Paus

Issues buiten de context van dit Forum

Paus

Berichtdoor willempower » Ma 22 Dec 2014, 17:13

Wat herkenbaar , wat de paus zei in zijn kersttoespraak .

Paus Franciscus: "Alle honden gaan naar de hemel"


Hij noemde geen namen, maar maakte wel duidelijk dat hij niet over zuiver theoretische problemen sprak. Sommige geestelijken zouden lijden aan 'spirituele Alzheimer' en 'totaal afhankelijk zijn van hun eigen, vaak zelfbedachte ideeën'. De 'terreur van de roddel' kan mensen 'tot slaaf maken en een kanker worden die de harmonie van het lichaam aantast'. Een 'machtspathologie' zou ervoor zorgen dat mensen tegen iedere prijs invloed proberen te winnen, zelfs wanneer dat ten koste gaat van andermans reputatie. Zulke figuren gedragen zich als 'koelbloedige moordenaars'.http://www.trouw.nl/tr/nl/13912/Rooms-k ... jken.dhtml

http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... zheim.html
Er staat nog veel meer maar ja de nakkers kunnen er ook wat van .
willempower
 
Berichten: 266
Geregistreerd: Wo 11 Dec 2013, 22:50

Re: Paus

Berichtdoor TjerkB » Di 23 Dec 2014, 20:18

@willempower

Dat waren inderdaad rake opmerkingen. Het zou even goed over de Nieuw-Apostolische Kerk kunnen handelen:

Paus Franciscus sprak over 15 kwalen van de Vaticaanse curie tijdens zijn jaarlijkse kerstgroeten aan de kardinalen, bisschoppen en priesters die de centrale administratie van katholieke kerk leiden. Dit is de lijst.

 1. Het gevoel onsterfelijk, immuun en onmisbaar te zijn. “Een Curie die zich niet laat bekritiseren, die zich niet laat bijsturen en die zich niet probeert om zichzelf te verbeteren, is een ziek lichaam.”

 2. Te hard werken. “Rust voor degenen hun werk hebben gedaan is noodzakelijk en moet serieus worden genomen.”

 3. Geestelijk en mentaal hard zijn. “Het is gevaarlijk om de menselijke gevoeligheid te verliezen dat je laat huilen met hen die huilen, en meevieren met zij die vreugdevol zijn.”

 4. Te veel plannen. “Een goede voorbereiding is noodzakelijk, maar probeer niet in de verleiding te komen om de vrijheid van de Heilige Geest te beperken. Hij is groter en ruimer dan een mens kan plannen.”

 5. Werken zonder coördinatie. Dat is als een orkest dat geluid produceert. “Als de voet de hand vertelt ‘Ik heb je niet nodig’ of de hand het hoofd vertelt ‘Ik ben verantwoordelijk’.

 6. Lijden aan spirituele Alzheimer. “We zien het bij mensen die de ontmoeting met de Heer hebben verloren. En bij degenen die zich volledig verlaten op het hier en nu, hun passies, hun grillen en manieren. We zien het bij hen die muren om zichzelf hebben gebouwd en slaaf zijn aan de afgoden die ze hun eigen handen hebben gemaakt.”

 7. Rivaliseren of opscheppen. “Als iemands uiterlijk, de kleur van iemands kazuifel of een eretitel uitgroeit tot de belangrijkste doelstelling van het leven.”

 8. Lijden aan existentiële schizofrenie. “Het is de ziekte van degenen die een dubbel leven hebben, vrucht van de hypocrisie die zo typisch is voor middelmatige en toenemende spirituele leegte. Het is een ziekte die vaak van invloed is op hen die zich beperken zich tot bureaucratisch werk en contact verliezen met de werkelijkheid en concrete situaties van mensen.”

 9. Het plegen van een terrorisme aan roddels. “Het is de ziekte van laffe mensen die niet de moed hebben om met mensen rechtstreeks te praten en in plaats daarvan konkelen achter de rug van hen om.”

