Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Alles wat rond het thema van dit Forum extra aandacht verdient
willempower
Berichten: 285
Lid geworden op: wo 11 dec 2013, 21:50

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door willempower »

@tjerk

Misschien ten overvloede maar de dagelijkse updates zijn te vinden op :

http://www.nak-nl.org/aktuelles

Daar schrijft vis elke dag op wat hij doet en waarom .
Niet voor een ieder leesbaar maar boordevol informatie .
Visje is dan ook een man met te hoog vocabulair .
Levi
Berichten: 499
Lid geworden op: vr 28 mar 2014, 07:05

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door Levi »

@Zwartschaap,
Een mij bekende broeder heeft met Kamphuis gesproken en vragen gesteld waarop
geen antwoorden kwamen, Hij verwees naar Vis.
Kamphuis kwam niet verder door te zeggen dat alles beslist goed zou komen.
Hij gaf alleen de raad om het evangelie voor ogen te houden.
Wegkijken en afdekken is een tweede natuur geworden bij velen in de NAK.
Tja die Gerrit. Ook varnacheld door zijn bovendanen.
Een voorganger met slappe knieën en zonder ruggegraat.
Het evangelie van de NAK is niet meer dan een flinterdunne boodschap over de a.s. Bruiloft des Lams...
Het vooruitgestoken wit heeft plaatsgemaakt voor liegende betonkoppen!
Zou het kloppen met die 85000 euro aan kosten ??
Lastig in te schatten. Gelet op het wisselen van gespecialiseerde bedrijven, is het zeker de helft!
En er hoeft immers niets meer afgevoerd te worden.
Wat de boete zal zijn voor het gepleegde mileudelict is ook lastig in te schatten.

Groet,
Levi
Gebruikersavatar
zefyr
Berichten: 669
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:30

domheid kent (ook in Den Haag) geen grenzen

Bericht door zefyr »

@allen

Domheid kent geen grenzen. Het komt in alle rangen en standen voor. Zelfs het parlement te Den Haag - medewetgever! - stelt zichzelf, bezoekers en ambtenaren nolens volens bloot aan de gevaren van extreem hoge waarden van elektromagnetische straling... Domheid is nog erger dan misdaad.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnen ... -in-gevaar

Op termijn nog meer knotsgekke wet- en regelgeving? :lol:
Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2803
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door TjerkB »

@all

Ter info...
Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
willempower
Berichten: 285
Lid geworden op: wo 11 dec 2013, 21:50

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door willempower »

@ all

Visje en Klene blijven er laconiek onder , niks aan de hand .
En het AD lezen ze niet .
De vraag is dan ook kunnen ze wel lezen ??
Kunnen ze begrip hebben voor hun slachtoffers , antwoord is een keihard NEEE .
Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2803
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door TjerkB »

@all

Twee vragen die mij vandaag, in gesprek met één van de aangesloten leden bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland, ter ore kwamen:
 1. Heeft het College van Kerkrentmeesters (CVK) bij de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord hier wel fair play gespeeld? Anders gezegd: heeft men ons als broeders en zusters bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland geen "asbestkerk" in de maag gesplitst?!
 2. Handelde de nieuw-apostolische notaris Sijbe Kuipers in Deventer, die tevens voorganger is van één of twee kerkgemeenten in de regio Arnhem, niet in strijd met diens beroepswaardigheid of anderszins laakbaar door bij de onderhavige onrustbarende verkooptransactie tussenkomst te hebben geboden?
Wie het weet, mag het zeggen.

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
willempower
Berichten: 285
Lid geworden op: wo 11 dec 2013, 21:50

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door willempower »

@ tjerk
Handelde de nieuw-apostolische notaris Sijbe Kuipers in Deventer, die tevens voorganger is van één of twee kerkgemeenten in de regio Arnhem, niet in strijd met diens beroepswaardigheid of anderszins laakbaar door bij de onderhavige onrustbarende verkooptransactie tussenkomst te hebben geboden?
Is die man voortgangen bij de NAK , en was dat de notaris waar de akte passeerde ?
Want in de akte staat echt asbest dus !
Het is in deze kerk gebruikelijk dat bij een dealtje de bemiddelaar ook wat geld krijgt , zie brinkie die bij zijn 10 miljoen
ook een dienaar voor bewezen diensten 250.000 overmaakte .
Wat heeft Sijbe dan nu gekregen als bemiddelaar ?
Stinkt echt overal .
Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2803
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door TjerkB »

willempower schreef:(...)
Het is in deze kerk gebruikelijk dat bij een dealtje de bemiddelaar ook wat geld krijgt , zie brinkie die bij zijn 10 miljoen
ook een dienaar voor bewezen diensten 250.000 overmaakte .

