There's No Business Like Showbusiness

Berichten die al dan niet tevens op de website verschijnen en reacties van lezers
Forumregels
Doordat de redactie een wisselende samenstelling heeft, neemt zijzelf in beginsel niet deel aan een eventuele discussie. Het is ook niet erg praktisch om na het plaatsen van redactionele stukken, waar tijd en voorbereiding mee gemoeid zijn geweest, niet de handen vrij te hebben om alvast met nieuwe onderwerpen aan de slag te kunnen gaan. Bovendien is ieders vrije tijd beperkt. Beurtelings vervullen de redactieleden op het Forum de taak van Moderator. Eventueel overleg kan het best via een privé-bericht.
Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

There's No Business Like Showbusiness

Bericht door Redactie »

WebTeam schreef:(...)
Terwijl menigeen op deze manier "schade aan de ziel" lijdt...
... trekken de "Godsgezanten" van Festhalle naar Festgottesdienst, en van vestibule naar het volgende festijn,
met overal camera's en zelf opgetrommelde media erbij,
maar "oog" voor de slachtoffers die men maakt - ho maar.
... schreven wij op "Wo 20 Jun 2012, 12:30" in de thread "Wie weet wie Marcel Dagenbach is?" Achter de schermen volvoerde de kerkleiding rücksichtslos haar eigen plannen, zoals het inmiddels wel duidelijk werd. Terwijl de voormalige apostel Gerrit Sepers nog sprak van een "arbeid" waarbij God de mensen insluit in plaats van ze uitsluit, moest hij als één van de eersten inzien hoezeer er destijds al werd gesleuteld aan een "Kirchenstrategie" welke zich met die uitgangsgedachte allerminst laat verenigen. Pas nú begrijpen wij beter waardoor het voor hem onbegonnen werk was om de ernst van die situatie zodanig aan de kaak te stellen, dat ieder er voldoende door gealarmeerd zou zijn. Hetzelfde dilemma ervaren ook wij, terwijl de ellende zelfs nog steeds toeneemt. Vrijwel niemand neemt de berichtgeving serieus genoeg, hoe extreem verontrustend deze ook geregeld is. Een belangrijke oorzaak hiervan is natuurlijk dat "dienaren" in de Nieuw-Apostolische Kerk met name worden geacht hogere "dienaren" te "ondersteunen". In het werk Gods is dat ontegenzeglijk voluit de omgekeerde wereld. Maar dat schijnt de "zegenaars" niet te boeien! Die dromen alleen maar van de statussymbolen die er in deze kerk onder de dienstwillige dienstknechten te verdelen zijn.

(...)


Uit: Bericht door Redactie op "Do 25 Okt 2012, 23:18" in de thread "Heersers in de kerk (7): De nieuw-apostolische gedragscode"
@all

"Achter de schermen volvoerde de kerkleiding rücksichtslos haar eigen plannen... " Intussen is dat vóór de schermen! Klik »HIER« voor een actiefoto van de hedendaagse nieuw-apostolische "Godsgezanten" terwijl zij met hun keurende blikken als graaggeziene gastheren overal "aanzitten" bij wat er tegenwoordig onder hun auspiciën wordt vertoond aan theaterproducties en dergelijke, een en ander mogelijk gemaakt door goedgelovige begunstigers dankzij ieders gulle gaven in het offerblok. Blijkbaar gaat het er tegenwoordig om dat ieder ten overstaan van de heidenen een kunstje mag doen, een liedje mag zingen, enzovoort.

Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.
Redactie
Berichten: 1196
Lid geworden op: za 11 dec 2010, 18:11

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door Redactie »

Redactie schreef:(...)
Om samen apostolisch te zijn helpt het om te weten wát wij geloven! In het TV-programma "Catherine zoekt God" merkte destijds iemand op: "Geloof niet méér dan jezelf wáár kunt maken!" Immers, hoe kun je anders geloofwaardig blijven? Maar was het geloof niet feitelijk een geschenk van God?! Zoals Zíjn liefde en Zíjn vrede? Als dat zo is en de Heilige Geest is onze leermeester; wat willen wijzelf elkaar dan verder nog wijsmaken?

