze broeders en zusters die toen aan het einde van de tunnel het licht al meende te ontwaren, is Michael Koch, thans uitgever van Glaubenskultur-Magazine welk Internet-platform blijkens de door Rakow ingewonnen informatie is voortgekomen uit het enthousiasme waarmee nieuw-apostolische jongeren in 1992 het initiatief namen tot het organiseren van zgn. "GlaubensKultur Abende"

(...)k


Uit: Mijn bericht op "Do 22 Sep 2011, 08:02" in de thread "Geloofwaardigheid van de nieuw-apostolische kerkleiding"
Redactie schreef:(...)
Als het ons niet al vaker was opgevallen dat de (internationale) nieuw-apostolische kerkleiding met schijnbaar het grootste gemak de werkelijkheid naar haar hand zet, was er in dit geval bij ons misschien nog niet eens de nodige argwaan opgekomen, doch wie bij de Nieuw-Apostolische Kerk gaandeweg met meer achtergronden bekend wordt, moet helaas vaststellen dat zo'n snode werkwijze juist op het hoogste niveau in het "werk Gods" niet wordt geschuwd.

(...)


Uit: Het redactionele bericht op "Do 19 Jan 2012, 16:48" in de thread "Hoe moet het verder met de Nieuw-Apostolische Kerk in Ned.?"
@all

Sinds 1992 en 2004 zijn wij intussen heel wat jaren verder, maar ik stel vast dat het internationale kerkbestuur in de tussentijd een uiterst onsympathieke draai heeft gegeven aan de droom over een openingsproces. Neem het onderstaande:
Redactie schreef:(...)
 • Zonder minzaam overleg of enige waarschuwing vooraf werd broeder Ronald Rohn op 16 juni 2011 op de officiële website van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland publiekelijk aan de schandpaal genageld terwijl de kerkleiding van alle anderen verwacht dat men eerst helemaal afwacht hoe het ooit met de rechtsgang zal aflopen;
  en zonder minzaam overleg of enige waarschuwing vooraf werd broeder Bauke Moesker op 1 december 2011 geconfronteerd met een advocaat die hem namens de kerkleiding o.a. wel even zou sommeren om voor de rest van diens (eeuwige) leven uit het zicht te blijven van "de heren R.D. Vis, P. Klene, N. Klene, Th. J. de Bruijn en Kamminga".
  Als door een tijger werden ze op last van districtsapostel Armin Brinkmann stil beslopen en daarna de stuipen op het lijf gejaagd, waarbij het voor de kerkleiding blijkbaar niet uitmaakt dat alle facturen voor zulke voorbarige exercities worden bekostigd uit gaven in het offerblok. Dit lafhartige gedrag is zowel een "geestelijk leider" onwaardig als de gezamenlijke bestuursleden van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
(...)

Uit: Het redactionele bericht op "Do 19 Jan 2012, 16:48" in de thread "Hoe moet het verder met de Nieuw-Apostolische Kerk in Ned.?"
Redactie schreef:(...)
Genoegzaam bekend mag inmiddels worden verondersteld dat de nieuw-apostolische kerkleiding doorgaans maling heeft aan inkomende correspondentie. De kans dat kritische vragen worden beantwoord is erg klein. In het gunstigste geval krijgt men zoiets te horen als... "Wij begrijpen alles wat u zegt, maar wij delen uw mening niet!"

Wel verklaarde daarentegen mr. De Lange (de advocaat die optreedt namens het bestuur van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland) zich onlangs gaarne tot antwoorden bereid. "Op mijn christen-zijn mag u mij aanspreken!", zo gaf hij prompt te kennen. Wij wilden namelijk wel eens weten hoe betrokkene het met het evangelie van Jezus Christus had kunnen rijmen toen hij voor zijn secretaresse de volgende tekst insprak om op te nemen in een brief aan o.a. Bauke Moesker: "U en de medewerkers van uw website worden hiermee dan ook gesommeerd elk (telefonisch) contact met de heren R.D. Vis, P. Klene, N. Klene, Th. J. de Bruijn en Kamminga achterwege te laten, nu en in de toekomst." Het betrof "een juridische formulering", aldus de rechtsgeleerde in een vlaag van spontaniteit met voor ons zichtbaar een vleugje verlegenheid.

(...)


Uit: Het redactionele bericht op "Di 28 Mei 2013, 16:32" in de thread "(10) Deze kerk existeert bij de gratie van onwetenden!"
"U en de medewerkers van uw website worden hiermee dan ook gesommeerd elk (telefonisch) contact met de heren R.D. Vis, P. Klene, N. Klene, Th. J. de Bruijn en Kamminga achterwege te laten, nu en in de toekomst", zo werd het broeder Bauke Moesker per aangetekend schrijven recht voor zijn raap aangezegd. Omdat deze "juridische formulering" namens deze beschermelingen van hun kapitaalkrachtige opdrachtgever (in Zürich met tevens een filiaal in Dortmund) ook aan mij gericht bleek te zijn, waren wij het er snel over eens: "Publiceren, die godgeklaagde waanzin!" Dit leverde toen op dit Forum de thread "Recente intimidatiepraktijken bij de Nieuw-Apostolische Kerk" op. Als de kerkleiding nog altijd niet weet wat een openingsproces werkelijk inhoudt, dan weten wij het wel - net als naar alle waarschijnlijkheid Michael Koch bij het omstreden "Drave-document". Meer dan duizend abonnementhouders bij Glaubenskultur-Magazine steunden hem in elk geval om die hele doofpotaffaire grotendeels tot klaarheid te brengen. Zulks tot schande van de "Godsgezanten".