(...)
@willempower

Je bedoelde de berichtgeving -op het voormalige Forum van Bauke Moesker- over het miljoenenschandaal dat de voormalige districtsapostel Armin Brinkmann (van 16 mei 2011 tot 23 februari 2014 was hij tevens de bestuursvoorzitter bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland) zich op de hals haalde in 2007. Daarbij cashte de districtsoudste Frans Zisowski inderdaad een kwart miljoen euro aan provisie. Zie onder:
(...)
Im Spätjahr 2010 unterrichtete die NAK endlich die deutsche Polizei, die sie an die Polizei von Norfolk verwies.

Nach Auffassung der englischen Staatsanwaltschaft wurde das Geld der Kirche von Yorkshires Barclay-Bankkonto an die Beteiligten des Betruges ausbezahlt. 5 Millionen Pfund erhielt Cemal Esmene, 377.824 Pfund Georg Katcharian, 193.000 Pfund (250000 €) Frank Zisowski, 10.000 Pfund Alan Hunt und 15.000 Pfund Arthur Ford-Batey. 260.000 Pfund seien zudem in Bar abgehoben worden.

Dieser erste Prozess soll Ende April beendet sein, könnte jedoch länger dauern.

(...)


Uit: Premium-Artikel "Prozess vor Abschluss - Eine Zusammenfassung der Details zum Millionen-Betrug der NAK NRW" d.d. 24-04-2012 bij Glaubenskultur-Magazine
"Google translate" vertaalt het bewuste Premium-Artikel (voor abonnees bij Glaubenskultur-Magazine) momenteel -krak­ke­mik­kig- als volgt:
 • Proces vóór de voltooiing
  Een samenvatting van de details van het NAC NRW miljoen fraude

  Ten minste € 12.000.000 is de schade van een opkomende alternatieve als een scam investering van de NAC NRW. De kerk had blijkbaar droomde van een verdubbeling van het gebruik ervan - door humanitaire relaties van. Een verslaggever van Norwicher "Evening News" heeft de tot nu toe onthuld details van het proces in Engeland voor het geloof cultuur verzameld.

  [Foto: Het gerechtsgebouw van Norwich. Foto: T. Bristow]

  Norwich (GK). De Nieuw-Apostolische Kerk van Noord-Rijnland-Westfalen, gevestigd in Dortmund was het slachtoffer van een 10-miljoen euro fraude waren betrokken bij minstens zes mannen. Vier van hen, zijn de Engelsman Ian Yorkshire, Alan Hunt, David Fraser 'Roberts en Arthur' Trevor 'Ford-Batey momenteel aanhangig bij het ​​Royal Court in Norwich. Alle ontkennen de beschuldigingen. Hunt, Robert en Ford-Batey beweren dat ze werkten voor de Deense handelaar George Katcharian waarvoor zij zijn vermogende klanten wiens geld dit wilde investeren in een high-investering. Bijhouden van Yorkshire, op wiens bankrekening van het geld dat de kerk werd betaald, zei: hij veronderstelde deze betaling kwam van Katcharian.

  Yorkshire gericht het geld aan de Cyprioten Cemal Esmene blijven kopen met de bedoeling van een bank. Zowel Esmene en Katcharian zijn begin september ook in Norwich in de rechtszaal.

  De misleiding viel concreet de toenmalige financieel expert en de huidige administratief directeur Eberhard Dodt en de voorzitter van de NAC NRW, Armin Brinkmann, het slachtoffer, van 10 miljoen euro naar een rekening bij de Baclays Bank kwijtgescholden. Het begon allemaal met het feit dat in het najaar van 2007 heeft de advocaat Professor Frank Zisowski, lid van de NAC NRW en het hoofd van de kerk wijk Gelsenkirchen, verbonden met de kerkleiding over een mogelijke investering kans zoom.