Echte zielzorg begint met échte liefde... Echte liefde is "onbaatzuchtig". Géén winstoogmerk, niet: voor wat, hoort wat. Daarom: als wij in ons geloofsleven een afslag hebben gemist, als er bij vergissing onvoldoende op vaste grond werd gebouwd, en wij zien dat omdat God ons het licht in de ogen gaf en omdat wij niet "horende doof" zijn (vgl. Romeinen 11:8, Matteüs 13:13); mag dit dan -voor wie het aangaat- in de praktijk nog wel wat te betekenen hebben? Of is het naar het evangelie van Jezus Christus nu zó met de zaken gesteld, dat een ieder het roer uit handen moet geven? Aan een "zegenaar" en bij voorkeur de "allerhoogste"? Doch let wel: "Een zegenaar is iemand die zegent; niet iemand die dat alleen nog maar van plan is." Duidelijk genoeg is het voorzegd hoe men kan gaan dwalen en waarom het van wijsheid getuigt zich daarvan rekenschap te geven:

  • Laat ze toch, die blinde blindengeleiders! Als de ene blinde de andere leidt, vallen ze samen in een kuil.

    Uit: Matteüs 15: 14 (NBV)
In de Nieuw-Apostolische Kerk ligt de hoogste prioriteit tegenwoordig bij het vermarkten van een merk: Neuapostolische Kirche.

(...)


Uit: Bericht door Redactie op "Vr 26 Apr 2013, 14:51" in de thread "Fase 2: samen apostolisch!"
@all

Op een Loesje-poster was het volgende te lezen:
  • 'Je snapt niet
    dat er met zoveel gepraat
    nog zoveel verzwegen wordt'
Onwillekeurig dwaalden hierbij onze gedachten af naar de nieuw-apostolische "Godsgezanten". Aan woorden geen gebrek; wel aan daden...

Het WebTeam
Salich zijt ghy als u [de menschen] smaden, ende vervolgen, ende liegende alle quaet tegen u spreken, om mijnent wille.
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door BakEenEi »

Criticus schreef:(...)
Als dit de brief is waar de volgende zinsnede in voorkomt:
Er is sprake van een eenhoofdige leiding die mij gedwongen heeft sinds de zestiger jaren geloof te hechten aan een volstrekt onjuiste visie, die mij en met mij velen ernstige psychische schade heeft en nog berokkend. Zie bijlage "Bischoff"
dan zal de brief wel op "waarde" worden geschat. De genoemde financiële instellingen zullen vast wel begrip hebben voor "dwang" binnen een religieuze groepering...

(...)


Bericht door Criticus op "Vr 28 Jun 2013, 07:23" in de thread "Hooguit weten wij wat wij kunnen weten!"
@Criticus
@all

Wie zich van kindsbeen af met hart en ziel verbonden heeft gevoeld met de Nieuw-Apostolische Kerk, zal, wanneer ongerijmdheden te denken geven, in eerste instantie vermoedelijk liever aan zichzelf beginnen te twijfelen dan aan "Jezus in d'Apost'len" (destijds lied 136, gezangboek H.A.G.E.A.) want immers: "Waar Apost'len staan, breekt Gods Geest zich baan, worden alle dingen 'nieuw' gemaakt" (lied 290, NAK-gezangboek).

En vált er dan eens een keer wat voor "wat de schoonheidsprijs niet verdient"; dan was ons geleerd dat -in het werk Gods- wij soms elkaars slijpstenen kunnen zijn. Bovendien: "Wij zijn op de weg ten leven, die een school der vorming is, waar wij daag'lijks moeten strijden, onze geest soms moede is... " (lied 3, vorige NAK-koorboek). Met andere woorden:
  • Strijdt om in te gaan door de enge poort, want velen, zeg Ik u, zullen trachten in te gaan, doch het niet kunnen.

