stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Uiteenlopende onderwerpen m.b.t. het apostolische geloofsleven
Jabob65
Berichten: 479
Lid geworden op: wo 27 okt 2010, 19:39

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door Jabob65 »

Ja WP, het is een complexe situatie voor de broers, ik zou niet graag in hun schoenen staan, wat is de lol van zo'n bestaan...?
Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 461
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door willempower »

@jabob

Hun zagen het grote geld en macht , ze aanbidden het gouden kalf .
Je mag binnen hun cultuur gokken en als je misgokt de kerk betaald wel , kijk maar naar Armin , 10 miljoen in het casino en niks aan de hand .
En op de tripjes naar zogenaamde missie gebieden mag je ook nog rotzooien met andere dames .

Dat er wat anders op de wereld is zijn ze vergeten , geloof !
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door BakEenEi »

Jabob65 schreef:Ik heb het gevoel dat apostel Peter Klene stelselmatig vernederd wordt, vooral door Brinkmann...want als een x land dan te klein is voor een eigen districtsapostel, dan kun je de Nederlandse apostel toch wel wat statuur geven, bijvoorbeeld door hem als eerste mee te laten dienen, of door hem het avondmaal voor de ontslapenen uit te laten delen...maar niets van dit alles, Brinkmann hangt de grote meneer uit en behandelt Peter Klene als een schooljongen, niet alleen Peter Klene maar ook zijn broer Nico maken op mij een zeer ongelukkige indruk.

Ik begrijp niet dat die Nederlandse bestuursleden, incl. de districtsdienaren, die Brinkmann met zijn dikke nek niet op een duidelijke manier laten weten dat hij wel een toontje lager mag gaan zingen.


Bron: Bericht door Jabob65 op "Di 23 Apr 2013, 20:34"
@Jabob65

Wat hier speelt is "hogere bestuurskunde", en wel "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis". Wie er onverstand (!) van wil krijgen en daartoe bij wijze van spreken afreist via perron 9¾, zal "in hogere sferen" kennismaken met onvermoede demonen en dimensies, waarna macabere persoonlijkheidsveranderingen zich aan betrokkene opdringen. Na deze deceptie zal een behouden thuisreis er meestal niet meer in zitten. In rond Hollands: wie in de Nieuw-Apostolische Kerk "leiding" wil geven, zal zijn (of haar) karakter moeten laten breken (!) door zogenaamde dienaren die met name weinig op hebben met een gezonde gewetenfunctie.

Ben je eenmaal opziener, of hoger, dan zullen gelovigen je amper nog durven tegenspreken. Degenen daarentegen die desondanks "stevig blijven meedenken"; die behoor je met subtiel geweld het leven zuur maken. Wil je niet tevens zelf worden gedumpt, dan geldt er maar één ongeschreven regel: gehoorzaam je "directe zegenaar" - voor wie overigens hetzelfde geldt. Wie twijfelt of breekt met deze gedragscode, "is er geweest". Ondertussen laat je je overal verwelkomen alsof je in 's hemelsnaam tot de groten der aarde behoort. Overal laat je je informeren over hoe de doelgroep de oren kan worden gewassen en je maakt zegenende gebaren.

Op het hoogste niveau in deze quasi-religieuze organisatie wordt er een politiek machtsspel gespeeld voor en door onhebbelijken, narcisten en psychopaten. Maar er is ook altijd plaats voor jaknikkers en slijmjurken.

Dit is wat er bij de Nieuw-Apostolische Kerk achter de schermen heimelijk aan de hand is. Mensen veranderen als het ware waar je bij staat. Ze vervreemden van zichzelf en zijn voor anderen niet meer wie ze waren. Wie er blijk van geeft te hebben ontdekt wat er op deze wijze plaatsgrijpt, wordt stilzwijgend geëlimineerd oftewel "endgültig kalt gestellt". Een beproefde foltermethode is die van het volstrekt te worden genegeerd. Niet voor niets heb ik er veel moeite voor gedaan om op dit Forum zo begrijpelijk mogelijk uit de doeken te doen hoe het de dienstdoende "Godsgezanten" in kwestie collectief en uitzichtloos in de bol is geslagen...

Wij allen hebben hier kunnen lezen hoe districtsapostel Brinkmann schermt en anderen confronteert met waarden en normen, die hij in de praktijk zelf niet wil naleven - nota bene met de zegen van stamapostel Leber!

