Het verboden boek

Discussie over de door de kerleiding geproclameerde exclusiviteit
Daniël
Berichten: 88
Lid geworden op: za 13 dec 2008, 11:05

Het verboden boek

Bericht door Daniël »

Die Lehre der Neuapostolischen Kirche im Licht der Heiligen Schrift.Von Tobias Mai.
Dit boek is momenteel niet leverbaar ,omdat de Nieuw Apostolische Kerk met juridische middelen probeert dit te verhinderen.
Nu gratis hier te downloaden; http://nakinews.blogspot.com/
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: Het verboden boek

Bericht door BakEenEi »

@Daniël

Bij Glaubenskultur was mij inderdaad hierover al een bericht opgevallen. Ik vind het bepaald "niet chique" als de nieuw-apostolische kerkleiding door te dreigen met juridische stappen "andersdenkenden" de mond snoert die in het publieke domein kanttekeningen plaatsen bij de nieuw-apostolische geloofsleer. Dat men in de Nieuw-Apostolische Kerk "niet graag" kritiek hoort, was mij bekend, en ook dat men er niet van gecharmeerd is als er vragen worden gesteld die lastig te beantwoorden zijn. Ik kom hier zo dadelijk nog op terug. Echter, dat er door "hogere verantwoordelijke leidinggevenden" als het ware een greep in de Kas wordt gedaan om uit de opbrengst van offerontvangsten het honorarium van een gespecialiseerde advocaat te kunnen betalen die namens de kerkleiding nóg hoger imponerend van de toren moet blazen dan deze "hoge dienaren" het zelf al gedurig doen, gaat vanzelf wel héél ver. Wat rechtvaardigt "in godsnaam" zulke intimiderende maatregelen?!
  • 4 Wilt u werkelijk uw alledaagse geschillen aanhangig maken bij mensen die bij de gemeente geen aanzien genieten? 5 U moest u schamen. Is er dan niet één wijs mens onder u die tussen broeders en zusters uitspraak kan doen? 6 Is het werkelijk nodig dat de een de ander voor het gerecht sleept, en nog wel voor dat van ongelovigen? 7 Het is al treurig genoeg dat er rechtsgeschillen bij u voorkomen. Waarom lijdt u niet liever onrecht? Waarom laat u zich niet liever benadelen? 8 In plaats daarvan begaat u zelf onrecht en benadeelt u anderen, en dan nog wel broeders en zusters. 9 Weet u niet dat wie onrecht doet geen deel zal hebben aan het koninkrijk van God? Vergis u niet.

    Uit: 1 Korintiërs 6 (NBV)
Om er een indruk van te geven waardoor er bij gelovigen een lastig te beantwoorden vraag kan opkomen, het onderstaande.
De laatste 10 tot 15 jaar is er in de Nieuw-Apostolische Kerk veel te doen over de geloofsleer. De Vragen en Antwoorden in het gelijknamige boekwerkje worden vervangen door een "catechismus" die al in 2008 gedrukt had moeten zijn, maar dat wordt nu naar verwachting 2012 of 2013. Wanneer de catechismus klaar is, kan bovendien eindelijk worden bezien in hoeverre de Nieuw-Apostolische Kerk past in het samenwerkingsverband met andere kerkgenootschappen. Deskundigen op dit gebied vrezen namelijk dat de herziene nieuw-apostolische geloofsleer het voluit christen-zijn aan "andersdenkenden" gedeeltelijk ontzegt. Dit leidt men af aan de inhoud van de gepubliceerde tussenrapportages. In feite is het momenteel zo dat door alle veranderingen bijna niemand kan zeggen wat de nieuw-apostolische geloofsleer precies inhoudt. Overigens zal deze catechismus over de "kennis der waarheid" niet (!) in het Nederlands verschijnen.