    Uit: Lucas 13: 24 (NBG-vertaling 1951)
Het ging er dus om in voorkomende gevallen eerst en vooral de hand in eigen boezem te willen steken; eventueel "de minste" te willen zijn; "de onderste weg" te willen gaan; jezelf te willen overwinnen; de ander hoger te achten dan jezelf; und so weiter und so fort. Wie dat niet kon opbrengen, trok bij de god van de Nieuw-Apostolische Kerk sowieso aan het kortste eind. Dit was ook wat "de dienaren" je steevast zouden voorhouden.

Ondanks alle raadgevingen die in "de welaangename tijd" (vgl. 2 Kor. 6: 2, SV-J) onder de werkzaamheid van de Heilige Geest zouden zijn uitgesproken, in weerwil van het heilige zielsverlangen bij "de knechten Gods" dat een ieder te allen tijde de zwijgzaamheid in acht zou willen nemen, en niettegenstaande het feit dat gedachten van twijfel "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" ernstige ziekteverschijnselen zijn (...), heeft Bauke Moesker zich op enig moment toch maar zo vrij gevoeld om via het publieke domein de aandacht te vragen voor enkele misstanden, waarbij diens broeders en zusters (!) persoonlijk letsel was berokkend.

Welnu, dát had hij volgens de Preciezen in de nieuw-apostolische geloofsleer níet mogen doen: "De HEERE zal voor ulieden strijden, en gij zult stil zijn" (vgl. Ex. 14: 14, SV-J). De Rekkelijken daarentegen zullen i.c. juist het standpunt innemen dat wij het aan onze naasten verplicht zijn het voor ze op te nemen. In de Nieuw-Apostolische Kerk geldt echter het recht van de sterkste, oftewel "het gelijk" van de hoogste "dienaar" in rang. Ook als anderen daardoor onder de voet worden gelopen, worden platgewalst, geschoffeerd, genegeerd, geïsoleerd, enzovoort; dan nóg zal alles moeten gaan zoals zíj het willen: in volgorde van hun "belangrijkheid".

Hoe zulks in de praktijk kan uitpakken, laat zich vanzelf raden. Tienduizend aangesloten leden houden hun mond, een enkeling praat de mond voorbij. Die durft de vinger op te steken. Die stelt een vraag! Krijgt géén antwoord. Stelt de vraag opnieuw. Krijgt wéér geen antwoord. Ondertussen creperen de verschoppelingen in wier belang de misstand was gemeld. Maar zoiets hóeft in "Zijn werk" helemaal niet te worden gemeld... Verschoppelingen hebben niets te klagen want "in één van onze liederen" staat het immers duidelijk: "... zijn van vrienden wij verlaten en de vijand zoekt ons leed, o, dan is ons Jezus alles: Koning, Priester en Profeet."

Kortom: dit is godsdienstwaanzin. Bauke Moesker en nog een paar anderen gingen er alsnog níet mee akkoord. Maar dan ben je bij de Nieuw-Apostolische Kerk nog niet jarig! Integendeel, dan ben je gewoon de klos:
BakEenEi schreef:(...)
Om even de gedachten te bepalen: een districtsapostel is in de internationale Nieuw-Apostolische Kerk vele malen belangrijker dan een willekeurig gemeentelid, en wel in ongeveer de verhouding van 10 miljoen staat tot 20. Fouten van hooggeplaatsten zullen tot bijna elke prijs met alle beschikbare middelen, waaronder de mantel der liefde, worden toegedekt. Een "gewone broeder of zuster" daarentegen zal men nog een zetje meegeven, zodat alle Levieten die vervolgens de greppel passeren waarin betrokkene moest verdwijnen, er geen aanstoot aan nemen.