  In november 2010 heeft de gemeente een brief aan de Britse Fraud Squad te klagen. Daarna vlogen ze naar Groot-Brittannië een formele klacht in bij de politie in Norwich vergoeden de reeds de fraude van de christelijke zakenman Graham Dacre en de eigenaar van de winkel Randall schrijver uit Utah onderzocht. Schreiber verloren in 2004 naar verluidt £ 1 miljoen aan de beschuldigde, terwijl Dacre verloren 2008 15 miljoen euro.

  Zisowski eiste dat Brinkmann en Dodt de investering vertrouwelijk moeten blijven. Na haar aanbeveling 2007 zowel toevertrouwen hem om meer over de investeringsmogelijkheid te leren. De Engels politiebureau gelooft nu dat Zisowski maakte deel uit van de fraude en hij eist 250.000 euro van de gemeente geld werd betaald. Britse politie vertelde hem om binnen te komen voor ondervraging, maar hij kwam niet aan de uitnodiging.

  Dodt en Brinkmann een document over de investering genaamd "Asset Enhancement overeenkomst" door David Roberts werd beneden gestuurd. Roberts rol is beschreven als "importeurs van klanten" voor het investeringsproject in de rechtbank. Maar hij ontkent dat hij bekend dat het een oplichterij. De "klant" heeft ons laten zien dat zij hun investering enorme belangstelling terugbetaald zou krijgen. Ze mochten geloven dat ze toegang tot een exclusief trading platform dat zogenaamd George Katcharian operatie zou ontvangen. Het politiebureau blijft dit platform, maar een utopie.

  De kerk beschouwd document, maar toonde zich bezorgd omdat er een afstand van een paar dagen moet tussen de overhandiging van het geld om een vermeende "check voor netheid" en de terugbetaling van het geld om hun bankrekening , Een bijeenkomst was georganiseerd voor 12 december 2007 in Londen. Dodt en Brinkmann ontmoette Roberts en Hunt in de Law Society Hall in Chancery Lane, ook Zisowski aanwezig was. Roberts en Hunt vertegenwoordigde een bedrijf genaamd "HBF Capital". Hunt versichterte hen dat het investeringsproject veilig zou zijn. Hij deed alsof hij een advocaat was - een bewering die nu bleek niet waar te zijn. Daar worden de twee eindelijk in geslaagd om de kerk te overtuigen om het geld over te maken.

  Dus tien miljoen stroomde tussen de NAC NRW en HBF Capital. De kerk moet het geld einbezahlen op een zogenaamde "houden rekening", dan zou het op een rekening geopend door de kerk gehouden, waar het veilig is voor 13 maanden zou zijn en zou op dit moment worden gebruikt voor humanitaire doeleinden worden geplaatst. Na 13 maanden zou ze terug zijn € 10.000.000 - plus het geld dat nu is bereikt met de investering. De NAK NRW staan, dus het kwam uit de rechtbank in de overtuiging dat het rendement ook zou zijn 10 miljoen.

  Alan Hunt presenteerde twee kopieën van contracten uit, door Arthur Ford-Batey en George Katcharian ondertekend terwijl Brinkmann voor de gemeente ondertekend. Het geld werd overgemaakt op 14 december naar de Barclays bankrekening van Ian Yorkshire. Van deze rekening was in strijd met de overeenkomst nooit meer teruggaan.

  Armin Brinkmann toegegeven in Norwich, hij had de rekeninghouder Yorkshire echt bekend. Op 30 december, de kerk was echter van Hunt en Ford-Batey een brief waarin de kassabon is bevestigd. De volgende dag stuurde ze een brief waarin ze bevestigden dat een bankrekening van de kerk had bij Credit Suisse is geopend in Zürich. Maar dat was niet waar, zo bleek. Hunt gaf de bank de schuld: de opening van de rekening hebben vertraagd.

  Op 15 januari 2008 heeft Professor Zisowski een ontmoeting met George Katcharian in München, waar de Deen een document dat is bevestigd in de ondertekende, dat u geld schuldig aan de kerk.

  De overeengekomen opening een kerk rekening in Zwitserland vertraagd verder. Op 22 januari tot en met Zisowski, Dodt en Brinkmann ontmoet in Zürich met Ford-Batey en Katcharian. Ze kregen te horen dat bij de opening van de rekening van de Cypriotische Cemal Esmene moet aanwezig zijn. Op 13 februari 2008 en Dodt Zilowski keerde terug naar Zürich om Bank te voldoen aan een vertegenwoordiger van Clariden Leu te vinden. Ze openden in deze instelling een rekening op naam van de Kerk voor de verwachte terugbetaling van het geld.