Men is dóór en dóór corrupt, maar dat valt pas in te zien indien het gezonde verstand kan herleven en gelovigen zich daadwerkelijk weten te beperken tot wat feitelijk de kern is van het evangelie van Jezus Christus. Zodra de liefde van God door onhebbelijke "zegenaars" aan voorwaarden wordt gebonden om aanspraak te krijgen op hun "zegen", worden zielen beroofd van het element waarin God ze had geschapen: Zijn vrijheid.
Kerkelijke ambtsdragers die eerst en vooral zichzelf laten bedienen kunnen per definitie geen zegenaars zijn. In de Nieuw-Apostolische Kerk zijn hemel en aarde op de kop gezet, en de gevolgen zullen níet uitblijven.

Groet,
BakEenEi
Less Is More
Jabob65
Berichten: 479
Lid geworden op: wo 27 okt 2010, 19:39

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door Jabob65 »

@BEE, ik weet niet of ze door en door corrupt zijn, voor mijn gevoel zit het meer in de hoe van incompetentie, met andere woorden: het heeft iets zieligs.

Je hoeft maar naar de foto's van de zaal te kijken, en je weet: deze mensen zullen niet in staat zijn om enig tegengas te geven, nu niet en nooit niet.

De heren kerkleiders hebben vrij spel en hebben in de kerk veelal een hogere functie dan dat ze in de normale maatschappij hebben, en de kerkleden zijn geboren om na te volgen, ze weten niet anders dan dat ze zonder looprekje subiet zullen vallen (Kant: wat is verlichting).

Dat is in feite de constellatie in de nieuw-apostolische kerk, en ik denk dat het de gemeenteleden gelukkig maakt, je hoort toch ergens bij...

Want hoe kun je anders verklaren dat mensen zich hebben laten wijsmaken dat juist zij het uitverkoren volk van God zijn?

Dan moet je toch ook wel een karakter hebben dat verlangt naar veiligheid en geborgenheid, leven met een angstneurose maar dan toch het idee hebben dat het uiteindelijk allemaal goedkomt.

Neem nou Peter Klene, ik vind het persoonlijk best een vriendelijke man, en dom zal hij toch niet zijn maar toch laat hij zich afslachten en vernederen door zo'n Duitse bullebak.
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door BakEenEi »

@Jabob65

Wat al meteen indruist tegen het evangelie van Jezus Christus is dat in de Nieuw-Apostolische Kerk zielen tussen de regels door wordt voorgehouden dat men de liefde van God door "goed gedrag" moet "verdienen". Wie zich dát realiseert en het aandurft om zich in de allereerste plaats te vereenzelvigen met de waardigheid die God aan een ieder verbond die Hij schiep naar Zijn evenbeeld, overwint daarmee de moderne slavernij die uitgaat van de nieuw-apostolische geloofsleer. Volkomen ten onrechte laten tallozen zich door deze ideologie onderdrukken en gevangen houden. Bazen en bovenbazen dienen niet doch zwaaien hier de scepter.

Toen in 1999 eindelijk mijn besluit vaststond om op "de C.A." ontslag te nemen (omdat rangen en standen onder kerkelijke ambtsdragers de zakelijke bedrijfsvoering daar te pas en te onpas doorkruisten, waardoor het arbeidsklimaat verziekt was geraakt), nam ik niet tevens afscheid van de kerk want in mijn eigen kerkgemeente was het destijds best nog wel redelijk goed toeven. Juist daarom heb ik altijd het onderscheid willen maken tussen wat er -onzichtbaar voor de buitenwacht- achter de schermen op bestuursniveau mis kan zijn, en -op verre afstand van het centrum van de macht- het reilen en zeilen in de plaatselijke kerkgemeenten.

Tussen de uitersten in staan de districtsdienaren. Om in hun schakelpositie te kunnen scharnieren, moet dit "middenkader" bereid zijn niet wijzer te worden zijn dan de ambtelijke top het de betrokkenen zal toestaan. Dan verleen je aan het bestuur dus decharge voor een jaarrekening, die het daglicht pertinent niet kan velen. Dan kijk je gewoon een andere kant op wanneer het bestuur in het offerblok graait om... oorlog te voeren! Dan doe je net als de districtsoudste Ger Weening en houd je de levenden -die bij jou aankloppen om een enorme misstand aan te kaarten- alvast voor dood. En dan trek je als apostel Peter Klene je eigen broer voor.