Ik weet wat ik zeg want in alle bescheidenheid: ik ken de organisatie toevallig vrij goed.


(...)


Uit: Mijn bericht op "Vr 28 Jan 2011, 19:40" in de thread "Elders gelezen... "
Wie in "het werk Gods" kritiek heeft, wordt om te beginnen afgerekend op de toonzetting. Als daar namelijk al iets op valt aan te merken, kan de inhoud in geen geval serieus worden genomen. Dus: "motie verworpen". Ikzelf kan hier vele voorbeelden van geven, óók van "zegenaars" van wie menigeen het niet zou hebben verwacht. Valt er op de toonzetting evenwel níets aan te merken maar had de inhoud eenvoudig niet naar buiten mogen worden gebracht; ook dan geldt ontegenzeglijk: "motie verworpen" en de karavaan trekt verder. Ieder met het verstand op nul en de blik strak op oneindig; in de hoogste versnelling op weg naar "het einddoel".

Zie in deze samenhang bijvoorbeeld mijn "Open brief aan alle kerkelijke ambtsdragers" van 15 november 2010. In feite had één zo'n brief afdoende moeten zijn. Zo niet echter in het nieuw-apostolische "werk Gods"...

Groet,
BakEenEi
Less Is More
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door BakEenEi »

Redactie schreef:(...)
Blijkbaar gaat het er tegenwoordig om dat ieder ten overstaan van de heidenen een kunstje mag doen, een liedje mag zingen, enzovoort.

(...)


Uit: Bericht door Redactie op "Do 27 Jun 2013, 19:08"
@all

Handelde Julius Caesar destijds nog naar het concept "Geef het volk brood en spelen!", in de Nieuw-Apostolische Kerk is men nu al zó ver afgegleden dat de bestuurders het brood voor zichzelf houden en voor "de aangesloten leden" alleen nog de spelen organiseren...

Groet,
BakEenEi
Less Is More
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door BakEenEi »

@all

Wat mij persoonlijk in de Nieuw-Apostolische Kerk enorm tegen ging staan is, dat oplettende gelovigen constant in de war worden gebracht door maatregelen van bovenaf in de organisatie waar vaak geen touw aan vast te knopen valt. Wie dan een vraag stelt, komt er in de regel al gauw achter dat de "directe zegenaars" het antwoord schuldig moeten blijven. Daarna krijgt diezelfde vraag doorgaans onbedoeld het karakter van een klacht en de vragensteller wordt gezien als een criticaster. Wie desondanks graag wil begrijpen hoe in voorkomende gevallen de vork in de steel zit, moet van goeden huize komen want oplettendheid wordt je in deze kerk niet in dank afgenomen. Wél daarentegen een bij voorkeur aan onnozelheid grenzende volgzaamheid. Dan heb je "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" de juiste "gezindheid" om aan "de hand van leiding" zonder omwegen "het einddoel" te bereiken. Met "een onbegrensd vertrouwen" kom je in de Nieuw-Apostolische Kerk verreweg het verst. Op de "ambtsladder" bereik je op die manier zelfs ongekende hoogten.