  Maar dat geld kwam niet opdagen, zelfs op en Brinkmann beschouwd als de eerste, zet de politie, maar werd kennelijk gestild door Zilowski. De professor moet nu proberen om het geld terug te krijgen. Hij ontmoette in de komende maanden met Katcharian en Ford-Batey in Duitsland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Toen het geld uiteindelijk nog steeds niet terug in april 2009 komen, Brinkmann schreef op 29 april een brief naar Hunt en Ford-Batey, waarin hij nodigde hen uit om het geld onmiddellijk terug. De brief vermeldt duidelijk dat de kerk problemen met hun volgelingen keek in de richting van.

  In het najaar van 2010 heeft de NAK leerde uiteindelijk de Duitse politie, die ze aan de politie van Norfolk genoemd.

  Na het Engels officier van justitie gelooft dat het geld dat de kerk van Yorkshire Barclay was -Bankkonto besteed aan de partijen van misleiding. 5.000.000 pond gekregen Cemal Esmene, 377.824 pond Georg Katcharian, 193.000 pond (250.000 €) Frank Zisowski, 10.000 pond Alan Hunt en 15.000 pond Arthur Ford-Batey. 260.000 pond werden ook opgegroeid in een bar.

  Het eerste proces is in eind april worden afgerond, maar kon langer duren.


  tom bristow, 2012-04-24

  opmerkingen
  Redacteur: M. Koch
Desondanks werd aan deze districtsoudste weliswaar voortijdig doch eervol ambtsrust verleend...

Zie overigens ten aanzien van het citaatrecht in dezen het bericht op "Do 26 Apr 2012, 07:06", in de thread "NAK Nordrhein-Westfalen voor minstens € 10 mln OPGELICHT" (op het voormalige Forum van Bauke Moesker).

Groet,
TjerkB :shock:
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
Levi
Berichten: 499
Lid geworden op: vr 28 mar 2014, 07:05

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door Levi »

@Tjerk,
All,
Heeft het College van Kerkrentmeesters (CVK) bij de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord hier wel fair play gespeeld? Anders gezegd: heeft men ons als broeders en zusters bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland geen "asbestkerk" in de maag gesplitst?!
Ik sla het ethisch niveau van deze organisatie hoger aan dan dat van de NAK Nl bestuursleden.
Gelet op de houding en gedrag van een broeder Vis, zie ik het betreffende asbest probleem door hem gebruikt als onderhandelingsfactor om flink op de vraagprijs af te dingen. Want waarom staat het zo expliciet vermeld?
Handelde de nieuw-apostolische notaris Sijbe Kuipers in Deventer, die tevens voorganger is van één of twee kerkgemeenten in de regio Arnhem, niet in strijd met diens beroepswaardigheid of anderszins laakbaar door bij de onderhavige onrustbarende verkooptransactie tussenkomst te hebben geboden?
Sijbe Kuipers zal sowieso moeten stoppen om nog voor de NAK nog transacties te willen doen.
Aan iedere deal zit wel een luchtje.
Ik vermoed zelfs dat hij voor een vriendenprijsje de aktes heeft gepasseerd! Zo ken ik hem.
Smalbraak notarissen is een kantoor met een geweldige reputatie. Dat zou Sijbe niet op het spel moeten willen zetten
voor een paar rot centen van geldwisselaars.

Even wat anders. Het is erg stil geworden rondom Nico Klene.
Wie weet waarom?

Groet,
Levi
Gebruikersavatar
TjerkB
Berichten: 2803
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 15:28

Re: Opheffingsuitverkoop - alles moet weg!

Bericht door TjerkB »

Levi schreef:(...)
Even wat anders. Het is erg stil geworden rondom Nico Klene.
Wie weet waarom?

Groet,
(...)
@Levi

Kort na de totstandkoming op 13 mei 2015 van de koopovereenkomst voor de "asbestkerk" in Nieuwegein, gaf de districtsoudste Nico Klene -met gebruikmaking van "de tomeloze inzet" van Sijbe Kuipers- zijn bestuursfuncties op het gebied van het vastgoedbeheer bij de Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland (geruisloos) op. Zie het bericht op "Di 29 Sep 2015, 12:42" in de thread "Der Fall Rohn".

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
Gesloten

Terug naar “Nieuws en andere actuele zaken”