Slotjes

Discussie over de onverwachte leegstand van de opgeleverde nieuwbouw
Plaats reactie
Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 462
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Slotjes

Bericht door willempower »

@ webteam
Op een aantal onderwerpen komen slotjes , terwijl er een discussie aan de gang was .
Of is het zo dat de opmerkingen van een aantal te lastig werden voor het webteam , of is er een simpele andere reden?
:D :D :D :D
Hoe durven ze, die zogenaamde Godsgezanten, om als bulldozers door Gods porseleinkast te banjeren en duizenden slachtoffers te maken. Ik snap het echt niet.
Als Bakeenei het niet weet zou ik hem het advies willen geven lees eens op het forum , dat heb je het antwoord .

Mijn idee is dat dat iedereen er van droomt zomaar miljoenen in een koffertje te kunnen doen van een ander en naar het casino gaan en strooien maar .
De wereld over reizen zoals Armin en vragen waar zitten de dames van losse zeden , misschien kan ik ze het geloof nog bijbrengen .
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .

Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: Slotjes

Bericht door BakEenEi »

@willempower

Mijn taak zit er hier goeddeels op. Er zijn van mijn kant geen redactionele bijdragen meer te verwachten. Alles is gezegd en ook al herhaald.
Van "zefyr" herinner ik mij de onderstaande tekst:
zefyr schreef:(...)
Meestal begint de vis bij de kop te rotten (volgens een Spaans gezegde), in casu de nieuw-apostolische kerkleiding. In mijn ogen zijn alle middelen, binnen de kaders van de rechtstaat, geoorloofd om de nieuw-apostolische 'Heren XVII' (een kwalificatie van voormalig apostel Gerrit Sepers) en hun trawanten te ontmaskeren.

(...)


Uit: Bericht door zefyr op "Vr 12 Okt 2012, 01:40" in de thread "Een foto overgenomen... "
Wie in het voorbijgaan bij wijze van spreken in een kamer heeft kunnen kijken waarvan de deur niet open had mogen staan, kan in het hoofd de gebeurtenissen niet terugdraaien. Nóóit meer. Zo haalde ik eens het volgende aan:
BakEenEi schreef:(...)
Tussendoor nu iets heel anders, al heeft het er indirect wel mee te maken. In een TV-programma van Martin Šimek sprak deze eens een man die in het kort iets vertelde over een immens trauma dat hij in zijn vroegste jeugd had opgelopen. De man was amper een kleuter toen hij hoorde dat zijn vader in de stal van hun boerderijtje een woordenwisseling kreeg met zijn oudere zus die thuisgekomen was van catechisatie. Toen het meisje niet direct kon vertellen waarover het bij catechisatie die keer had gehandeld, haalde de vader naar haar uit. Dit zag haar broertje door een kier. Zij viel echter zo ongelukkig dat zij kort daarop overleed. De vader deed het daarna het voorkomen alsof zijn dochter alleen maar ongelukkig ten val was gekomen, zich niet realiserende dat zijn 3- of 4-jarig zoontje ooggetuige was geweest van doodslag. Dit kind werd een man die later stratenmaker was geworden. En nu vertelde hij zijn geheim aan Martin Šimek. Ik dacht: als de straatstenen eens konden spreken waarover hij zich dag-in dag-uit met een kinderhart vol eenzaam verdriet later heeft moeten buigen, wat zou er dan veel los komen over wat deze beide (!) kinderen is aangedaan... Dit schreef ik trouwens achteraf aan de redactie van het programma die mij met de man in verbinding bracht. (...)

Wat ik hiermee wil zeggen is dit: werd er niet (toen ik een kind was) in de gemeenschap vaak aangehaald dat één ziel voor de lieve God méér van waarde is dan alle schatten der aarde?! Zo ja, hoe valt dit dan te rijmen met de heerschappij van "hoge dienaren" (?!) in het "werk Gods" ten koste van enkelingen die daartegen géén verweer hadden? Kan iemand mij dit omgaand uitleggen?!

(...)