Toch kan een simpele vraag naar twee kanten toe "zegenrijk" uitpakken. De vragensteller wordt hopelijk gerustgesteld en degene, die voor het antwoord wordt benaderd, ontdekt wat er leeft c.q. hapert op de kerkvloer. Doch nogmaals, wek niet de indruk bovenmatig bijdehand te zijn want zó ondersteun je "de dienaren" namelijk niet. De dienaren in deze kerk worden zó geprogrammeerd dat ze alleen luisteren naar "hogere dienaren":
BakEenEi schreef:(...)
In de Nieuw-Apostolische Kerk kan het gelovigen telkens opnieuw (!) overkomen dat wanneer zij hebben gedacht "het moet niet gekker worden", het tóch nog dwazer kan uitpakken. Ikzelf heb er bijzonder lang over gedaan, maar toen ik de slopende werking van dit fenomeen bij overigens gezonde mensen eindelijk doorzag, wilde ik niet langer blootstaan aan het zinloze geestelijke geweld dat er vanuit gaat. Wie aan de haal gaat met Zijn woord, wordt terstond verblind voor Zijn waarheid - zo zie ik het. Er is in deze kerk een geestelijke elite die zich ooit in het zadel heeft laten helpen, en de desastreuze gevolgen zijn ernaar. Er is maar één manier om zo'n wantoestand terug te draaien: de gelovigen moeten hun vertrouwen opzeggen in diezelfde geestelijke elite. Dan zal het gauw afgelopen zijn met de koppijn die ieder er nu gedurig van oploopt. Ik weet dat het niet gemakkelijk is om de invloed van "hogere dienaren" te relativeren, maar zulke dienaren zijn nu eenmaal geen dienaren! Ik heb D.Ap. De Bruijn eens voorgesteld om aan het begin van een dienst voor de "ambtsbroeders" de vraag te stellen of ieder met een ambt hoger dan diaken wil opstaan, en dan te zeggen dat degenen die zich boven de anderen hebben verheven wel kunnen gaan, waarbij het hemzelf vrij stond dezen te vergezellen, richting uitgang. De ambtsbroeders hadden beter gewoon "dienende broeders" kunnen blijven. (...)

(...)
Net als vele andere "hogere verantwoordelijke leidinggevenden"in de Nieuw-Apostolische Kerk gaat D.Ap. Fehlbaum uit van een afschuwelijke tweedeling in het "werk Gods". De tweedeling tussen reddingswerkers en hulpelozen, leraren en leerlingen (voor wie de schoolbanken tevens ieders eindbestemming zijn), tussen hooggeplaatsten en ondergeschikten, zegenaars en zielen die van hun zegen afhankelijk zijn, enzovoort. Zo verwarrend hoeft het echter geenszins te zijn:
  • [7] Het einde van alles is nabij. Kom daarom tot bezinning en wees helder van geest, zodat u kunt bidden. [8] Heb elkaar vóór alles innig lief, want liefde bedekt tal van zonden. [9] Wees gastvrij voor elkaar, zonder te klagen. [10] Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt. [11] Voert u het woord, laat dan Gods woorden doorklinken in wat u zegt. Helpt u anderen, doe dat dan vanuit de kracht die God u geeft. Want zo doet u alles tot eer van God, dankzij Jezus Christus, aan wie alle eer en macht toekomt, voor eeuwig. Amen.

    Uit: 1 Petrus 4 (NBV)
De echelonnering in de kerk kan per direct worden afgeschaft. Daarna kan men als leden van het lichaam van Christus eenvoudig proberen elkaars naasten te zijn. Het gaat hier niet om topsport, of zo, en om wie er straks de olympische ploeg mag vergezellen naar het hemelrijk!!

(...)


Uit: Mijn bericht op "Za 22 Jan 2011, 20:01" in de thread "overspannen eindtijdverwachting in de NAK herleeft"
Aangesloten leden voor wie er om welke reden dan ook geen plaats is op de "ambtsladder", worden geacht te begrijpen dat hun roeping gelegen is het faciliteren van de op aanwijzing van de "zegenaaars" in te richten modus operandi, "opdat het werk Gods om der uitverkorenen wille spoedig wordt voleindigd". Daarom: geen getreuzel en geen gezeur. De "boden van Jezus" kennen de gedachten van hun Meester, en daarmee basta.

Breng daar maar eens iets tegenin! Wie denk je wel die je bent? Op bovenbeschreven wijze is er op de nieuw-apostolische kerkvloer een vorm van religieus entertainment ontwikkeld, louter ten faveure van "zegenaars".
Redactie schreef:(...)
In de Nieuw-Apostolische Kerk ligt de hoogste prioriteit tegenwoordig bij het vermarkten van een merk: Neuapostolische Kirche.