 10. Het verheerlijken van de eigen bazen. “Het is de ziekte van degenen die hun superieuren het hof maken, in de hoop op hun welwillendheid. Ze zijn het slachtoffer van carrièriedrift en opportunisme, ze eren mensen die God niet zijn.”

 11. Onverschilligheid naar anderen tonen. “Als je het plezierig vindt om een ander te zien vallen, uit jaloezie of sluwheid, in plaats van hem te helpen of aan te moedigen.”

 12. Het hebben van een begrafenisgezicht. “Theatrale ernst en steriel pessimisme zijn vaak symptomen van angst en onzekerheid. De apostel moet beleefd, sereen, enthousiast en gelukkig zijn en vreugde doorgeven waar hij ook gaat.”

 13. Steeds meer willen. “Als een apostel probeert zijn existentiële leegte in zijn hart te vullen door steeds meer materiële goederen te willen. Niet omdat hij ze nodig heeft, maar omdat hij zich dan zekerder voelt.”

 14. Het vormen van ‘gesloten kringen’ die sterker willen zijn dan het geheel. “Deze ziekte begint altijd met goede bedoelingen maar, na verloop van tijd, het verkankert haar leden en de harmonie van het lichaam. Het heeft zo veel slechte invloed – lees: schandalen – op onze jongere broeders.”

 15. Verlangen naar wereldijke winst en pronken. “Het is de ziekte van degenen die onverzadigbaar proberen hun macht te vergroten door zich beter voor te doen dan anderen en anderen in diskrediet te brengen, zelfs via kranten en tijdschriften.”

Bron: http://www.katholiek.nl/actueel/15-kwalen-waar-het-vaticaan-aan-lijdt-volgens-paus-franciscus/


Vandaag was er opnieuw herkenbaar nieuws. Zie http://www.katholiek.nl/actueel/franciscaanse-provinciaal-baalt-van-financieel-wanbeheer/.

Groet,
TjerkB :shock:
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
Gebruikers-avatar
TjerkB
 
Berichten: 2023
Geregistreerd: Di 03 Dec 2013, 16:28

Re: Paus

Berichtdoor TjerkB » Di 23 Dec 2014, 21:38

@willempower
@all

Vanochtend opende ook De Volkskrant met het opzienbarende nieuws over de bittere kerstrede van paus Franciscus. In het bewuste artikel werd gememoreerd dat de paus bij de benoeming van zijn eerste kardinalen al had gewaarschuwd dat zij geen lid waren geworden van "een koninklijk hof", wat het latere ontslag verklaart van een Duitse bisschop die voor maar liefst 31 miljoen euro had laten vertimmeren aan een ambtswoning.

"In 2007 waren 1,147 miljard mensen of ongeveer 17,3 procent van de wereldbevolking rooms-katholiek gedoopt", zo las ik bij WikipediA. Hoewel de kerk van Rome daarmee ongeveer 1.000 keer groter is dan de Nieuw-Apostolische Kerk, nodigt de vergelijkende hiërarchische organisatiestructuur bij de Nieuw-Apostolische Kerk uit tot dezelfde problematiek. Van het lichaam van Christus wordt gevergd dat het een zogeheten ambtslichaam privilegieert en faciliteert. Echter, wat verandert een gekunstelde zweem van heiligheid aan de onzuivere intentie om een denksysteem te implementeren dat slechts ten doel heeft een machtsbestel te rechtvaardigen?

Op gewiekste wijze werd aan de gelovigen een last opgelegd die zeer zeker God niet te dragen gaf (vgl. Handelingen 15: 10). Menigeen bezweek eronder en voor anderen kenden de profiteurs, die zichzelf ondertussen uitgaven voor Godsgezanten, Boden van Jezus, dienaren, zegenaars, (opper)herders en leraren, géén genade.