Terwijl in de Nieuw-Apostolische Kerk menigeen zich zorgen maakt over een straks misschien wel veel te eng geformuleerde geloofsleer, die aan "andersdenkenden" niet meer uit te leggen valt, doet de kerkleiding zelf er nogal luchtig over. Zo verscheen er op 6 november jl. een interview met stamapostel Wilhelm Leber in een Duitse krant waarin hij stelt:
»Die christlichen Kirchen trennt im Grunde genommen recht wenig voneinander. Meiner Ansicht nach spielen die existierenden Unterschiede eine viel zu große Rolle.«

Bron: http://www.nak-nrw.de/download.php?id=00149
Tegelijkertijd verschijnt er elders op het Internet een ingezonden stuk onder het opschrift "Nicht ökumenefähig", waarin de schrijver (Jürgen Leonhardt) het volgende aanhaalt:
Der NAK-Repräsentant der PG "Ökumene", Ap. Volker Kühnle, antwortete kürzlich der Jugend seiner Kirche auf die Frage: Gibt es die Sündenvergebung nur in unserer Kirche? folgendes:
"Jesus Fähigkeit, Sünden zu nehmen und zu erlassen, ist in das Apostelamt gelegt und Apostel gibt es nur in der neuapostolischen Kirche. Somit ist die Antwort kurz: JA!"

Bron: http://www.christ-im-dialog.de/index.ph ... Itemid=100
Wie nu in diens plaatselijke kerkgemeente zou navragen hoe deze beide uitspraken met elkaar te rijmen zijn, kan er beter niet op rekenen dat hierop een bevredigend antwoord wordt gegeven. Nieuw-apostolische gelovigen vragen niet; zij vertrouwen veeleer alles wat de kerkleiding bedenkt. In 2006 riep stamapostel Wilhelm Leber hiertoe als volgt op:
Man kann sehr intensiv, aber auch sehr oberflächlich glauben. Der Herr erwartet einen tief gehenden Glauben. Das ist ein Glaube, bei dem man nachfolgt. Das ist ein Glaube, bei dem man unbegrenztes Vertrauen zu den Boten Jesu hat. Das ist ein Glaube, bei dem man geduldig ist. Und das ist ein Glaube, bei dem man eine feste Hoffnung hat. Unsere Hoffnung ist: Unser Herr kommt!

Bron: http://www.nak.org/de/glaube-kirche/wor ... icle/9375/
Kortom, ook ik zou willen aanraden "het verboden boek" van Tobias Mai, "Die Lehre der Neuapostolischen Kirche im Licht der Heiligen Schrift", toch maar wel aandachtig te lezen, zeker nu het (tijdelijk) gratis mag worden gedownload.

Groet,
BakEenEi
Less Is More
Daniël
Berichten: 88
Lid geworden op: za 13 dec 2008, 11:05

Re: Het verboden boek

Bericht door Daniël »

@ALL,en alle Nieuw Apostolische leden,
Beste BEE hartelijk dank voor u bovenstaande bijdrage.
Op de Duitse Apostolische forums en websites is het thema omtrent het ''verboden boek'' het meest besproken thema ooit.
Onze Duitse colega,s durven geen link te plaatsen om dit boekwerk te downloaden,maar dan zijn wij er nog,Apostolischeobserver,Apostolisch News,Naki News Ticker en Apostolisch Report.
Wij laten ons door het Duitse NAKI-Juk niet onder krijgen en zullen voor onze vrije meningsuiting en rechten vechten.
Dit prachtige en eerlijke boekwerk moet bij elke Nieuw Apostolische een plaats krijgen naast de Heilige Schrift.
Daarom mijn oproep aan alle Nieuw Apostolische volgelingen lees dit boekwerk eens.
Ook al wordt u dit afgeraden door u ambtsdragers.
Dan kan u nooit zeggen ''Wir haben es nicht gewusst''.
Daniël
Berichten: 88
Lid geworden op: za 13 dec 2008, 11:05

Re: Het verboden boek

Bericht door Daniël »