(...)


Uit: Bericht door Redactie op "Vr 26 Apr 2013, 14:51" in de thread "Fase 2: samen apostolisch!"
Groet,
BakEenEi :shock:
Less Is More
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door BakEenEi »

[Bijgewerkt: 24-11-2013, 08.15 uur]
BakEenEi schreef:(...)
Daarom: geen getreuzel en geen gezeur. De "boden van Jezus" kennen de gedachten van hun Meester, en daarmee basta.

(...)


Uit: Mijn bericht in deze thread op "Za 23 Nov 2013, 19:51"
@all

Kadaverdiscipline derhalve. Het enige wat verantwoordelijken, terugblikkend op de ravage die ze met hun bulldozergedrag aanrichtten op Zijn akkerwerk, dienaangaande achteraf nog wel kwijt wilden, kwam onlangs tijdens het stofzuigen het tapijt vandaan:
BakEenEi schreef:(…)
Michael Koch brengt dit bij Glaubenskultur-Magazine aan het licht door te citeren uit correspondentie dienaangaande in de periode 1983-1985 tussen stamapostel Hans Urwyler en districtsapostel Friedrich Bischoff.

"Mein lieber Stammapostel," antwoordt desgevraagd Friedrich Bischoff, "weil wir immer getan haben, was uns gesagt wurde, haben wir nicht nach Argumenten gesucht, wie man das widerlegen könnte, was uns verkündigt wurde. So fällt es schwer, gegen das, was andere uns vorwerfen, zu argumentieren. Wir haben unseren Glauben gelebt, so gut wir dies konnten, und dabei mußten wir uns nicht mit Zweifel plagen. Die anderen haben Gründe gesucht, sich von Gottes Werk trennen zu können und eigene Wege zu gehen. En: "Am 1. Dezember 1983 habe ich an Gottfried geschrieben und ihm dabei schon mitgeteilt, daß ich den Brüdern Kühnle, Fehr und Saur das bisher Niedergeschriebene vorgelesen habe und ihn in diesem Brief, von dem Du eine Fotokopie erhalten haben mußt (neue liegt bei), gebeten, mir mitzuteilen, ob er mehr weiß als ich. Auf diese Zeilen an Gottfried habe ich nur telefonisch Antwort bekommen, er habe es genauso gemacht wie ich, er habe geglaubt und nicht gefragt." Friedrich Bischoff: de uitvinder van het hersenloze denken!

(…)


Uit: Mijn bericht op "Wo 20 Nov 2013, 17:21" in de thread "Lafhartige 'verklaring' van Betonkopf Wilhelm Leber"
Ravage?! Kadaverdiscipline -maar je zou hier voor de duidelijkheid misschien het best van neofascisme kunnen spreken- kostte de kerk destijds zo'n 40.000 leden, terwijl stamapostel Richard Fehr in verband met die hele doofpotaffaire later opmerkte dat een gezonde aanwas van enkele miljoenen nieuwe leden (!) erdoor was uitgebleven. En nogmaals, hoe kon dat dus volgens één van de hoofdpersonen in deze kwestie gebeuren?
"Wir haben unseren Glauben gelebt, so gut wir dies konnten, und dabei mußten wir uns nicht mit Zweifel plagen."
Door van ons allen via diens "Woord van de maand" in februari 2006 nota bene "een onbegrensd vertrouwen" te verlangen, toonde stamapostel Leber zich tot overmaat van ramp uit hetzelfde uitgeharde hout gesneden.

Schandelijk vond ik het, dat de hele goegemeente zoiets maar wéér liet gebeuren. In het voorjaar van 2007 voegde Wilhelm Leber de daad bij het woord door een soort van razzia toe te staan in Hamburg-Blankenese. Hiermee was voor mij toen "the bloody limit" bereikt.