Toen ik in 2007 helemaal klaar was met het hierboven beschreven boerenbedrog van de hoogmogende heren, vertrok ik - met sindsdien geen seconde spijt. Alleen, vrijwel niemand snapte natuurlijk waarom precies. Ik was niet van plan daarover te gaan uitweiden want het venijn zit hem in een combinatie van allerhande subtiele manieren waarop gelovigen worden gemanipuleerd. Dat kan in de praktijk ook nog heel verschillend uitpakken, zo heb ik wel gemerkt. Ik probeerde mijn tijd dus gewoon beter te gebruiken. Maar dan wordt het september 2010 en stel ik vast hoe de machtsfiguren het brutaal wagen om hun hand lelijk te overspelen.

Ik herinnerde mij wat ik een jaar eerder, in september 2009, nietsvermoedend (!) had geschreven aan apostel Peter Klene:
Redactie schreef:(...)
Uit mijn e-mailbericht van 15 september 2009 aan "apostel" Peter Klene:
  • (...)
    Maar één ding wil ik niet op mijn geweten hebben: ik pleeg geen broedermoord. Ik offer geen naasten op om hooggeplaatsten op hun voetstukken te laten staan. Nogmaals: het is één en al tragiek, doch beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. De echelons worden afgeschaft: niemand is hoger dan welke naaste dan ook. Het normale moet maar weer normaal worden. Voor dynastieën geen plaats. Bijzaken worden weer bijzaken. Soli Deo Gloria. Zo waarlijk spreekt de Heer.
    (...)
Ook dit bericht is zijnerzijds inhoudelijk onbeantwoord gebleven...

(...)


Uit: Bericht door Redactie op "di 29 nov 2011, 17:07" in de thread "De koopman wint het van de dominee - houd de dief!"
In oktober 2010 wend ik mij opnieuw tot apostel Peter Klene:
(...)
Of er dus nu in Arnhem een tekort is van 1 miljoen euro of van 100 miljoen euro; ik kan er helemaal niets mee. Erger dan het in de Nieuw-Apostolische Kerk eerder al was gesteld met "liefde en waarheid", kan het namelijk bijna niet. Dáár heb ik D.Ap. De Bruijn voortdurend op aangesproken en naderhand heb ik ook jou werkelijk nergens anders op aangesproken. (...)


Bron: Mijn e-mailbericht van 21 oktober 2010 aan apostel Peter Klene

Uit: Het redactionele bericht op "Vr 10 Feb 2012, 10:39" in de thread "Het uur der waarheid nadert"
Ik bots op tegen "de ondoordringbare laag" in de organisatie, waarna ik besluit om -voor wie het op dit Forum lezen wil- uiteen te zetten hoe in de Nieuw-Apostolische Kerk de machtspolitiek feitelijk wordt bedreven.

Groet,
BakEenEi
Less Is More
Lmg
Berichten: 186
Lid geworden op: di 19 okt 2010, 19:13

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door Lmg »

@ All,

Heeft iemand D. Ap. De Bruijn gezien in Drachten ?
Op foto,s heb ik hem niet gezien.
Hoe zou zijn relatie inmiddels zijn met Peter Klene ?

Lmg
Jabob65
Berichten: 479
Lid geworden op: wo 27 okt 2010, 19:39

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door Jabob65 »

@BEE, ze zullen je nooit antwoorden want ze kunnen geen antwoord geven, als je bv vraagt naar de situatie met betrekking tot het OG, dan kunnen ze alleen maar zeggen dat het één grote puinhoop is, hetzelfde ten aanzien van de situatie met De Bruijn, een districtsapostel (dan ben je toch al bijna heilig) die mistige OG zaakjes doet met mensen die ook ambten hebben en / of voor de kerk werken.

Dus iemand als Klene of bv Kamstra, ze kunnen nooit eerlijk zijn, dit terwijl dit dan zo'n beetje het grondbeginsel is van de christelijke geloofsleer überhaupt.

Waarheid en Rechtvaardigheid.

En de districtsdienaren, er zijn er een paar bij die nog wel iets weten maar er zijn er ook bij waarvan je denkt, hoe het is mogelijk dat deze mensen een kaderfunctie in een kerkgemeenschap hebben, waarschijnlijk hebben ze 'het naar boven likken en naar beneden trappen' tot kunst verheven.

In feite zouden alle betrokkenen, dus Brinkmann, Klene en Vis maar ook alle districtsdienaren, moeten aftreden maar dat zal niet gebeuren.