@ALL,
Ik kreeg een mail binnen waar mij werd medegedeeld dat de NAKI niet wilde dat het desbetreffende boek werk het Nak-embleem op de voor kant droeg,zie link.
http://www.amazon.de/gp/product/3939833 ... e=&seller=
Daniël
Berichten: 88
Lid geworden op: za 13 dec 2008, 11:05

Re: Het verboden boek

Bericht door Daniël »

@ALL,
Het volgende bericht werd mij toegestuurd;

Die juristischen Schritte der NAKI sehen wie folgt aus: Der Präsident der NAKI Dr. Wilhelm Leber hat über einen Anwalt eine einstweilige Verfügung gegen den Verlag Christlicher Medien Dienst erwirkt.
Begründet wurde diese mit dem Hinweis auf die Verwendung eines stilisierten NAK-Emblems auf dem Umschlag des Buches. Auch wenn das Emblem verändert wurde, so ist doch eine gewisser Wiedererkennungswert vorhanden. Ob dies durch die Freiheit der Meinung und der Kunst in der Bundesrepublik gedeckt ist, muss nun ein Gericht entscheiden.

NAKI President Willumpie Leber heeft op deze manier het ''verboden boek'' nog eens extra onder de aandacht gebracht.
EEN BETERE RECLAME IS ER NIET!!!!!!!!
Vielen Dank Doctor Leber.
Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 461
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Re: Het verboden boek

Bericht door willempower »

@all
Wat ik niet begrijp is dat ze nu wel een advocaat inhuren en geen broeder de opdracht geven de man gewoon te vermoorden .
Zoals ze mij wel probeerden te doen in opdracht van b den h uit emmen .
ik wist en zei ook teveel en men vond dat ik beter weg kon zijn , eerst ook intimideren en daarna maar proberen mij uit de weg te ruimen .
Maar ze doen het nu netter en schakelen een advocaat in , kennelijk zijn ze in dit geval te bang dat het publiciteit oplevert maar ik ben er van overtuigd dat ze nog steeds proberen mensen uit de weg te ruimen , in de oorlog hebben ze daar ook niet voor geschuwd in eigen belang .
Kan ook zijn nog dat b den h uit emmen opdracht had dit te regelen van hogerhand om zelf nog meer macht te krijgen .(bruintje zelf opdrachtgever ?? )
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .
Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 461
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Re: Het verboden boek

Bericht door willempower »

Vragen doet de kerkleiding af met horen zien en zwijgen .

Afbeelding
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .
ACE
Berichten: 474
Lid geworden op: wo 29 sep 2010, 22:05

Feestelijk districtsdienst Amsterdam

Bericht door ACE »

@all

Ons Theo hield in Hilversum een bewogen dienst voor het district Amsterdam - voor hem een thuiswedstrijd. Noot: de begeleidende foto's zijn niet te vergroten omdat 4 van de in de consistorie gefotografeerde dienaren verwikkeld zijn in een rechtzaak. Bedoeld dus om de webmaster van dit forum te dwarsbomen.

Nu naar de inhoud van de 'dienst'. Hoe hypocriet kun je zijn.

Als uitgangswoord voor deze dienst had de Districtsapostel een bijbelwoord genomen uit Openbaring 21:7. Hier staat zo: 'Wie overwint komen al deze dingen toe. Ik zal zijn God zijn en hij zal mijn kind zijn.' Hier wordt een situatie geschetst dat Apostel Johannes een visioen ziet van de toekomst. Een mooie toekomst die in het vooruitzicht ligt. Zo nu en dan zal er wel een strijd geleverd moeten worden. De Districtsapostel beschreef ook kort de levens van drie mannen die in het Oude Testament beschreven worden: Abraham, Mozes en Job. Zij leefden met en voor God. Niets menselijks was hun vreemd. De Districtsapostel verwees hierbij naar de herhaaldelijke tegenwerpingen van Mozes om te aanvaarden dat God hem wilde gebruiken om zijn plannen tot uitvoer te brengen (vgl. Exodus 3). Hier koppelde de Districtsapostel de oproep aan om ook iets van het godskind-zijn te tonen en te helpen waar dat gevraagd wordt.