De jaren '90 in de Nieuw-Apostolische Kerk hadden zich erdoor gekenmerkt dat vragenstellers zich niet langer lieten demoraliseren. De kerkleiding reageerde hierop door van alles en nog wat in regels vast te leggen (zodat zijzelf ingeval van verwijtbare ellende niet snel aansprakelijk zou kunnen worden gesteld). Die aanpak begon in 2001 met de "Leidraad dienen en leiding geven", waarin keurig was beschreven hoe voorbeeldig "de dienaren" zich zouden gedragen. Ik kreeg direct argwaan want door mijn vroegere baan op het bureau van de Centrale Administratie bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland wist ik hoe lastig het zou zijn om in de organisatie ooit iemand aan te treffen die een verantwoordelijkheid -óók als het tegenzat- wáár zou willen maken. In het nieuw-apostolische "werk Gods" strekt het een benadeelde, een slachtoffer, een ondergeschikte immers te allen tijde tot eer om "de onderste weg" te gaan. Wie in die hoedanigheid, terwijl ootmoed en deemoed een nieuw-apostolisch kind van God juist zouden sieren, een ander aansprakelijk stelt, deugt dus niet.

In 2010 maakte districtsapostel Brinkmann het op een gegeven moment door bulldozergedrag zó bont dat ik hem én stamapostel Leber verzocht om op dat punt de bewuste Leidraad toe te passen. Men weigerde!!

Overal waar ondertussen de kopstukken verschijnen, wordt de rode loper voor ze uitgerold want immers: dan is het feest; groot feest zelfs. Hoe hoger men is "gesteld" op de ambtsladder; des te meer de bevoorrechte kerkgemeente wordt geacht redenen te hebben tot grote dankbaarheid voor "hun komst naar de studio". Als er een "hoge(re) dienaar" voorgaat in een nieuw-apostolische eredienst, moet "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" rekening worden gehouden met méér zegen dan bij een "lage(re) dienaar". Het hoogheilige ambt van stamapostel is bekleed met, zeg maar, de platina-versie van de Heilige Geest: godslastering!!

Niettemin, the show must go on…

Zie in deze samenhang ook het bericht door Het WebTeam op "Do 29 Nov 2012, 21:34" in de thread "noodsignalen jarenlang genegeerd": bij de Nieuw-Apostolische Kerk kom je als christen in de verkeerde film terecht.

Groet,
BakEenEi :shock:
Less Is More
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door BakEenEi »

BakEenEi schreef:(...)
Als er een "hoge(re) dienaar" voorgaat in een nieuw-apostolische eredienst, moet "nach dem neuapostolischen Glaubensverständnis" rekening worden gehouden met méér zegen dan bij een "lage(re) dienaar". Het hoogheilige ambt van stamapostel is bekleed met, zeg maar, de platina-versie van de Heilige Geest: godslastering!!

Niettemin, the show must go on…

Zie in deze samenhang ook het bericht door Het WebTeam op "Do 29 Nov 2012, 21:34" in de thread "noodsignalen jarenlang genegeerd": bij de Nieuw-Apostolische Kerk kom je als christen in de verkeerde film terecht.

(...)


Uit: Mijn bericht in deze thread op "Za 23 Nov 2013, 22:17"
@all

Lees a.u.b. inderdaad het bericht na, waar de link in de bovenstaande quote naar verwijst. Tallozen die de Nieuw-Apostolische Kerk verlieten, maakten hetzelfde mee, namelijk dat "dienaren", "staande in de navolging", kennelijk zodanig waren geïnstrueerd en geherprogrammeerd (lees: gebrainwasht) dat zij, juist voor de geestelijke noden van de aan hun liefdevolle zorgen toevertrouwde zielen, zich volstrekt ongevoelig toonden. (...)