Doordat de nieuw-apostolische bedrijfsvoering er desondanks op gericht blijft om bij de Fa. List & Bedrog de schijn van heiligheid overeind te houden, wat alsmaar méér slachtoffers oplevert, rijst de brandende vraag:
BakEenEi schreef:(...)
Nu gaat het er echter om of wij in het kader van de hier met terugwerkende kracht tot de jaren '50 van de vorige eeuw geboden slachtofferhulp de feiten wel onder ogen willen zien! Wat weerhoudt ons daarvan? Toch niet de verafgoding van mensen die hun idolen in de kerk verheerlijken, naïviteit óf angst?!

(...)


Uit: Mijn bericht op "Za 21 Sep 2013, 14:41" in de thread "Brood des Levens" 1 augustus 1960
Bij de noodzakelijke doch tot op heden kwalijk veronachtzaamde hulpverlening (!) mogen individuele slachtoffers van overigens losstaande voorvallen, waarbij evenzeer geestelijk geweld aan de orde is, niet over het hoofd worden gezien. Hoewel "hogere verantwoordelijke leidinggevenden" met een bestuursfunctie, onder wie ook de districtsvoorgangers, hier de meeste blaam treft, zou ik willen dat iedereen nu eindelijk begrijpt dat zij nooit zo verwijtbaar nalatig hadden kunnen zijn zonder alle meelopers (!) onder de lagere "dienaren". Op die manier hebben in de wereldgeschiedenis heel wat zaken gruwelijk uit de hand kunnen lopen; óók al in Duitsland en omstreken.

In dit geval heeft er door de gigantische geldingsdrang bij de nieuw-apostolische kerkleiding zo ongelofelijk veel stof kunnen opwaaien, waarbij ik nogmaals wijs op zowel een overkill als een gebrek aan informatie, dat hoogst zelden iemand zich gealarmeerd voelde door één enkel incident. Vrijwel altijd met doorgaans zowat de snelheid van het licht kregen "de dienaren" het voordeel van de twijfel want wie immers durfde er met de Bijbel in de hand te beweren dat juist zíj het niet goed hadden bedoeld? En: werd ons niet geleerd hoeveel zegen eraan verbonden zou zijn indien verongelijkten "de onderste weg" wilden gaan? Dus: zand erover. Punt.

Wat aan de bovenbeschreven gang van zaken nu echter zo moreel verwerpelijk is, is, dat de gelovigen tussen de regels door werd wijsgemaakt dat er geen reden toe zou bestaan om eens een optelsom te maken... Een schrijnend voorbeeld toont het onderstaande tekstfragment van een interview met de opziener (en later apostel) Herbert Bansbach:
BakEenEi schreef:(...)
(...)
Konradsblatt: Immer wieder gibt es Klagen über Amtsträger der NAK, sie hätten ihren Einfluß auf Gläubige ausgenutzt und sie sogar terrorisiert.
Bansbach: Natürlich sind mir diese Vorwürfe bekannt. Insgesamt sind das aber nur um die 200 Anklagende. Sollten ihre Behauptungen zutreffen, ist das in jedem einzelnen Fall schlimm. Das sind aber mit Sicherheit ganz große Ausnahmen, die es in jeder Kirche gibt. Das Bild, das von uns entsteht, ist deshalb völlig falsch. Wir werden dargestellt, als ob wir die letzte Sekte mit Psychoterror wären.

Konradsblatt: Kenner sprechen aber zumindest von einer Tendenz zur Unselbständigkeit bei Ihren Gläubigen. Sie würden zum naiven Glauben angehalten, ihnen würden zu viele Entscheidungen abgenommen werden.
Bansbach: Wir wollen den Menschen in der Seelsorge auf keinen Fall entmündigen. Jeder ist bei uns für sein Seelenheil selbst verantwortlich, wir stehen nur bei und helfen etwas. Auch der Gottesdienst und das finanzielle Opfer sind absolut freiwillig. Niemand wird zu irgend etwas gezwungen.

(...)
Aus: Konradsblatt Karlsruhe - 29. Januar 1995
(...)


Uit: Bericht door BakEenEi op "Zo 03 Feb 2013, 19:00"
Zelfs bij 200 dossiers ziet deze bullebak, die een Godsgezant zou zijn (!), nog geen samenhang. Diens robotachtige optreden blijkt echter tekenend te zijn voor de nieuw-apostolische bedrijfsvoering. Hardvochtig, geraffineerd, onhebbelijk en meedogenloos! Zie verder mijn bericht op "Ma 04 Feb 2013, 14:18" in de thread "Heersers in de kerk (5): In de greep van de macht". Natúúrlijk rust er op hun geweldsdelicten géén zegen!!

Groet,
BakEenEi
Less Is More

Plaats reactie