Als er dan hulp wordt geboden en men actief wil zijn is dat niet de bedoeling en bovendien verdacht!! Op de voorgangers hoeft men ook niet te rekenen. Die zijn te druk met de administratie van niet volgende leden en het bezoeken van senioren. In TdB zien ze het grote voorbeeld als opleuker van de senioren bijeenkomsten. Kortom, ze deden een plas...

Tenslotte voor het geval TdB en PK dit lezen, een vers verder:
Openbaring 21:8 "Maar de versaagden en ongelovigen, en gruwelijken, en moordernaars, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en alle leugenaars - hun deel zal zijn in den poel die met vuur en zwavel brandt, hetwelk is de tweede dood"

Groet,
ACE
Tosca
Berichten: 335
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 20:29
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Het verboden boek

Bericht door Tosca »

@All,
“”Het verboden boek”’’

{De leer der Nieuw Apostolische Kerk in het licht der Heilige schrift.} Door Tobias Mai.

De NAK Kerkleiding heeft het boek in de ban gedaan vanwege de sterke gelijkenis van het embleem wat Tobias Mai op de cover van het boek heeft gebruikt. Inderdaad is de gelijkenis treffend.

Hij had er beter aan gedaan het juiste NAK embleem te gebruiken en dan met de tekst “Dit is het embleem van de Nieuw Apostolische Kerk” In dat geval had de Kerk er niets aan kunnen doen!
Tobias Mai kan het boek dus wel degelijk uitgeven maar moet dan wel de cover aanpassen door het te overpakken met het juiste NAK embleem Voorzien door de genoemde tekst.

In werkelijkheid gaat het de Nieuw Apostolische Kerk niet om de gelijkenis van het embleem, maar veel meer om de inhoud van het boek. De inhoud is duidelijk tegen het zere been van de Nieuw Apostolische Kerk. Deze Kerk die feitelijk behoord tot de Sekten oftewel de bijzondere geloofsgemeenschappen. De inhoud van het boek maakt een en ander in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk!

Het komt mij voor dat de Nieuw Apostolische SEKTE bezig is met zelfdestructie. Zij vernietigen zichzelf. Zielzorg is een reeds lang gepasseerd station. Daarentegen houden zij zich nu bezig met dit soort van ‘’pietlulligheden’’ Wat echter wel zeer veel offergelden opslurpt gezien de advocaatkosten. Dat geld in een alles overtreffende trap voor de Nederlandse Kerkleiding.

Deze SEKTE is zover heen dat zij haar eigen nieuw catechismus van wege de zeer vele afwijkingen met de Heilige schrift niet uit durft te geven. De inhoud is simpelweg een belastering voor de Heilige Schrift. Maar voor ‘’Stamapostel” Dr. Wilhelm Leber is niets meer heilig. Nu ja, niets…Geld wel! En dat durft een onbegrensd vertrouwen van de leden te vragen. Terwijl alles op de fundamenten der leugen is gebouwd.

Met vriendelijke groet,
Tosca
Moeten de Schapen en de Lammeren de Herder weiden en hoeden? Zo is het wel in de Nieuw Apostolische Kerk, de Apostelen hebben altijd feest van de ‘’tienden’’
Daniël
Berichten: 88
Lid geworden op: za 13 dec 2008, 11:05

Re: Het verboden boek

Bericht door Daniël »

@All,
Citaat uit bovenstaand bericht;
Hij had er beter aan gedaan het juiste NAK embleem te gebruiken en dan met de tekst “Dit is het embleem van de Nieuw Apostolische Kerk” In dat geval had de Kerk er niets aan kunnen doen!
Einde citaat.

De redactie van de website had er beter aan gedaan geen balkjes op de gezichten van de geplaatste foto,s te plakken.
Want in dat geval had de Kerk daar toch niets aan kunnen doen.
Plaats reactie