Uit: Mijn bericht op "vr 28 jan 2011, 21:15" in de thread "Elders gelezen... "
Bij de internationale Nieuw-Apostolische Kerk is het bij de ambtelijke top waar de verdorvenheid het meest om zich heen heeft gegrepen. Ook ikzelf ben daar een ooggetuige van. Net als "zefyr", Gerrit Sepers en nog vele anderen die zich ergens "in de wandelgangen bevonden" toen er "deuren" openstonden. Vrijwel niemand echter bij dit kerkgenootschap hecht daadwerkelijk geloof aan onze bevindingen, waarvan ieder van ons afzonderlijk alarmerend melding heeft gedaan. Dit is exact wat ook slachtoffers van geweld in de kerk van Rome, nadat hun dit geweld was aangedaan, daarbovenop (!) nog te incasseren kregen:
BakEenEi schreef:(...)
Op 26 juli 2010 schreef ik zowel aan districtsapostel Brinkmann als aan stamapostel Leber (!) als aan apostel Peter Klene o.a. het volgende...

 • (...)
  Werkelijk; ik heb niks tegen op leidinggevenden, maar wel op leidinggevenden die consequent hun verantwoordelijkheden uit de weg gaan. Een enorm complicerende factor in dit verband is "de dubbele relatie" die er veelal bestaat tussen degenen die met elkaar samenwerken. Hoezeer ik ook een diep respect wilde hebben voor de geestelijke bediening van ambtsbroeders; bij iemands disfunctioneren moesten er in de regel eerst "ongelukken" gebeuren alvorens hogere verantwoordelijke leidinggevenden bereid waren in te zien dat er werkelijk redenen waren tot ongerustheid. Ondertussen moesten onschuldigen het doorgaans lelijk bezuren.

  Wat voor mij absoluut een hels dilemma is geweest is, dat verantwoordelijke dienaren van mij niet aannamen dat het echt menens was wanneer ik aangaf dat wat ik te verdragen had mijn draagkracht te boven ging. Diverse keren heb ik in niet mis te verstane bewoordingen kenbaar gemaakt dat voor mij "the bloody limit" was bereikt, doch desondanks... wenste men mij kracht toe, men verzekerde mij van de voorbede en men probeerde er blijk van te geven mij en mijn gezin lief te hebben. Vervolgens bleef alles bij wat het was en ik bleef weer zitten met een schuldgevoel want schijnbaar had ik te weinig vertrouwen en bad ik ook te weinig. Kortom: een ziekmakende statische wantoestand. Juist hiervoor moet de ogen bij de internationale kerkleiding (beter) worden geopend. Juist hierin ligt namelijk ook de parallel met de jarenlang miskende ernst van kindermishandeling in de room-katholieke kerk! In het gerenommeerde dagblad NRC Handelsblad legde Liesbeth van Tongeren (oud-directeur van het Melbourne Centre Against Sexual Assault) het jl. vrijdag 19 maart als volgt uit:


  (...) Slachtoffers zijn mensen die op dat moment minder macht hebben, minder weerbaar zijn en zich niet effectief kunnen verzetten. De vrouwelijke bevolking na een oorlogsoverwinning. Jonge en zwakke mannen in een Amerikaanse gevangenis. Iemand die zijn baan wil houden. NSB'ers na de oorlog. En kinderen in een internaat.
  Er zijn wellicht goede redenen om het celibaat op te heffen, maar seksueel misbruik voorkom je er niet mee. Opletten voor de enige man in de bosjes of nooit bij vreemden in de auto stappen werkt ook niet, want een kind kan iemand al snel niet vreemd of eng vinden. En met een buurman, die ook nog eens politieagent is, loop je als kind zo mee.
  Wat dan wel? In Australië was ik vier jaar directeur van een centrum voor slachtoffers van seksueel geweld. Ik heb daar een programma opgezet voor schoolkinderen dat weerbaar gedrag aanleerde. Het ging helemaal niet expliciet over seksueel geweld. Het leerde kinderen op hun gevoel te vertrouwen en ook dat sommige geheimen te erg zijn om geheim te houden. We moedigden kinderen aan om vijf mensen te bedenken met wie ze over moeilijke dingen konden praten.
  De rooms-katholieke jongetjes van toen hadden deze mogelijkheid niet. Hun was afgeleerd zelf te voelen wat fijn of onprettig was. Als een van hen iets al aarzelend durfde te melden, werd het niet geloofd. Dit was het echte misbruik: men was ziende blind en horende doof voor het grote onrecht dat weerloos gemaakte kinderen werd aangedaan. (...)  Bron: NRC vrijdag 19 maart 2010, pagina 7/Opinie

  Wat hierboven wordt beschreven omtrent seksueel misbruik is exact wat kinderen Gods in de Nieuw-Apostolische Kerk door wat feitelijk eveneens misbruik van macht (!) is geweest te incasseren hebben gekregen. Ook Stamapostel Leber leert zielen bewust of onbewust af wat "fijn of onprettig" is door te pleiten voor een onbegrensd vertrouwen, door te verlangen dat men niet toegeeft aan gevoelens van ongenoegen of ontevredenheid, enzovoort. Gezonde mensen kunnen immers op zijn tijd blij zijn, maar ook bang, bedroefd of boos. Wie zulke basale emoties niet meer voelt, is ernstig ziek!! Wanneer ikzelf uitdrukking gaf aan mijn verontwaardiging over door de kerkleiding opgelegde beklemmende omstandigheden op mijn werk of in de gemeenschap, werd ik bijna altijd terechtgewezen en bleef ik daarna zitten met een hopeloos schuldgevoel...

