Belangrijk bericht voor de NAK-districtsvoorgangers

Berichten die al dan niet tevens op de website verschijnen en reacties van lezers
Forumregels
Doordat de redactie een wisselende samenstelling heeft, neemt zijzelf in beginsel niet deel aan een eventuele discussie. Het is ook niet erg praktisch om na het plaatsen van redactionele stukken, waar tijd en voorbereiding mee gemoeid zijn geweest, niet de handen vrij te hebben om alvast met nieuwe onderwerpen aan de slag te kunnen gaan. Bovendien is ieders vrije tijd beperkt. Beurtelings vervullen de redactieleden op het Forum de taak van Moderator. Eventueel overleg kan het best via een privé-bericht.
Gesloten
WebTeam
Berichten: 103
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 13:13

Belangrijk bericht voor de NAK-districtsvoorgangers

Bericht door WebTeam »

Ten geleide

In deze thread volgt morgen, vrijdag 16 november 2012, een belangrijk bericht voor de districtsvoorgangers bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland.

Het WebTeam
Bauke Moesker: wat belet "dienaren" in "het werk Gods" om vanuit Zijn liefde tegenover elke naaste eerlijk te willen zijn en oprecht? Dát is hier aan de orde!
WebTeam
Berichten: 103
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 13:13

Re: Belangrijk bericht voor de NAK-districtsvoorgangers

Bericht door WebTeam »

OPEN BRIEF aan de districtsvoorgangers bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland


Geachte lezer onder de geadresseerden,

Waarom langs deze weg een bericht, en hoezo zou dat belangrijk kunnen zijn? (...) Dat zit hem in het volgende:
  • Ik heb nog iets onder de zon gezien: op de plaats waar recht gesproken wordt, heerst onrecht. Ik zag de plaats waar gerechtigheid zou moeten zijn, en er heerst onrecht.
    Uit: Prediker 3: 16 (NBV)


    Behoed je naam, hij blijft langer bij je
    dan duizenden grote schatten van goud.


    Uit: Jezus Sirach 41: 12 (NBV)
U heeft het aangedurfd om al uw talent te verspelen toen onschuldigen, voor wie u naar het evangelie van Jezus Christus een helper mocht zijn, geestelijk werden mishandeld door onverlaten die u angstvallig vereert als zegenaars. Alle eerbare principes welke u in openbare erediensten aan anderen voorhoudt, mochten daarvoor wijken. U toonde zich hiermee een christen, slechts naar de naam. U ziet er de noodzaak niet van in om berouw te tonen; vergeving te vragen.

Helaas heeft het fenomeen "apostolische kritiek" op het Internet in de afgelopen jaren duidelijk een bestaansrecht bewezen. Broeder Bauke Moesker van wie het initiatief afkomstig is, had echter liever gezien dat er veeleer aanleiding had bestaan om op het word wide web in relatie tot de Nieuw-Apostolische Kerk melding te maken van "machtige stromen van zegen". Mede door uw toedoen werd hem dat belet. Zo werd de Heiland telkens weer pijnlijk verloochend want aan vele misstanden in de geloofsgemeenschap die u vertegenwoordigt verleende u gedoogsteun. Inmiddels heeft uw verwijtbare nalatigheid eraan bijgedragen dat één dezer dagen de rechtbank een oordeel velt.

De verantwoordelijkheid welke u dankbaar aanvaardde, was aan u niet toevertrouwd:
  • 4 Zoals ons ene lichaam vele delen heeft en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, 5 zo zijn we samen één lichaam in Christus en zijn we, ieder apart, elkaars lichaamsdelen. 6 We hebben verschillende gaven, onderscheiden naar de genade die ons geschonken is. Wie de gave heeft te profeteren, moet die in overeenstemming met het geloof gebruiken. 7 Wie de gave heeft bijstand te verlenen, moet bijstand verlenen. Wie de gave heeft te onderwijzen, moet onderwijzen. 8 Wie de gave heeft te troosten, moet troosten. Wie iets weggeeft, moet dat zonder bijbedoeling doen. Wie leiding geeft, moet dat doen met volle inzet. Wie barmhartig voor een ander is, moet daarin blijmoedig zijn.

    Uit: Romeinen 12 (NBV)
Met uw laakbare houding staat u het onbezwaarde contact in de weg tussen kinderen van God en hun hemelse Vader. Daarmee worden veiligheid en geborgenheid gesaboteerd. Ook dat komt neer op geestelijke mishandeling!

Zie verder:
alsmede de thread Job: "Het licht verwachtte ik, maar de duisternis brak aan."

Wij wensen u de moed toe om vastberaden op de nodige schreden terug te keren.

Het WebTeam
Bauke Moesker: wat belet "dienaren" in "het werk Gods" om vanuit Zijn liefde tegenover elke naaste eerlijk te willen zijn en oprecht? Dát is hier aan de orde!
Gesloten