Nieuwjaarswens voor 2016

Berichten over het functioneren van dit Forum
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Admin
Berichten: 32
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:31

Nieuwjaarswens voor 2016

Bericht door Admin »

Afbeelding


@all

Herhaalde zegenwens:
SYSOP schreef:@all
  • Op basis van de in het (recente) verleden door haar behaalde resultaten wens ik de internationale nieuw-apostolische concernleiding toe om voor twaalven vanavond tot het inzicht te geraken dat men er verstandig aan doet het geloofsleven van aangesloten leden niet langer te (willen) domineren. Doordat het mankeert aan waarheidsliefde, valt er nog altijd veel op berouwvolle wijze recht te zetten. De bestuurders bij het kerkgenootschap de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland zijn spijtig genoeg nog slechts te helpen (lees: uit hun gekoesterde lijden te verlossen) door ze gedecideerd uitdrukkelijk voor te houden:
    • "Pardon heren, zoekt u een andere baan!"


    Graag wens ik alle bezoekers van het Forum een geruststellend gezond nieuwjaar toe!
Het WebTeam/De forumbeheerder


Bron: Bericht op het voormalige Forum van Bauke Moesker op "Di 31 Dec 2013, 08:07"
De Forumbeheerder
Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2773
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: Nieuwjaarswens voor 2016

Bericht door TjerkB »

@all

Graag sluit ik als volgt aan op het bovenstaande bericht...
BakEenEi schreef:@all

Op zo'n manier kun je vanzelf wel op élke slak zout leggen, is mogelijk een gedachte die opkomt bij het lezen van het vorige bericht. Omdat ik mij dit kan indenken, ga ik er alvast op in want welk getuigenis willen wij liefst brengen als het gaat om het evangelie van Jezus Christus; of wij nu in gesprek raken met iemand in Tzum of in Tsjaad...

Voor wie zich gemakkelijk ergert als het móet gaan om details, eerst even dit. Je krijgt ergens last van en de huisarts verwijst door naar een specialist. Wil je dan dat zo'n specialist oog heeft voor details, of niet?!

Een andere zijstraat nog... Wat zouden misschien de beste praktijklessen zijn om "de kunst van het weglaten" aan te leren? Wanneer op school blijven de meesten bij de les? Hierover noteerde ik eens het volgende:
  • "Mensen die boeken schrijven als 'Inleiding tot het boekhouden, deel 1', 'Inleiding tot het boekhouden, deel 2', gevolgd door 'Inleiding tot het boekhouden, deel 3'. Mensen natuurlijk, die werkelijk heel goed konden boekhouden, zo goed, dat ze er niet meteen vanuit gingen dat anderen dat ook konden. Hun levenswerk werd dus bekroond met de bekende leergang Boekhouden van A tot Z, waarbij er voor gevorderden, dat wil zeggen de eenzame doorzetters die hun voorgenomen huwelijk er nog een tijdje voor hadden uitgesteld, een eerste tipje van de sluiter werd opgelicht in de uitgave 'Boekhouden, deel 1'. Met intussen kromme boekhoudersruggen worstelden dezen zich door het meesterwerk heen, terwijl zij ondanks hun brillen met jampotjesglazen nog altijd niet het licht zagen in het vak.

    Wat ik ermee wil zeggen is dit: weg met alle lucht in de verpakkingen, weg met de psychologische drempels, weg met de studieLAST. StudieLIST zou beter zijn."
Ik kwam hier destijds op omdat ik nog altijd in de lach schiet als ik eraan denk dat iemand, van wie ik door de "tuinbroek" die hij droeg dacht dat hij wellicht een tuinman was, de wiskundedocent bleek te zijn en tevens lector aan een universiteit. Maar het bijzondere was daarna dat deze docent wiskunde gaf alsof het om tuinieren ging. Opeens ging er een wereld voor mij open. Nu ik dit trouwens opschrijf, kom ik er niet omheen om nog iets anders aan te halen:
(...)

‘Zielepijn’; dat is iets wat mij persoonlijk al ontzettend lang bezighoudt. Mensen kunnen elkaar heel lelijk bezeren. Psychisch lijden is compleet wat anders dan een gipsverband. Aan de andere kant kunnen mensen elkaars leven ook heel prachtig verrijken. Zo belde mijn broer mij eens op op mijn mobiele telefoon: “Ben je ergens waar een TV bij de hand is? Kijk dan nu naar dat en dat programma met een Russische celloleraar.” Het bleek een bekroonde documentaire te zijn over de cellist Vladimir Perlin. Het was werkelijk indrukwekkend om te zien hoe hij omging met zijn leerlingen. Maar wat mij vooral is bijgebleven, is, wat hij vertelde over zichzelf en over de leraar (de Meester) van wie hijzelf les had gehad:
  • “Toen moet God mijn grote leraar op mijn pad hebben gestuurd: Aleksandr. Binnen twee weken speelde ik. Binnen twee weken ontbloeide mijn talent. Alsof er ’n knop omging. Er ging een wereld voor me open. Ik kreeg door hoe ’t moest en dat cello spelen ’n genoegen is, en geen marteling. Ik begon boeken te lezen en regelmatig naar ’t theater te gaan. Ik werd niet gedwongen, maar op ’t juiste spoor gezet. Met wijsheid, liefde en enorm veel respect voor mijn persoon. Mijn ziel werd niet gebroken, maar aan mezelf onthuld.
(...)


Uit: Bericht door Vage gast op 30 juni 2005 22:50 bij NAK-Observer
Hoewel wij allen onze eigen waarneming hebben, ons eigen begrip, enzovoort, lijkt het mij bijzonder wenselijk, indien het gaat om het evangelie van Jezus Christus, om het elkaar in de praktijk zo licht mogelijk te maken! Spijtig genoeg kwam ik dit besef in de Nieuw-Apostolische Kerk amper nog tegen. Het leek wel alsof er steeds méér bij kwam kijken om enig begrijp te krijgen van "de kennis van het heilige". Ongelofelijk!

Groet,
BakEenEi


Bron: Bericht op het voormalige Forum van Bauke Moesker op "Za 26 Jan 2013, 15:58", in de thread "Let your light shine!"
Op hoop van zegen in het nieuwe jaar!

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
Levi
Berichten: 499
Lid geworden op: vr 28 mar 2014, 07:05

Re: Welkom

Bericht door Levi »

Allen een gezond en zegenrijk 2016 gewenst!
Ik verheug mij alweer op de vlijmscherpe pen van Tjerk!

Laat uw mening hier horen en vooral de op de grens van de gemeenschap
vertoevende broeders en zusters wens ik veel wijsheid!

Met hartelijke nieuwjaarsgroet,
Levi
Plaats reactie

Terug naar “Dienstmededelingen”