  (...)
... maar ik kreeg (alweer) géén antwoord. Van geen van de geadresseerden. Zo worden vanuit de Nieuw-Apostolische Kerk de levenden voor dood gehouden. Alleen met "een onbegrensd vertrouwen" ben je er in tel.

(...)


Uit: Mijn bericht op "Zo 31 Mrt 2013, 22:28" in de thread "Voor elkaar - met elkaar - gezamenlijk".
Als er echt wat te melden valt, zal ik wel weer in de pen klimmen, maar om nu nóg langer tegen dovemansoren te praten zie ik niet zitten.

Zie verder het redactionele bericht op "Wo 25 Jan 2012, 22:55" in de thread "Een stukje geschiedenis... " en mijn bericht op "Za 15 Dec 2012, 17:30 in de thread "Waar je van houdt - daar doe je moeite voor!"

Groet,
BakEenEi
Less Is More

ACE
Berichten: 474
Lid geworden op: wo 29 sep 2010, 22:05

Re: Slotjes

Bericht door ACE »

@BEE
Mijn taak zit er hier goeddeels op. Er zijn van mijn kant geen redactionele bijdragen meer te verwachten. Alles is gezegd en ook al herhaald.
Dat zou koren op de molen zijn van de NAK kerkleiding!
De kracht van reclame is herhaling!!

Even een time out is niet verkeerd, maar stoppen is geen optie BEE!

Groet,
ACE

Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: Slotjes

Bericht door BakEenEi »

@ACE

Nee, helaas - alles heeft zijn tijd:
 • [5] Een wijs mens leeft zijn geboden na en heeft geen kwaad te duchten. Ook doet hij alles op de juiste tijd, want hij weet: [6] voor alles wat gebeurt is er een juiste tijd. Een zware last is dat, voor ieder mens.

  Uit: Prediker 8 (NBV)
Wie er geen boodschap aan heeft dat zo'n 500.000 aanhangers zich hier laten voorzitten door een dolgedraaide narcist; wie niet weten wil dat de vorige (hoogst eigenzinnige) stamapostel die hele schertsvertoning en nog een heleboel andere schelmenstreken schaamteloos faciliteerde, en als plaatselijke "dienaren" niet goed wijs zijn door als ijdeltuiten desgevraagd te antwoorden dat zij hun ambt (nog) niet neerleggen om er zogenaamd te kunnen zijn "voor de broeders en zusters", doch zij allen ondertussen de kadaverdiscipline eerbiedigen door naar hun "directe zegenaars" toe de mond dicht te houden, zelfs indien tegenspraak bitter noodzakelijk is; dan zit mijn missie er nu wel op. De ziekelijk onnadenkende aangesloten leden met al hun karakterloze "kampbewaarders" die op deze manier natuurlijk geenszins dienen of zegenen, zullen hierdoor collectief "in de prijzen" vallen: zij krijgen de wereldbeker voor ontwijkend gedrag plus alle bijbehorende insignes, aandacht in de media, enzovoort. Niemand zal het ontgaan: buren, collega's, vrienden; de hele wereld om de uitverkorenen heen!

Groet,
BakEenEi
Less Is More

Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 462
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Re: Slotjes

Bericht door willempower »

@ Bee

Zo helder duidelijk en kort , en je weet best er staat nog wat te gebeuren dit jaar .
En dan maar weer kijken hoe ze er weer proberen met leugens uit te komen .
Op een keer dondert alles in elkaar .en help daar graag een handje aan mee .
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .

Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: Slotjes

Bericht door BakEenEi »

@willempower

Alle bijzonderheden met betrekking tot het samengestelde karakter van de ten hemel schreiende misstanden bij de Nieuw-Apostolische Kerk (in Nederland) zijn wat mij betreft op dit Forum intussen wel helemaal uitgekauwd. De media en justitie zijn nu aan zet...

Groet,
BakEenEi
Less Is More

Plaats reactie