Ondertussen trok het reizende circus onder leiding van de artiesten, die voor zichzelf steevast overal de hoofdrol opeisen, verder. Trots vertonen de gedresseerde schapen hunner weiden de ingestudeerde kunsten. De karavaan beweegt zich van EJT naar IKT, en de hoofdrolspelers van het ene vijfsterrenhotel naar het andere. In hun gevolg bevindt zich op de "ambtsladder" een geëvolueerde peilloos diep buigende "knipmesgeneratie".

Wat zielzorg mag zijn, weet men niet meer, net zo min als wat in Zijn werk dienen betekent. Wát men ook organiseert; het is op deze manier alleen nog maar een schertsvertoning. Hemelbestormers op weg naar de hel.

Groet,
BakEenEi
Less Is More
ACE
Berichten: 474
Lid geworden op: wo 29 sep 2010, 22:05

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door ACE »

@BEE

De NAKI leiding heeft het Vaderhuis terug getransformeerd naar het rovershol waar de geldwisselaars hoogtij vieren.
En de gemeenschap verkeert in een diepe diepe coma. Angst is nog steeds het beste middel om de gemeente koest te houden.

Groet,
ACE
Gebruikersavatar
willempower
Berichten: 461
Lid geworden op: vr 12 dec 2008, 21:25

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door willempower »

@ all
De kerk werkt net zo als de woeker polissen .
Je werd rijk gepraat en bleef met schulden achter .
En er zijn nog steeds offeraars die blijven inleggen en hopen op betere tijden .

Diepe armoe blijft er over .
N.A.K. Nieuwe Advocaten Kerk
Mocht iemand vinden dat ik iets mis heb stuur dan even een bericht ,met verbeterde tekst .ik wil niet zoals de kerkleiding liegen in naam van Leber,dat doet Kleene wel ,als een blind paard navolgen noemen ze dat .
Gebruikersavatar
BakEenEi
Berichten: 1134
Lid geworden op: wo 22 sep 2010, 17:23

Re: There's No Business Like Showbusiness

Bericht door BakEenEi »

Redactie schreef:(...)
Echter, is het iets bijzonders als iemand die zichzelf beschouwt als een bode van Jezus Christus, als Godsgezant, als dienaar en zegenaar, als "Oberhirte" en "geistliches Oberhaupt aller neuapostolischen Christen", "Kirchenpräsident und Stammapostel"; als zo iemand een keer de waarheid spreekt?!

(...)


Uit: Bericht door Redactie op "Di 14 Mei 2013, 16:50" in de thread "Lafhartige "verklaring" van Betonkopf Wilhelm Leber".
@all

Wat ik bij de nieuw-apostolische kerkleiding nu al gedurende een reeks van jaren waarneem is, dat de hoogste prioriteit ligt bij het consolideren van de macht en het aanzien van haar topfunctionarissen. Al het andere valt daarbij in het niet. Telkens wordt er bij de aangesloten leden het ware tijd gekocht op krediet door ze relatief kleine doch vriendelijk ogende gestes te doen, waarmee menigeen zich wel weer een poosje tevreden laat stellen. Ondertussen koerst men met minder sympathieke maatregelen brutaal af op alle eigen doelen. Wie gaandeweg doorkrijgt om wat voor soort van parallelle tactisch-strategische tussenstappen het hierbij zoal kan gaan, ontdekt er een heel duidelijke politieke beleidslijn in. Ook zien de machtsfiguren soms kans om op gewiekste wijze uiteenlopende belangen met elkaar te verenigen. Het evangelie van Jezus Christus is voor betrokkenen niet meer richtinggevend; hooguit is het nog een dekmantel voor ieders onhebbelijkheden.

Ik geef er nu geen extra voorbeelden van, maar in de internationale Nieuw-Apostolische Kerk zullen de gezagsverhoudingen krachtens de toegemeten onderscheidene posities op de "ambtsladder" altijd en overal álle verantwoordelijkheden doorkruisen.

Groet,
BakEenEi
Less Is More
Plaats reactie