Kerkloos uit overtuiging

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2780
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Kerkloos uit overtuiging

Bericht door TjerkB »

@all

Ter informatie...
Enkele zinsneden die mij opvielen...
  • De Kerklozen heeft een pagina op Facebook*, een Twitteraccount en een website in wording. Op 3 januari verscheen het eerste bericht op de sociale media en sindsdien komen er veel reacties binnen. Ook de vrijgemaakt-gereformeerde dominee Jos Douma prees het initiatief aan als ‘boeiend en inspirerend’.
    • *
      De Kerklozen geeft een stem aan een groeiende beweging van christenen die zich niet (meer) thuis voelen in de gevestigde kerk en deze daarom hebben verlaten.

      De Kerklozen is een community, platform en een feest van herkenning voor hen die zich in deze keuze wellicht eenzaam en onbegrepen voelen.

      De Kerklozen is een plek voor inspiratie en uitdaging, om deze keuze het begin te laten zijn van een zoektocht naar 'hoe dan wel?'.

      De Kerklozen is niet bitter of boos, maar wil door.
  • Op de Facebookpagina van De Kerklozen reageren mensen die weinig hebben met de termen ‘christen’ en ‘kerk’: ‘alsof je alleen dan meetelt’. Anderen geven aan dat ze af wilden van de focus op de zondag. Ze willen de hele week door, elke dag, leven als christen in gemeenschap met de mensen om hen heen.
  • Eikema zelf is kerkloos omdat hij denkt dat het huidige kerkmodel niet door Jezus is beoogd. ‘Het is een corrupte, Romeinse uitvinding. Mensen zijn te veel afhankelijk van de kerk, alsof je alleen daar je geestelijk voedsel kunt krijgen. In de eerste 350 jaar van het christendom lukte het om zonder kerk een levende beweging te hebben en om het geloof op nieuwe generaties over te dragen.’
Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”