Het is een treurig beeld, een verzameling droevige mensen in een congreshal, feitelijk de toekomstige koningen en priesters.
Emile
Berichten: 148
Lid geworden op: do 08 jan 2009, 12:54

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door Emile »

Jabob65,
Somber? Hiero heej, hit wes wel faain.
Verder zal het aanstormend jeugdig talent, als opvolger van de huidige stamapostel, veel vreugde inspiratie en elan brengen.
Een weg veraf of in de buurt,
er is altijd wel een flitspaal die gluurt.
Diderot
Berichten: 105
Lid geworden op: zo 18 dec 2011, 15:38

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door Diderot »

Lmg schreef:Heeft iemand D. Ap. De Bruijn gezien in Drachten ?
Op foto,s heb ik hem niet gezien.
Hij was er wel, voor de dienst is er door de camera een keer op hem en zijn vrouw ingezoomd.

Mijn korte commentaar op de dienst, jl. zondag:
- de prediking was zoals verwacht, niet beter en niet slechter, niet anders van inhoud dan anders;
- het koor heeft mij positief verrast, ik vond het voor NAK-begrippen goed zingen;
- het orkest vond ik minder van kwaliteit, en de gekozen/gespeelde muziekstukken vaak wat somber van toonzetting.
Jabob65 schreef:Je hoeft maar naar de foto's van de zaal te kijken, en je weet: deze mensen zullen niet in staat zijn om enig tegengas te geven, nu niet en nooit niet.
Hierin zal de NAK niet verschillen van tientallen of honderden andere kerkgenootschappen.
Jabob65 schreef:Ik heb het gevoel dat apostel Peter Klene stelselmatig vernederd wordt, vooral door Brinkmann
Ik heb dat gevoel niet. Waarop is jouw gevoel gebaseerd?
nak-nl.org schreef:Ruim 900 mensen waren samengekomen in Drachten. In nog eens tientallen gemeenten in Nederland, Malta en Vlaanderen kon de kerkdienst live worden meebeleefd door ca. 2.200 aanwezigen.
Kijk, dat is een stukje concrete informatie. Als voor de laatste dienst van de Grote Roerganger 3100 mensen op komen dagen, dan zegt dat misschien (misschien!) toch iets over de mate waarin 'tegengas' wordt gegeven. Wegblijven is ook een soort tegengas geven, vind ik namelijk. Geen geld meer offeren is ook een soort tegengas geven. Beide soorten tegengas geven worden m.i. in de NAK (niet alleen in Nederland, maar in heel Europa) ruimschoots gepraktiseerd.

Diderot.
Jabob65
Berichten: 479
Lid geworden op: wo 27 okt 2010, 19:39

Re: stamaposteldienst op 21 april 2013 te Drachten

Bericht door Jabob65 »

@Diderot, je kunt gelijk hebben maar ik ken eigenlijk geen foto's van bijeenkomsten van andere kerkgemeenschappen in zo'n setting, volgens mij heeft de Pinkstergemeente wel eens een massa bijeenkomst en als ik het goed heb, organiseren de Jehova's en het Leger des Heils ook wel eens een landelijke bijeenkomsten.

Voor wat betreft de andere vraag: in Nederland is nu toch wel een specifieke situatie ontstaan, de functie van DAP Schumacher was tijdelijk, maar nu is Nederland geen autonome gebiedskerk meer, Peter Klene is dan een soort van gouverneur.

Zelf zou ik dan het idee hebben dat de man toch wel enig statuur zou kunnen hebben, als de stamapostel na de dienst bedankt wordt, dan zou Peter Klene toch wel namens de Nederlandse broeders en zusters dat dankwoord kunnen doen, ook als Brinkmann een dienst houdt, zou de rol voor Peter Klene wat groter kunnen zijn, bv dat Brinkmann tien minuten aan het woord is (dienen heet dat?) maar Peter Klene eenzelfde spreektijd krijgt.

Dus op allerlei manieren zou Brinkmann meer ruimte kunnen laten aan Peter Klene, maar ik heb het idee dat hij juist het tegenovergestelde doet, en de rol van Peter Klene marginaliseert, nu hoeft dat niet perse te betekenen dat dit zijn intentie is, het kan ook zijn dat het meer met zijn eigen persoonlijkheid te maken heeft, en dat hij zichzelf wil manifesteren, bij Brinkmann heb ik sowieso het gevoel dat hij enorm tevreden is over zichzelf.

In ieder geval kijken de broertjes Klene alsof ze een warme drol in de broek hebben, het is niet het beeld van de gelukzalige werktuigen des Heeren! 8-)
Plaats reactie