Toen ik dit zelf van nabij moest meemaken, drong het pas goed tot mij door: zo heeft God het níet bedoeld - integendeel. Helaas willen of moeten veel mensen in dit opzicht eerst zelf ondervinden hoe je je dan voelt, alvorens zo'n godgeklaagde wantoestand niet langer te dulden. Tot die tijd wenst men zich niets te hoeven aantrekken van naasten (!), die gebukt gaan onder de psychische onderdrukking van zo'n ziekmakend machtsbestel en die het, hoorbaar of niet, uitschreeuwen van de pijn door smartelijk eenzaam geestelijk lijden. Onverstoorbaar, een spoor van vernielingen en talloze slachtoffers achterlatend rukt men op naar "het heerlijke einddoel". Dan ben je als hemelbestormer op zijn zachtst gezegd, verdoofd geraakt; volstrekt ongevoelig voor de noden van wie er bij wolven in schaapskleren (!) ten prooi viel aan machtsmisbruik. Kerkvorsten kunnen wel per decreet afkondigen dat de Heilige Geest zelf de uitvinder is van hun leerstellingen en wat dies meer zij, maar wie op straffe van sancties bij gelovigen afdwingt dat men zulks eerbiedigt, zoals ik het in de Nieuw-Apostolische Kerk heb zien gebeuren, is gewoon een misleider.

  [15] Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem, [16] want alles wat in de wereld is – zelfzuchtige begeerte, afgunstige inhaligheid, pronkzucht –, dat alles komt niet uit de Vader voort maar uit de wereld. [17] De wereld met haar begeerte gaat voorbij, maar wie Gods wil doet blijft tot in eeuwigheid.

  Uit: 1 Johannes 2 (NBV)

Groet,
TjerkB
"Das Schweigen zu einer Untat, die man weiß, ist die allgemeinste Art unserer Mitschuld" (Max Frisch)
Gebruikers-avatar
TjerkB
 
Berichten: 2023
Geregistreerd: Di 03 Dec 2013, 16:28

Re: Paus

Berichtdoor Certina » Di 23 Dec 2014, 23:57

Certina
 
Berichten: 159
Geregistreerd: Zo 08 Dec 2013, 22:15

Re: Paus

Berichtdoor willempower » Wo 24 Dec 2014, 00:11

@certina
Ik zou ook maar niet kijken in de pc van de man 10 miljoen ,
willempower
 
Berichten: 266
Geregistreerd: Wo 11 Dec 2013, 22:50

Re: Paus

Berichtdoor willempower » Vr 26 Dec 2014, 17:07

@all
Wil je bij nak wat verdienen moet je geen apostel zijn maar makelaar .
Ook hier zullen er veel sluiten .
Verdriet bij laatste kerkdienst in Heilige Hartkerk in Deventer

Verdrietig en pijnlijk, zo noemt vicaris Cornelissen de sluiting van de Heilige Hartkerk tijdens de laatst kerstdienst. De kerk is één van de vijf kerken in Deventer die moet sluiten.

De Heilige Hartkerk houdt na 110 jaar op te bestaan. Vicaris Cornelissen: "Al 110 jaar lang staat deze kerk er, en daar komt nu een eind aan. Dat is heel verdrietig, heel pijnlijk." Dat de Heilige Hartkerk moet sluiten, heeft maken met dat de kerk geen Rijksmonument is, er is dus geen geld voor het onderhoud.

Bezoekers moeten uitwijken naar een andere kerk: "De mensen kunnen kiezen, een deel zal naar de Lebuinuskerk gaan, of naar Schalkhaar, waar het nieuwe Eucharistische centrum van de parochie komt."

Aartsbisschop Wim Eijk heeft eerder deze maand tegen dagblad Trouw gezegd dat hij ervan uit gaat dat het aartsbisdom over vijftien jaar niet meer dan een stuk of twintig kerken telt. Nu zijn dat er nog driehonderd.
willempower
 
Berichten: 266
Geregistreerd: Wo 11 Dec 2013, 22:50


Terug naar Wat er verder te beleven valt

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron