Berry Brand: Nieuw licht op oude wegen (2013)

Uiteenlopende onderwerpen m.b.t. het apostolische geloofsleven
Plaats reactie
zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

Berry Brand: Nieuw licht op oude wegen (2013)

Bericht door zefyr »

Praktisch apostolisch-zijn is ook kennis nemen van een nieuwe publicatie - een dikke 'turf'! - over de apostolische beweging.

http://www.eburon.nl/nieuw_licht_op_oude_wegen
zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

boekpresentatie Nieuw licht op oude wegen 17.11.2013 Almere

Bericht door zefyr »

Zondagmiddag 17 november jongstleden vond in de plaats van samenkomst van Het Apostolisch Genootschap te Almere de boekpresentatie van 'Nieuw licht op oude wegen' plaats, dat geschreven is door Berry Brand (historicus en lidmaat van Het Apostolisch Genootschap). Deze boekpresentatie vond plaats onder regie en verantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting J.H. van Oosbreelezing.

http://www.apgen.nl/organisatie/stichti ... reelezing/

De leden van bovengenoemde stichting zijn (vrijwel) allemaal lidmaten van Het Apostolisch Genootschap. Een dag voorafgaand aan de boekpresentatie was het eerste exemplaar in besloten kring overhandigd aan de heer A. Wiegman, apostel van Het Apostolisch Genootschap.

http://www.apgen.nl/organisatie/apostel ... l_wiegman/

Het voltallige bestuur, inclusief apostel Wiegman, van Het Apostolisch Genootschap schitterde tijdens de boekpresentatie door afwezigheid, evenals de twee opzieners en de districtsverzorgers.

http://www.apgen.nl/organisatie/Landeli ... overzicht/

http://www.apgen.nl/organisatie/districtsverzorgers/

Twee prominente leden van Het Apostolisch Genootschap compenseerden eerdergenoemde absentie, te weten de heren J.L. Slok jr. en D. Riemers, die eertijds apostelen waren. Alleen de heer Riemers werd door z'n echtgenote vergezeld. De auteur van het jubileumboek 'De zegen van de twijfel' (Baarn - 1976), dr. H. Boer, was eveneens present.

Berry Brand benadrukte bij herhaling, dat hij, ondanks felle discussies, volstrekte onafhankelijkheid had nagestreefd bij de totstandkoming van het boek 'Nieuw licht op wegen'. Hij deelde mee, dat hij elke zin gewetensvol voor zichzelf verantwoorden. Met gepaste trots en grote dankbaarheid presenteerde hij de aanwezigen het boek, dat 701 pagina's telt! Het boek is chronologisch ingedeeld dat per periode thematisch is uitgewerkt.

Naar schatting 170 personen woonden de boekpresentatie bij. Ongeveer 80-90% van de aanwezigen waren ouder dan 50 jaar... Er waren amper jongeren of jeugd aanwezig.

De toespraken, o.a. van Berry Brand, werden afgewisseld door een muzikaal intermezzo van een pianist en cellist.

Na afloop van de boekpresentatie, die ruim twee uren in beslag nam, werden de aanwezigen getrakteerd op heerlijke versnaperingen en drankjes, dat door een professioneel cateringbedrijf werd verzorgd.

Voor nadere informatie over 150 jaar apostolischen in Nederland verwijs ik naar onderstaande link.

http://www.apgen.nl/internet-mondiaal/d ... katern.pdf
zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

nieuw-apostolische delegatie schitterde door absentie

Bericht door zefyr »

Functionarissen van de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland waren uitgenodigd de boekpresentatie bij te wonen. Uit betrouwbare bron heb ik zojuist vernomen, dat de nieuw-apostolische delegatie gistermiddag 'schitterde' door afwezigheid.
zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

Reformatorisch Dagblad 06.01.2014

Bericht door zefyr »

zefyr
Berichten: 509
Lid geworden op: ma 06 dec 2010, 19:00

Friesch Dagblad van 8 januari 2014

Bericht door zefyr »

Het Reformatorisch Dagblad (afgekort RD) publiceerde maandag 6 januari jongstleden een artikel naar aanleiding van het boek 'Nieuw licht op oude paden' (2013) van drs. Berry Brand. Dit artikel is een premiumartikel, dat waarschijnlijk voor de meeste lezers van dit forum niet toegankelijk is. Dit RD-artikel werd vandaag integraal gepubliceerd in het Friesch Dagblad. Via onderstaande link is dit artikel te lezen.

http://www.hetgoedeleven.com/Default.as ... xId=193840
Plaats reactie